kormok_sminkek.jpg
 

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok

Körömápolás otthon

A köröm egészsége nagy mértékben hozzájárul szépségünkhöz, ezért fontos rendszeresen időt szánni rá! Megmutatjuk, hogyan készíts egyedi köröm mintákat és műkörmöket házilag. A műkörömépítés mellett a különböző körömbetegségekről is szót ejtünk! Ápold a körmöd otthon! 

Márványos körömfestés

A mindennapos kellemes közérzethez az is hozzátartozik, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ezt igen apró dolgokkal is el lehet érni, többek között azzal hogy vidám színekkel tarkítjuk körmeinket!

Márványos köröm festés

Mivel a kezünk általában mindig szem előtt van, nem árt ha olyan küllemet varázsolunk az ujjainknak, hogy az másokban is kellemes benyomást keltsen. Hisz kinek nem esik jól egy aprócska bók, esetleg egy „irigy” pillantás? Úgy gondolom mindenkinek! Így nem csak a saját napunkat, de másokét is feldobhatjuk ezzel az aprócska nüansszal!

Mindig is tetszett személy szerint, ha valami egyedit láthattam. Nemrég felfedeztem egy új technikát, a márványos körömfestést! Először azt hittem bonyolult, de mint kiderült pár egyszerű lépésből gyönyörű körmöket varázsolhatunk magunknak!

 


Mire van szükségünk hozzá?Márványos festék körömhöz

- körömlakkok: olyan színeket válogass össze, amik a kedvenceid, de egyben harmonizálnak is egymással. Érdemes minimum 3-4színnel próbálkozni a festés során!

- egy tálka víz
- alapozó lakk
- fedőlakk
- fogpiszkáló
- cellux

Most pedig haladjunk lépésről lépésre:

Elsőként vidd fel az alapozó lakkot, majd ha kellőképp megszáradt akkor gondosan ragaszd körbe a körmeidet cellux csíkokkal! Ha ezzel megvagy, elkezdhetünk foglalkozni a márvány mintával!

A mintát úgy tudjuk elkészíteni, hogy egy kisebb tálkába vizet készítesz és ebbe csepegteted bele az általad összeválogatott lakkokat úgy, hogy koncentrikus köröket hozz létre. Arra mindenképp oda kell figyelni viszont, hogy az ecset nem érhet a vízhez, különben kezdhetünk mindent elölről.Márványos festés körömhöz

A minta annál szebb és tömörebb lesz, minél több kört hozol létre, ez mellett persze tudsz játszadozni a színekkel is kedved szerint! Minimum 7-8 kört érdemes csinálni, hogy szép mintát kaphass. De ha kicsit még jobban ki szeretnéd hozni a színeket, megpróbálhatod 10-12 körrel is, hisz annál díszesebb lesz a végeredmény! Sőt, ha még szebb eredményt szeretnél, akkor a fogpiszkálóval apró vonalakat húzhatsz a lakk rétegbe!

Eddig egyszerű volt, igaz? Nos most jön az a lépés, ami egy kicsit biztosabb kezet vesz igénybe! A körmödet finoman illeszd rá a víz felszínén lévő lakk rétegre, majd a felesleges lelógó részeket a fogpiszkáló segítségével próbáld meg leválasztani.

Ha ezzel megvagy, óvatosan húzd ki az ujjad és már meg is vagy a látványos márvány mintáddal. Természetesen lesznek felesleges részek, de azok az ujjadra ragasztott cellux csíkokkal egyszerűen eltávolíthatóak!

És végül a legutolsó lépés, hogy valami szép fényű fedőlakkal lekened a körmöd és már kész is van az egyedi díszítésű mintád!

Kellemes időtöltést és jó festegetést kívánok!

 

Műkörömépítés otthon


Műköröm videók


köröm minták, festések, köröm lakkok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Manikűr házilag

Körömápolás, Köröm minták, Francia köröm

Ahhoz, hogy tökéletesen nézzünk ki, gondoljunk egy kicsit a körmünkre is. Az ápolt kéz és köröm sok mindent elárul a személyiségünkről és hozzájárulhat a megjelenésünkhöz. A köröm lehet egy „személyes névjegykártya” is, hiszen egy interjú során az ápolatlan kéz nem jó benyomást tesz amikor üdvözlésképpen kezet nyújtunk a munkáltatónak. Nem csak nekünk nőknek kell erre odafigyelni, hanem a férfiaknak is. Ahhoz, hogy egészséges maradjon a körmünk nem elég csak ápolni, az egészséges étrend is fontos! Sajnos nem mindenki van megáldva természetes gyönyörű körmökkel, de a megfelelő gondoskodással ellehet érni a kívánt hatást. Ha pedig ezzel megvagy, segítünk hogyan készíts magadnak egyedi köröm mintákat és köröm festéseket! Akinek viszont nincs affinitása a minták festegetéséhez vagy nem szereti a matricás megoldást, használhat bátran körömnyomdát is. Egyszerű, viszonylag gyors és úgy variálhatjuk ahogy nekünk tetszik – ennek a módszernek az alkalmazásában is segítünk neked! Az pedig egészen biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, ha szép, igényes francia manikűr eredményét látja valaki kacsóján. Épp ezen felbuzdulva jutottunk arra a következtetésre, hogy megosztjuk veletek az egyszerű francia manikűr elkészítésének titkát, hogy Ti is könnyen elsajátíthassátok és alkalmazhassátok otthon! Szentelj elegendő időt és figyelmet a körömápolásra!

Címkék: köröm minták, manikűr, francia köröm, körömápolás otthon, márványos festés, körömlakkozás lépései, körömdíszítés házilag, egyedi köröm minták, egészséges köröm, műköröm videó