szepseg_otthon.jpg

Stílus magazin

Bizonyára Te is sokszor érezted már úgy, hogy nem érzed magad jól a bőrödben, mert nem találod a stílusod. Stílus magazinunk gyakorlatias tanácsokat ad azon vendégeinknek, akik úgy döntöttek ráfér külsejükre egy kis stílusváltás és átalakítás! Változz át velünk!


 

6. lépés: Milyen arcbőrhöz milyen hajszín illik?

Új kapcsolat, új város, új munkahely, öröm vagy bánat: Ezek mind-mind tökéletes indokot jelentenek arra, hogy rohanjunk a fodrászhoz, egy kis megújulás céljából. Vannak, akik ragaszkodnak a megszokott, jól bevált hajszínhez és formához, azonban nem létezik olyan hölgy, aki életében legalább egyszer ne játszott volna el a gondolattal, hogy milyen lenne a megszokott frizurától egy teljesen eltérőt megvalósítani. hajszín bőrtípusokhoz, milyen arcszínhez milyen hajszín illik

Ahhoz, hogy ne kövessünk el végzetes hibát, tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen bőrszínhez, tónushoz milyen hajszín illik.

A legegyszerűbben a bőrünk színe, a szemszín és az eredeti hajszín alapján tudjuk behatárolni, hogy mik azok a frizuravariációk, amit bátran bevállalhatunk. Nézzük őket sorban:


1.) Világos bőr és szemszín, eredeti hajszín világos vagy sötét szőke:


Ehhez a bőrszínhez leginkább a természetesség illik: sötétebb szőke melírcsíkok vagy meleg színárnyalatú csíkok jöhetnek szóba. Ha ragaszkodunk a teljes átalakuláshoz, akkor jó választás lehet egy gesztenyebarna vagy vörös hajszín.

Amit kerüljünk:
az intenzív arany színű árnyalatok nem túl előnyösek.


2.) Matt bőr, sötét szemek, eredeti hajszín gesztenyebarna vagy fekete:


Ennél a típusnál, amennyiben a természetességre akarunk törekedni, akkor a barna más árnyalatai (szelídgesztenye, csokoládé) vagy vörösesbarna, mahagóni árnyalatokat érdemes választani. Rövid haj esetén: aki drámai színváltozást szeretne elérni, kipróbálhatja a platinaszőkét (de csakis rövid hajúaknak).

Kerülendőek a következő árnyalatok:
arany/vörösréz, narancsos árnyalat.


3.) Rózsás arcbőr, mogyorószínű szemek, vöröses vagy barnás az eredeti hajszín


Amennyiben maradni szeretnénk a természetes árnyalatnál, akkor válasszunk meleg gesztenyebarna vagy vöröses árnyalatot. Amennyiben eltérő tónusokat szeretnénk, ideális választás egy aranyszőke vagy vöröses tónusú melír.

Kerüljük
a túlságosan szőke (platinaszőke vagy arany) árnyalatokat.


4.) Vöröses arcbőr, világos szemszín, természetes hajszín: szőke/vörös vagy vöröses barna


Ennek a típusnak leginkább a természetes hajszíne áll jól, érdemes a szőke, vörös vagy világosbarna árnyalatnál maradni. Ha mégis el szeretnénk térni ezektől a színektől, akkor egy szokatlanabb, vadabb vörös árnyalatot kipróbálhatunk.

Tipp:
A fekete hajszín ennél a típusnál kerülendő.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Hajápolási praktikák otthonra


Hajápolás


hajpakolások, hajvédelem, egészséges haj

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok