kormok_sminkek.jpg
 

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok

Körömápolás otthon

A köröm egészsége nagy mértékben hozzájárul szépségünkhöz, ezért fontos rendszeresen időt szánni rá! Megmutatjuk, hogyan készíts egyedi köröm mintákat és műkörmöket házilag. A műkörömépítés mellett a különböző körömbetegségekről is szót ejtünk! Ápold a körmöd otthon! 

Az egészséges köröm

Ahhoz, hogy tökéletesen nézzünk ki, gondoljunk egy kicsit a körmünkre is. Nem csak az arcápolás és a hajápolás fontos, de törekedni kell a körmünk egészségére is. Mi nők sokkal több időt fordítunk az arcunkra, és ez miatt a körmünkre alig marad időnk. Az ápolt kéz és köröm sok mindent elárul a személyiségünkről és hozzájárulhat a megjelenésünkhöz.

A köröm lehet egy „személyes névjegykártya” is, hiszen egy interjú során az ápolatlan kéz nem jó benyomást tesz amikor üdvözlésképpen kezet nyújtunk a munkáltatónak.  Röviden a kezünk többszöri használatban egy kommunikáció során.  Nem csak mi nőknek kell erre odafigyelni, hanem a férfiaknak is. De félre ne ejtsétek a férfiaknak azért nem kell kifesteni a körmüket. Ahhoz, hogy egészséges maradjon a körmünk nem csak ápolni kell, hanem az egészséges étrend is fontos. egészséges köröm, körömápolás otthon, körömápolási módszerek, otthoni körömápolás

Sajnos nem mindenki van megáldva természetes gyönyörű körmökkel, de a megfelelő gondoskodással ellehet érni a kívánt hatást.

Ha egészséges a körmünk azt meg is kell védeni, ezért pár tanácsot megosztok veletek amire érdemes odafigyelni:

Ha tehetitek akkor sose ollóval vágjátok a körmötöket, mert könnyen eltörheti a fém. Helyette inkább a reszelőt használjátok kezdve a köröm szélétől befelé haladva és mindig egy irányban csináljátok.

Az évszaknak megfelelően a hideg, száraz levegő sem tesz jót a kezünknek és a körmünknek sem. Ezért a téli időszakban használjatok sűrűbben kézkrémet, ezáltal nem szárad ki a kezetek sem.

A sűrű lakkozás sem tesz jót a körmöknek. Amikor újra beszeretnénk festeni előtte legalább 1 napig ne fessük be, mert addig is pihen a körömház. Tehát adjál egy kis időt a körmeidnek is.

Számos külső hatások érhetik a kezünket és a körmünket, mint például szennyeződés, maró anyagok, mosószer, és az aceton is. Ezek a vegyszerek kiszárítják kezünket és tönkre teszik a  körmünket. Ezek ellen csak kesztyűvel lehet védekezni.

Aki műkörmöt, zselét, porcelánt használ annak ajánlom, hogy havonta egyszer szüneteltesse egy pár napra hiszen a köröm könnyen elvékonyodhat és nem kap elég levegőt sem.

 

Remélem a tanácsaim sokat segítettek, és a jövőben ha egészséges körmöket szeretnétek akkor ezen a ponton kezdjétek el a gondoskodást. Tegyünk meg mindent az egészséges körmökért!

 

 

Műkörömépítés otthon


Műköröm videók


köröm minták, festések, köröm lakkok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Manikűr házilag

Körömápolás, Köröm minták, Francia köröm

Ahhoz, hogy tökéletesen nézzünk ki, gondoljunk egy kicsit a körmünkre is. Az ápolt kéz és köröm sok mindent elárul a személyiségünkről és hozzájárulhat a megjelenésünkhöz. A köröm lehet egy „személyes névjegykártya” is, hiszen egy interjú során az ápolatlan kéz nem jó benyomást tesz amikor üdvözlésképpen kezet nyújtunk a munkáltatónak. Nem csak nekünk nőknek kell erre odafigyelni, hanem a férfiaknak is. Ahhoz, hogy egészséges maradjon a körmünk nem elég csak ápolni, az egészséges étrend is fontos! Sajnos nem mindenki van megáldva természetes gyönyörű körmökkel, de a megfelelő gondoskodással ellehet érni a kívánt hatást. Ha pedig ezzel megvagy, segítünk hogyan készíts magadnak egyedi köröm mintákat és köröm festéseket! Akinek viszont nincs affinitása a minták festegetéséhez vagy nem szereti a matricás megoldást, használhat bátran körömnyomdát is. Egyszerű, viszonylag gyors és úgy variálhatjuk ahogy nekünk tetszik – ennek a módszernek az alkalmazásában is segítünk neked! Az pedig egészen biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, ha szép, igényes francia manikűr eredményét látja valaki kacsóján. Épp ezen felbuzdulva jutottunk arra a következtetésre, hogy megosztjuk veletek az egyszerű francia manikűr elkészítésének titkát, hogy Ti is könnyen elsajátíthassátok és alkalmazhassátok otthon! Szentelj elegendő időt és figyelmet a körömápolásra!

Címkék: köröm minták, manikűr, francia köröm, körömápolás otthon, márványos festés, körömlakkozás lépései, körömdíszítés házilag, egyedi köröm minták, egészséges köröm, műköröm videó