kormok_sminkek.jpg
 

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok

Körömápolás otthon

A köröm egészsége nagy mértékben hozzájárul szépségünkhöz, ezért fontos rendszeresen időt szánni rá! Megmutatjuk, hogyan készíts egyedi köröm mintákat és műkörmöket házilag. A műkörömépítés mellett a különböző körömbetegségekről is szót ejtünk! Ápold a körmöd otthon! 

Francia manikűr gyorsan, egyszerűen

A legutóbbi márványos festés iránt való magas fokú érdeklődésre való tekintettel, újabb köröm díszítési formát mutatok be nektek. Gondolom mindenkinek elnyeri a tetszését az, ha szép, igényes francia manikűrt lát valaki kacsóján. Épp ezen felbuzdulva jutottam arra a következtetésre, hogy megosztom veletek az egyszerű francia manikűr elkészítésének titkát, hogy Ti is könnyen elsajátíthassátok és alkalmazhassátok otthon!
Francia manikűr
A legelső lépés amit mindenképp el kell érnünk, az a puha bőr:

Ehhez elegendő kézkrémet használnunk. A lépcsőfok másik része az, hogy a körmünk minél erősebb és egészségesebb legyen, ehhez természetesen elengedhetetlen a helyes táplálkozás és az egészséges életmód.

Természetesen a lakk mondhatni „ápol és eltakar” – tehát a kisebb hibákat még elrejthetjük vele, de nem mindegy hogy mit kenünk fel körmeinkre. Minél szolidabb színeket választunk, annál szexibb maga az összhatás, ugyanis a hivalkodó és méretes körmökkel pont az ellenkező hatást érhetjük el.

Szóval kedves hölgyeim, nem csak a szakképzett manikűrösök tudnak ilyen csodás körmöket alkotni, mi is meg tudjuk oldani kicsiben, okosan. Mindenképp a kulcs, hogy jó minőségű lakkokat használjunk és végig törekedjünk az egyszerűségre!
Körömlakkok francia manikűrhöz
Ahhoz hogy nekiállhass a festéshez, szükséged van pár dologra:

- alapozó lakk (testszínű)
- díszítő lakk (fehér)
- fedőlakk (magas fényű,átlátszó lakk)

Mielőtt még nekiállnál a festéshez, el kell döntened hogy milyen formájú legyen a körmöd. A francia manikűrnél jól mutat a szögletes ill az ovális alak! A túl hosszú, hegyes már nem szép ezzel a fajta festéssel! Ha kitaláltad mit szeretnél formálni a körmeidből és sikeresen formára is reszelted, akkor várj a festéssel egy napot, hogy az összes egyenetlenség eltűnjön a körmeidről. Ha ez megvan, akkor bátran neki is ugorhatunk a festegetésnek!

Francia köröm előkészítéseElső lépésként vidd fel körmeidre az alapozó lakkot, lehetőség szerint testszínűt. Ha ez rendben megszáradt, akkor következhet a nagyobb türelmet igénylő lépés, a fehér végek megfestése. Mindenképp keress egy stabil támasztékot a kezednek, amin kifestheted a körmeidet minden botladozás vagy ügyetlenkedés nélkül! Lehetőség szerint ne a lábadat válaszd  erre a célra, sokkal inkább egy asztallap a legmegfelelőbb erre a célra.

Maga a festés nem nehéz, csak annak tűnik. A legfőbb titok abban rejlik, hogy nem azt a kezedet mozgatod festés közben amiben az ecset van, hanem azt, amit festeni szeretnél.

Óvatosan a körmöd fölé tartva az ecsetet, az ujjadat lassan jobbra és balra mozdítva meghúzhatod a fehér vonalat. Ha ezzel megvagy, akkor az összes ujjadon fesd ki így a körmöket, majd hagyd megszáradni.

Miután teljesen készek a körmeid, egy halvány bézs, vagy rózsaszín árnyalatú lakkal fuss végig rajta és legvégül pedig csak a hatás fokozása érdekében húzd át a körmök felszínét magas fényű átlátszó fedőlakkal!

Remélem mindenkinek sikerül, ha nem, akkor sem szabad csüggeni, hisz gyakorlat teszi a mestert! Hajrá, festésre fel!

 

Műkörömépítés otthon


Műköröm videók


köröm minták, festések, köröm lakkok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Manikűr házilag

Körömápolás, Köröm minták, Francia köröm

Ahhoz, hogy tökéletesen nézzünk ki, gondoljunk egy kicsit a körmünkre is. Az ápolt kéz és köröm sok mindent elárul a személyiségünkről és hozzájárulhat a megjelenésünkhöz. A köröm lehet egy „személyes névjegykártya” is, hiszen egy interjú során az ápolatlan kéz nem jó benyomást tesz amikor üdvözlésképpen kezet nyújtunk a munkáltatónak. Nem csak nekünk nőknek kell erre odafigyelni, hanem a férfiaknak is. Ahhoz, hogy egészséges maradjon a körmünk nem elég csak ápolni, az egészséges étrend is fontos! Sajnos nem mindenki van megáldva természetes gyönyörű körmökkel, de a megfelelő gondoskodással ellehet érni a kívánt hatást. Ha pedig ezzel megvagy, segítünk hogyan készíts magadnak egyedi köröm mintákat és köröm festéseket! Akinek viszont nincs affinitása a minták festegetéséhez vagy nem szereti a matricás megoldást, használhat bátran körömnyomdát is. Egyszerű, viszonylag gyors és úgy variálhatjuk ahogy nekünk tetszik – ennek a módszernek az alkalmazásában is segítünk neked! Az pedig egészen biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, ha szép, igényes francia manikűr eredményét látja valaki kacsóján. Épp ezen felbuzdulva jutottunk arra a következtetésre, hogy megosztjuk veletek az egyszerű francia manikűr elkészítésének titkát, hogy Ti is könnyen elsajátíthassátok és alkalmazhassátok otthon! Szentelj elegendő időt és figyelmet a körömápolásra!

Címkék: köröm minták, manikűr, francia köröm, körömápolás otthon, márványos festés, körömlakkozás lépései, körömdíszítés házilag, egyedi köröm minták, egészséges köröm, műköröm videó