tini_gondok.jpg

Tini szépségápolás

 

A Tini-szépség rovatunkkal elsősorban a tinédzser korban lévő fiatalokat szeretnénk segíteni. Hasznos tanácsokat adunk a serdülőkorral járó változások megfelelő kezeléséhez, és e mellett sok érdekesség és szépség trükk is vár titeket! 

Testékszerek: lyukasztás és piercingek

A mai divat szinte megköveteli a tetoválás vagy a piercingeket. De sajnos az utóbbi ápolása nem valami egyszerű, és ha nem is megfelelő, akkor igen csak csúnya dolgok sülhetnek el belőle. Ráadásul a minősége sem lényegtelen ezért ajánlom a megbízható Blomdahl (fülbelövés, orrpiercing, köldöklyukasztás) gyulladás mentes, swarovsky kristály köves ékszereket, melyet azok hordhatják, akik érzékenyek vagy nem szeretik a bizsut, akik még az ezüstre és aranyra is allergiásak. Lássuk sorba az ékszereket, hogy mi miért veszélyes és, hogyan is kell ápolni azokat!

fülbelövés, fülbevaló készíttetés, fülpiercingFülbelövés: A Blomdahl termék családon belül ez teljesen megbízhatóan, fertőzés mentesen, allergia nélkül megoldható! Ezzel lehet külön egy pisztoly segítségével lőni (nem szúrni, mely nagyon fontos tényező). Steril, egyszer használatos kapszulákban vannak a fülbevalók elhelyezve, melyet a fülnél kijelölt ponthoz célzunk és illesztünk, majd egy mozdulattal belövi azt és ráadásképpen a hátulja is már rákerül, mely azért is fontos, hogy ilyenkor nem kell ezt a területet piszkálni, nyomkodni, ezért is vérzés és szinte fájdalom mentes művelet!

Mindezek előtt az alapos fertőtlenítés történik meg, a pontos fülbevaló kiválasztása és annak pontos helyének jelölése, ami egy méreg anyag nélküli felszívódó jelölő tollal történik meg. Ezt lehet egyaránt babáknak már a megszületés után rögtön és felnőtteknek is akár első fülbevalóként vagy pluszban másik ékszerként a fülben. Porcban lövése is megoldható viszont ott már óvatosan kell, hisz a porcban sok idegződés fut, mely által a testben kárt okozhatunk az idegkilépési pont eltalálásával. A másik dolog pedig az, hogy a porcban való lövés esetén a gyógyulási időszak nem 3 hét, mint a sima lövésnél, hanem 6 hét! Ilyenkor az új fülbevalónál a lyukat minden reggel és este kell áttörölni 70%-os alkohollal, melyet patikában be lehet szerezni. Magától meg fog mozdulni a füli, tehát nem a régi fajta, amit forgatni kell!

Minden fülbevaló fertőtlenítése előtt kézmosás! Fontos, hogy koszos kézzel ne nyúljunk hozzá, ilyenkor nem ajánlott a fürdőzés a fertőzés veszély miatt, figyelni kell rá, hogy hajmosáskor, ha éri is víz és sampon, akkor azonnal öblítsük le és itassuk szárazra majd fertőtlenítsük le! Naponta többször is fertőtleníthetünk! E fajta fülbevalót éjszakára is fent hagyhatjuk, hisz a hátulja nem fog megszúrni hisz az lezárja a szárat, így megakadályozva annak az esélyét, hogy sérüljön alvás közben a bőrünk! A másik előnye, hogy eredeti swarovsky kő van benne és ez által lehet benne fürödni, de még sem fog kiesni, besárgulni! Babáknak több fajta színű, kombináció létezik virág alakban! Felnőtteknek is több választási lehetőség akad!

Orrpiercing: Blomdahllal az orrban való ékszer belövése is hasonlóan történik, mint a fülbelövése, gyógyulási szakasza, oda figyelése és az ápolása is! Itt is vigyázni kell, hogy ha kivesszük az ékszert, akkor egy idő után összeszűkül a lyuk, majd összeforr, tehát figyeljünk oda, hogy mennyi időre vesszük ki!
ajakpiercing, nyelvpiercing, ajakékszer
Ajakpiercing: Itt is lövéssel vagy szúrással végzik egyes szalonokban a műveletet. Ajaknál is tudjuk fertőtleníteni az ékszert és a lyukat! Itt is oda kell figyelni, hogy ne fertőződjön el, ne vegyük ki több napra frissen, ne piszkáljuk, ügyeljünk arra, hogy ne akadjon bele semmi sem, sport közben esetleg ragasszuk le, mint más piercinget, vagy ha kevés időről van szó, akkor vegyük ki, de ezt csak is gyógyulási időszak utánra ajánlatos.
 
Nyelvpiercing: Általában szúrással történik, utána pedig a piercing behelyezése. Itt az ápolásnál ugye el van vetve az alkohollal való fertőtlenítés. Itt is oda kell figyelni, hogy hagyjuk megnyugodni a nyelvet, ne forgassuk túlzottan sokat a piercinget!

