szepseg_otthon.jpg

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok

Mozgás és egészség otthon

A szép külső elengedhetetlen feltétele a megfelelő testmozgás és a helyes táplálkozás. A sport és a mozgásmánia hívei állítják, hogy az egészséges életmód nem csak tested fittségéhez, de még lelki egyensúlyod megőrzéséhez is hozzájárul. Ezért javasoljuk olvasd el cikkeinket és mozogj rendszeresen! Szakértői tanácsokkal, otthoni edzéstervekkel és étrendekkel várunk! 

Így ápoljuk a bőrünket edzés után

Aki gyakran végez testmozgást, az bizonyára sokszor szembesül azzal, hogy az intenzív edzés hatására bőrünk is komoly igénybevételnek van kitéve. Természetesen a sportra szüksége van a szervezetünknek, viszont fontos, hogy a bőrünk egészségét is szem előtt tartsuk. Egy kis odafigyeléssel  elkerülhetjük azt, hogy az ilyenkor felgyülemlett salakanyagok és baktériumok káros hatásaikat ki tudják fejteni. testápolás edzés után, sport utáni ápolás

Már a sportolás előtt is szükséges a megfelelő felkészülés bőrünk védelme érdekében. Semmiképpen ne végezzünk komolyabb testmozgást sminkben, hiszen egyfelől ez úgyis lefolyik rólunk (ami valljuk be, nem túl szép látvány) másrészt pedig elzárja a pórusokat, ezáltal akadályozza az izzadást. Ha egyenesen a munkából vagy az iskolából megyünk az edzőterembe, akkor egy sminkeltávolító törlőkendő segítségével gyorsan megszabadulhatunk a festéktől, ha pedig van lehetőség rá, akkor edzés előtt szépen tisztítsuk le az arcbőrt, hogy szabadon lélegezhessen.

Sportolást követően a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb védelem a bőrünknek az, ha amint tehetjük, azonnal lezuhanyozunk. Zuhanyozásnál célszerű langyos vizet használni, mert a forró zuhany könnyen kiszárítja, irritálja a bőrünket. Az arcunk is kiemelt védelmet igényel ilyenkor, hiszen az izzadtságtól, verejtéktől könnyen eltömődnek a pórusok, és pattanások alakulhatnak ki. Ezért minden edzés után tisztítsuk meg az arcbőrünket, így elkerülhetjük a kialakuló bőrproblémákat.

Sportolás után szüksége van a bőrünknek egy kis extra hidratálásra is: egy természetes összetevőkből álló tusfürdő, egy saját készítésű fürdőolaj vagy egy otthon is elkészíthető testpakolás nem csak frissíti, de puhává is varázsolja bőrünket, így a sportolás miatt kissé igénybe vett felületek is megkapják a jól megérdemelt odafigyelést.

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Mozgásmánia és egészség

Otthoni edzés, Egészséges életmód, Otthoni fitnesz

Mi jut eszetekbe arról, hogy valaki fitt? Tornaterem, órákig tartó izzadás, vagyonok a fitnesz bérletre és még sorolhatnánk. Ezek nem éppen a legvonzóbb gondolatok számunkra, főleg, ha anyagi és időbeli korlátaink akadályoznak, valamint a kellő mennyiségű elszántság is hiányzik. Tehát ezeket most felejtsük is el és térjünk át az otthon is megvalósítható testedzésre. Oldalunkon változatos edzés tippeket olvashatsz, melyekkel a fogyás könnyebb a testformálás pedig még hatékonyabb lesz! Sportedző munkatársunk bemutatja, hogyan használd a különféle sporteszközöket. Fitball, gimnasztikai labda, fitnesz labda - számos neve van ennek a nagyszerű sportszernek. Előnye hogy otthonra könnyen beszerezhető, olcsó és a tárolása sem bonyolult. Sokoldalúan felhasználható, ugyanis a jógától kezdve a gerinctornán át az erősítésig mindenre jó. Megmutatjuk, hogyan készíts fillérekből lábsúlyt házilag, amit utána használhatsz futáshoz, popsi és láb formálásához. Legyen szó diétáról vagy csak egészségesebb táplálkozásról, étrend táblázataink nagyon hasznosak lehetnek, hogy hozzájárulj testi egyensúlyodhoz és fitt életedhez!

Címkék: otthoni edzés, egészséges életmód, mozgásmánia, otthoni fitnesz, étrend táblázat, otthoni étrend, otthoni edzésterv, páros edzés, gyakorlatok otthonra, fogyás otthon