tini_gondok.jpg

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

Arcápolás otthon

Arcunk az a testrészünk, ami talán leginkább megköveteli a folyamatos törődést. A különféle kozmetikumok és tonikok nem feltétlenül nyújtanak megoldást az arcápolásban, így a pattanás, és a miteszerek ellen sem. Az arcfiatalítás azonban otthon is elvégezhető folyamat, nem kell hozzá más mint a megfelelő pakolás és masszázs megtalálása! Olvasd cikkeinket és ápold az arcbőröd is rendszeresen!


 

Az otthoni arctisztítás lépései

Sajnos arcunk típusát, szépségét nem mi határozhatjuk meg, de viszont tehetünk érte, hogy még szebb legyen! Az esetleges hibákat pedig megtudjuk előzni, kezelni, eltüntetni. Lássuk mi is az otthoni arctisztítás menete! arcpuhítás, gőzölés, kamillás gőzölés

1. Elsőnek is az alapos puhítás a titka. Lemossuk az arcunkat a szennyeződésektől az arctejjel, majd tonikkal. Ugyan is a kellemetlen pattanásokat úgy tudjuk könnyebben kinyomni, ha fel van puhulva a bőr. Erre ajánlom a lábas feletti gőzölést úgy, hogy a forró, gőzölgő víz fölé hajolva magunkra terítünk egy törölközőt. Így gőzölve lesz az arcunk, mely 15-20 percig tartson.

A vízbe még kamillát is rakhatunk a gyulladás csökkentés érdekében! De vigyázzunk, nehogy leforrázzuk magunka! Ha esetleg így nem megoldható, akkor ezt tevékenységet végezzük el fürdés után. Ugyan is, amíg fürdünk addig a gőz, pára miatt puhul a bőrünk (közben radírozhatunk, lásd a következő lépésben).

Ha tudjuk magunkról, hogy nehezen tisztulnak a pólusaink, akkor utána egy meleg törölközőt rakjunk arcunkra, mellyel még segíteni tudjuk, hogy puhuljon.

 
2. A puhítás után következik a radírozás!  Eddigi cikkekben már alaposan kiveséztük ezt a témát, de azért nem árt felfrissíteni. Fontos a radír bőrünknek, hisz ez által az elhalt hámsejteket leradírozzuk, így már megelőzzük a pattanások kialakulását, a bőrünk tudni fog lélegezni és a bejuttatott krémek hatóanyagai jobban fognak érvényesülni!

A módszere: nedves bőrre oszlassuk el az arc radírt, ha szemcsézett, majd körkörös mozdulatokkal alaposan radírozzuk vele át bőrünket a szem és száj kivételével mindenhol. Ha esetleg mélyhámlasztást szeretnénk, amit inkább az idősebb korosztálynak ajánlok, akkor azt a fajta radírt alkalmazzátok, amit egyszerűen rá kell kenni, majd lemosni, vagy ledörzsölni. Ha van otthon direkt olyan pakolásotok, amit tisztítás előtt lehet alkalmazni, akkor azt nyugodtan feltehetitek! Utána tonikkal áttöröljük bőrünket. Ezekkel a kezdőlépések által már segítettük bőrünk szépségét!

arctisztítás, pattanás kezelés, nyomkodás3. Ez után következik a tisztítás vagy is a nyomkodás. Ehhez szükséges eszköz egy steril tű, tonik, fertőtlenítő anyag és egy steril tisztító kendő, puha törölköző. Megjegyezném, hogy mindez mellé még egy nagyító és egy lámpa sem árt és persze a tükör. A nyomkodást úgy végezzük, hogy a választott pattanást két oldalról megtámasztjuk az ujjunk köré csavart törölközővel. Mely abban segít, hogy ne sértsük meg jobban bőrünket, főleg ha az érzékeny és könnyen sérül.

Több oldalról kell megnyomni, hogy kijöjjön. Itt el kell mondanom, hogy ez a technika igen nehéz, tehát ha csak lehet, inkább bízzuk szakemberre, arcunk szépségének megőrzésének érdekében!  Továbbá ha esetleg nem jön ki a pattanás, akkor a pólus nyílásánál a steril tűvel egy kicsit szúrunk, majd újra nyomunk.

