szepseg_logo.jpg

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok

Mozgás és egészség otthon

A szép külső elengedhetetlen feltétele a megfelelő testmozgás és a helyes táplálkozás. A sport és a mozgásmánia hívei állítják, hogy az egészséges életmód nem csak tested fittségéhez, de még lelki egyensúlyod megőrzéséhez is hozzájárul. Ezért javasoljuk olvasd el cikkeinket és mozogj rendszeresen! Szakértői tanácsokkal, otthoni edzéstervekkel és étrendekkel várunk! 

Tudatosan a reggeli frissességért!

Nos, abban biztosan egyetértünk, hogy a reggel aztán meg tudja bélyegezni az ember lányának napját. Pláne ha március közepén ez a bizonyos ébredés vastag hóréteg látványára történik. Tudjuk, hogy tavasz van, de ahogy kinyílik a szemünk az időjárást látva (és érezve) semmi kedvünk energikusnak lenni, legszívesebben inkább átfordulnánk a másik oldalunkra és folytatnánk a durmolást.
reggeli frissesség, vidám ébredés, jókedvű ébredés
Elindulni viszont kötelező. Hogy minden napot frissen, egészségesen és energikusan kezdj, érdemes megfontolnod a következő tippeket, hogy aztán mindenki a Te ragyogásodon ámuljon a nap folyamán.

Tudatosan már este
A probléma általában már ott elkezdődik, hogy nehezen alszunk el. A világ pörög, ezer a tennivaló és bizony nagyon nehéz az agyunkat egyik pillanatról a másikra zéró üzemmódba állítani. A legjobb, ha már lefekvés előtt készülsz a reggelre!

Tudatosítsd magadban az ébredés időpontját és tervezd meg, hogy mit fogsz reggel csinálni. Akkor biztosan könnyebb lesz lazítani, ha már pontos terved van a másnapi indulásról. Segítségképpen pedig kortyolj mentateát vagy párologtass levendulaolajat.

Ritmusos reggel
Biztosan neked is meg van már a jól bejáratott ébresztő dallamod. Ahhoz, hogy frissen ébredj, nem árt időközönként váltogatni a zenéket. Legyen az új ébresztőd pörgős, ritmusos és biztosan jó kedvvel indítod majd a napot.

Tipp: Gwen Stefani – What are you waiting for?

Csípős ébresztő
Ha a muzsika nem lenne elég, nyúlj „drasztikusabb eszközökhöz”! Helyezz borsmentát, vagy bármilyen mentolos cukorkát, rágót az éjjeli szekrényed mellé és rögtön ébredés után vedd be. Biztosan nem fogsz visszaaludni, ugyanis a mentol íze fokozza majd az éberségedet.

Csak a rostokat!
Lehet, hogy hiába alszol napi 8 órát, veted be a leglehetetlenebb trükköket, mégis levert vagy korán reggel. A kialvatlanságod mögött a rostszegény táplálkozás állhat. Fontos ezért, hogy a mindig reggelizz, és a reggelid legyen bőséges. A rostok segíteni fogják az emésztésed és napról napra érezni fogod, hogy több az energiád.
reggeli futás, mozgás reggel, mozogj a frissességért
Tipp: 1 csomag Győri JóReggelt! + 1 darab narancs/ alma + 1 kis yoghurt + 1 csésze zöld tea

+ 1 sztár tipp
Kate Hudson híres sportmániájáról, viszont saját bevallása szerint még neki is nehezére esik reggelente kikelni az ágyból. Ezért reggelente mindig sportol egy keveset és a napját 2 dl citromos vízzel indítja. Íme, az ő tippje: „Számomra a reggeli futás az igazi ébresztő, sokat segít abban, hogy egész nap ébren maradjak.”

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Mozgásmánia és egészség

Otthoni edzés, Egészséges életmód, Otthoni fitnesz

Mi jut eszetekbe arról, hogy valaki fitt? Tornaterem, órákig tartó izzadás, vagyonok a fitnesz bérletre és még sorolhatnánk. Ezek nem éppen a legvonzóbb gondolatok számunkra, főleg, ha anyagi és időbeli korlátaink akadályoznak, valamint a kellő mennyiségű elszántság is hiányzik. Tehát ezeket most felejtsük is el és térjünk át az otthon is megvalósítható testedzésre. Oldalunkon változatos edzés tippeket olvashatsz, melyekkel a fogyás könnyebb a testformálás pedig még hatékonyabb lesz! Sportedző munkatársunk bemutatja, hogyan használd a különféle sporteszközöket. Fitball, gimnasztikai labda, fitnesz labda - számos neve van ennek a nagyszerű sportszernek. Előnye hogy otthonra könnyen beszerezhető, olcsó és a tárolása sem bonyolult. Sokoldalúan felhasználható, ugyanis a jógától kezdve a gerinctornán át az erősítésig mindenre jó. Megmutatjuk, hogyan készíts fillérekből lábsúlyt házilag, amit utána használhatsz futáshoz, popsi és láb formálásához. Legyen szó diétáról vagy csak egészségesebb táplálkozásról, étrend táblázataink nagyon hasznosak lehetnek, hogy hozzájárulj testi egyensúlyodhoz és fitt életedhez!

Címkék: otthoni edzés, egészséges életmód, mozgásmánia, otthoni fitnesz, étrend táblázat, otthoni étrend, otthoni edzésterv, páros edzés, gyakorlatok otthonra, fogyás otthon