Köldöklyukasztás, piercing: A Blomdahl már erre is kifejlesztett egy új módszert, mely teljesen steril, biztonságos és megbízható! Ilyenkor is egy egyszer használatos több kapszulából összeépített eszközt használunk. Elsőnek is álló helyzetben lefertőtlenítjük a köldököt, bejelöljük a felső és alsó lyukat. Miután kényelmesen felfeküdt az ágyra a vendég kibontjuk a steril csomagot, az eszközöket előkészítjük benne, majd a bőrt csipesszel összefogjuk a megfelelő pozícióban ahol bejelöltük a bőrt. Ez után felszereljük rá a megfelelő kapszulákat, a vendég mély levegőt vesz, majd a kapszulák segítségével belőjük a piercinget. Ilyenkor sem mi sem a vendég nem látja, nem fogja a tűt, amivel átlőjük a bőrt, az az egyik kapszulába érkezik!

köldöklyukasztás, köldökpiercing, piercing veszélyekEz után felcsavarjuk rá az alsó ékszer részt, melyet az új modern megoldással egyszerűbben tudjuk levenni, cserélni és visszahelyezni. Hisz az ékszer alsó kő részét egyszerűen csak csavarni kell, így nem kell mindig új ékszert venni csak elég egy új kő részt venni, melyek ismételten több színben, méretben, alakzatban pompáznak, és ezek közül válogathatunk! Majd teljesen eltávolítjuk az összes kapszulát! Sajnos a köldök piercing gyógyulási ideje a leghosszabb, bár ez is személytől függ, hogy kinek milyen gyors a sebgyógyulási ideje a bőrében! Általában 1 év kell ahhoz, hogy teljesen begyógyuljon. Ilyenkor a fehér váladékozás természetes, hisz így gyógyul a seb, melyet csak letörlünk fertőtlenítővel.

A piercinget, lyukat érheti már aznap víz tusolás közben, csak utána szárazra kell törölni, majd fertőtleníteni. Itt is a napi 2 fertőtlenítés a kötelező, de akár lehet több is. Vigyázni kell, hogy ilyenkor ne strandoljunk vele, hisz elég komoly fertőzéseket kaphatunk el a friss seben keresztül, figyelni kell arra, hogy ne húzzuk meg, ne akadjon bele ruhába, mert mindez lassítja a gyógyulási időt!

Fontos tudni való, hogy ha esetleg a piercing környéke több hét után duzzadt, piros, gennyes, sárgás vagy véres váladékos, akkor fertőzésről beszélünk. Ilyenkor vagy kivesszük az ékszert és hagyjuk meggyógyulni a lyukat, vagy ha bírjuk, akkor lefertőtlenítjük gyors az ékszert és a lyukat is alaposan, szinte átmossuk vele, majd visszahelyezzük a piercinget. Ezt is csak 1x ajánlatos megtenni, mert ezzel is irritáljuk a bőrt, tehát ez az 1 alkalom után alaposabban fertőtlenítsünk és figyeljünk oda rá, hogy ne érje semmilyen károsító tényező! Vagy esetleg felmerülhet az is, hogy nem megfelelő ékszer minőséget választottunk a Blomdahl helyett, ezért allergia is létrejöhet! De sajnos az is lehetséges, hogy a bőrünk egyik gyógyulási faktora hiányzik ezért lassabban gyógyul vagy szinte semennyire is (ezt azon lehet még bizonyítani, hogy ha megsérül a bőrünk, akkor nagyon nehezen gyógyul, csúnyán, barna heget hagy maga után, esetleg cukorbetegség is állhat ez mögött).

Mielőtt testékszert készíttetünk magunknak,nézzünk körül az üzlethelyiségben ahol végzik, az eszközök sterilitásáról vagy esetleg az ékszerek minőségéről, hisz mindez is befolyásolja a későbbi seb gyógyulást!Az alkohol mellé még a Bepanthen kenőcsöt is ajánlom, hisz nagyon jó gyulladás csökkentő, sebgyógyító hatása van!

 

Műkörömépítés otthon


Műköröm videók


köröm minták, festések, köröm lakkok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Női divat tippek

Divat 2013, Alkalmi ruhák, Női divat, Divat tippek

A női divat szinte átszövi a mindennapjainkat. Hallunk róla a TV-ben, rádióban, olvashatunk róla az újságokban, magazinokban. Többen beleesnek abba a hibába, miszerint minden, amit látnak a kifutókon, magazinokban az jól nézhet ki saját magukon és az utcán is. Ez azonban nem így van. Nem szabad elfelejtenie senkinek a korát, illetve az alakját – divat tippjeink pont ezek elkerülésében segítenek. Nyáron szeretünk merészebb dolgokat is kipróbálni az öltözködésünkben, télen viszont azt gondolják sokan, hogy a trend háttérbe szorul. Jól be kell öltözni azt kész! Ez egy tévedés! A divat minden évszakban fontos és követhető, így télen is! A sál például az egyik olyan ruhadarab, amit több évszakban is tudunk használni. Tavasszal egy jó kiegészítőként szolgál, télen pedig melegít. Különböző méretű, anyagú, és színű sálak vannak, így a paletta nagyon széles. Tavasszal inkább a színesebb mintázatúakat részesítjük előnyben, míg télen a letisztult egyszerűbb formákat. Mindegyiket kipróbáltuk már, és szeretnénk pár ötletes és hasznos tippet adni nektek a sál hordás fortélyairól. A ruhák mellett a kiegészítőkre is ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni. Egy szép ruha semmit nem ér egy megfelelő kiegészítő nélkül. De egy szép kiegészítő nemcsak a ruhát díszíti fel, hanem a viselőjét is. Akár ajándéknak is megfelelő lehet. A női divat mellett megmutatjuk azt is, hogy mi lesz 2013 divatja és, hogy milyen alkalmi ruhákat érdemes hordanunk idén, ha csinosak és divatosak szeretnénk lenni akár egy esküvőre, akár bálba készüljünk! Divat tippek minden mennyiségben!

Címkék: női divat, alkalmi ruhák, divat 2013, 2013-as divat, divat tippek, őszi, téli, nyári, tavaszi, divat trendek, kiegészítők, sál hordás, sál kötések