Mindenképp bizonyosodjunk meg arról, hogy rendesen kinyomtuk a pattanást, mitesszert, hogy a későbbi gyulladást elkerüljük. A szakmai nyelven gríznek hívott „pattanást” csak is tűvel fogod tudni kinyomni. De ez is inkább a szakember dolga!
 
4. Ha végeztünk a nyomkodással, akkor jöhet a fertőtlenítés, melyet ismét jó alaposan végezzünk el a gyulladás elkerülésének érdekében. Majd rakjuk fel az összehúzó, tápláló pakolást! Ilyenkor nagyon fontos a bőrünk hamarabbi gyógyulása, a fertőzés elkerülése és a pólus összehúzása miatt. Melyet a pakolás használatának megfelelően alkalmazzuk. Általában 10-15 perc szükséges hozzá. Majd lemossuk langyos vízzel és tonizáljuk a bőrt! 
arcpakolás, fertőtlenítés, összehúzó pakolás
5.Ilyenkor a vendégeimnek alkalmazni szoktam a Vio gépet, amiről már egy korábbi cikkben is beszéltünk. Mely segít a baktérium ölésben, a fertőzés megelőzésben, gyulladás elkerülésében, segíti a pólust összehúzni, segít a sebgyógyulás fokozásában! Mivel Ózont, nemes gázt bocsájt ki! Ha esetleg van otthon ilyen gép, akkor alkalmazzátok mindenhol 10-12 percig.

6. Majd jöhet a kényeztető masszázs, melyet megint csak kozmetikusnál érdemesebb elvégezni a fogások, kényeztetés, kényelmesség miatt!

Ha nincs erre mód, akkor nem zsíros, hidratáló, tápláló krémünkkel masszírozzuk át bőrünket. A vérkeringés fokozása által felgyorsul az anyagcsere folyamat, mely által a méreg anyagok távoznak és a seb gyorsabban is fog gyógyulni, arcunk feszesedni fog és ez által védeni, táplálni fogjuk az új sejteket és a sérüléseket.

Ezzel be is fejeztük az otthoni arctisztítás menetét. Megint csak hangsúlyozni tudom, hogy ha saját magunk is végezzük, akkor csak óvatosan, mert komoly sérüléseket, hegeket okozhatunk még arcunkon, mely kellemetlen fájdalommal fog járni és a későbbiekben nem lesz szép látvány! Tehát bízzunk arcunk szépségét szakember kezeire! Remélem ismét sikerült a legjobb tudásom által leírni, hogy miként is szabaduljunk meg a kellemetlen pattanásoktól!

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás

testkezelések, krémek, masszázsok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek

szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés
epilálás, pedikűr, gyantázás

Arcápolás házilag

Arcpakolás, Fogfehérítés otthon, Pattanás ellen

Télen a megfelelő arcápolás sokszor háttérbe szorul. Ilyenkor sokunk bőre kiszárad, érzékenyebb lesz, mely miatt rá vagyunk kényszerülve a kozmetikai krémekre, hiszen elsősorban ezek segítségével hozhatjuk helyre bőrünk szépségét. Persze az eredményes arcápolás más módszerekkel is elérhető, mint a különféle arcpakolások készítésével és használatával. A pattanásos arcbőr a kamaszkor velejárója, de nem csak őket érinti. Cikkeinkben néhány olyan javaslatról olvashattok, melyek alkalmazásával kordában tarthatjuk a pattanásokat. Vigyázz az arcodra és tartsd be a 3 lépést: arctisztítás, tonizálás és hidratálás. Természetesen az arcápolásba a száj higiéniája is bele tartozik. Kevesen hinnék, de a fogfehérítés házilag is elvégezhető szinte fillérekből, és ráadásul mindezt otthon is fellelhető alapanyagok felhasználásával. Hogy hogyan? Arra cikkeinkben találod meg a választ. Mint ahogy arra is, hogy hogyan tudjuk szemöldökünket otthon, saját kezűleg rendbe szedni és arcbőrünket fiatalosan és egészségesen tartani. Tedd mindennapi rutinoddá az arcápolást, olvasd cikkeinket és szépülj otthon!

Címkék: arcápolás otthon, fogfehérítés otthon, pattanás ellen, arcpakolás, tiszta arcbőr, friss bőr, mitesszerek, akne, masszázs, szájápolás, szemöldök ápolás