tini_gondok.jpg

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

Arcápolás otthon

Arcunk az a testrészünk, ami talán leginkább megköveteli a folyamatos törődést. A különféle kozmetikumok és tonikok nem feltétlenül nyújtanak megoldást az arcápolásban, így a pattanás, és a miteszerek ellen sem. Az arcfiatalítás azonban otthon is elvégezhető folyamat, nem kell hozzá más mint a megfelelő pakolás és masszázs megtalálása! Olvasd cikkeinket és ápold az arcbőröd is rendszeresen!


 

Ajak- és szemkörnyék ápolás házilag

arcápolás otthon, arckrémezés, arc hidratálás
Na igen, mert a bőr olyan, mintha a saját gyereked lenne. Ápolgatod, babusgatod, jutalmazod különböző pakolásokkal meg ampullákkal és talán úgy gondolod, hogy ezzel el is van intézve a dolog, hova is akarna többet. Már pedig akar, mégpedig védelmet ettől a bolond időjárástól.

Mert azt ugye már tudjuk, hogy mit kell tennünk mínuszokba és jó időben, de mi a teendő akkor, amikor ez a két verzió kiszámíthatatlanul váltja egymást? A megoldás természetesen egy jól ismert gyorstalpaló!

Megfelelő krémezés

Már egy kisebb hőmérséklet ingadozás is kibillentheti bőrödet az egyensúlyából. Ilyenkor kapod ajándékba a pirosodást, feszülést és az égő érzést. Ezért fontos, hogy olyan hidratáló krémet válassz, ami regenerál és véd is egyben. Keress a drogériák polcain termálvíz alapú termékeket, amelyekben gazdagon megtalálhatóak olyan ásványi anyagok, mint a kalcium és magnézium (Bizony, bizony nem csak a csontoknak kell ám!) Érdemes ez ügyben a gyógyszertárat is felkeresned és egy nagyobb összeget rászánni, 20 év múlva tutira meg fogod hálálni magadnak.

Ne hagyd ki a szád! - Ajakápolás
ajakápolás, mézes cukros pakolás, szájápolás
Ha a bőrre gondolunk, sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni az egyik legfontosabb testrészünkről, a szánkról. Már pedig ő van a legnagyobb veszélyben, mert itt a legvékonyabb az egész testünkön a bőr. Szegény ráadásul faggyú- és verejtékmirigyek híján nem tud védekezni az időjárástól. Tehát extra kényeztetést érdemel ilyen időben! Mindig legyen natúr (értsd: íz- és illatanyag mentes) ajakápoló a zsebedben – igen a zsebedben, mert a táskádban tuti nem fogod megtalálni, így használni sem. Otthon pedig adj neki néha napján egy kis mézes cukros pakolást, amivel aztán le is tudod radírozni az ajkaidat. Így biztonságban lesznek.
termál vízes szemkörnyék ápoló, avokádó és olivaolaj, egészséges szemkörnyék
Szemkörnyék ápolás


Az ajkakhoz hasonlóan a szemed környékének sincsen saját védelmi rendszere, így a helyzet itt is figyelemreméltó. Érdemes ismét csak valamilyen termálvizes szemkörnyék ápolót választani. Talán azt gondolod nem vagy te még olyan öreg, hogy ilyenekre legyen szükséged – nos, ne is a ránctalanító verziót használd. Manapság rengeteg csak ápolási céllal gyártott ilyen jellegű terméket megkaphatsz.

És ami a legfontosabb, hogy ne csak a küldős védelemre koncentrálj! Akkor éred el a legtöbb eredményt, ha belülről erősíted meg a „falakat”, vagyis tudatosan kell étkezned ehhez. Fogyassz sok telítetlen zsírsavat, mint az avokádó vagy az olívaolaj, valamint legyen tele a tányérod sok zöldséggel és gyümölccsel! Hidd el, a bőröd hosszú távon meg fogja neked majd hálálni mindezt.

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás

testkezelések, krémek, masszázsok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek

szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés
epilálás, pedikűr, gyantázás

Arcápolás házilag

Arcpakolás, Fogfehérítés otthon, Pattanás ellen

Télen a megfelelő arcápolás sokszor háttérbe szorul. Ilyenkor sokunk bőre kiszárad, érzékenyebb lesz, mely miatt rá vagyunk kényszerülve a kozmetikai krémekre, hiszen elsősorban ezek segítségével hozhatjuk helyre bőrünk szépségét. Persze az eredményes arcápolás más módszerekkel is elérhető, mint a különféle arcpakolások készítésével és használatával. A pattanásos arcbőr a kamaszkor velejárója, de nem csak őket érinti. Cikkeinkben néhány olyan javaslatról olvashattok, melyek alkalmazásával kordában tarthatjuk a pattanásokat. Vigyázz az arcodra és tartsd be a 3 lépést: arctisztítás, tonizálás és hidratálás. Természetesen az arcápolásba a száj higiéniája is bele tartozik. Kevesen hinnék, de a fogfehérítés házilag is elvégezhető szinte fillérekből, és ráadásul mindezt otthon is fellelhető alapanyagok felhasználásával. Hogy hogyan? Arra cikkeinkben találod meg a választ. Mint ahogy arra is, hogy hogyan tudjuk szemöldökünket otthon, saját kezűleg rendbe szedni és arcbőrünket fiatalosan és egészségesen tartani. Tedd mindennapi rutinoddá az arcápolást, olvasd cikkeinket és szépülj otthon!

Címkék: arcápolás otthon, fogfehérítés otthon, pattanás ellen, arcpakolás, tiszta arcbőr, friss bőr, mitesszerek, akne, masszázs, szájápolás, szemöldök ápolás