kormok_sminkek.jpg
 

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok

Körömápolás otthon

A köröm egészsége nagy mértékben hozzájárul szépségünkhöz, ezért fontos rendszeresen időt szánni rá! Megmutatjuk, hogyan készíts egyedi köröm mintákat és műkörmöket házilag. A műkörömépítés mellett a különböző körömbetegségekről is szót ejtünk! Ápold a körmöd otthon! 

Visszafogott elegancia: Így készítsünk csipkemintás körmöt!

Mielőtt megosztanám Veletek a csipkemintás körmök készítésének lépéseit, azelőtt szeretnék néhány szót ejteni arról, hogy milyenre is festjük a körmünket 2013-ban. A 2013-as körömdivat nem tesz komolyabb megkötéseket, szinte mindent viselhetünk, ami nekünk tetszik, és amit merünk hordani. Komoly szélsőségekre azonban lehet számítani, hiszen mind a visszafogott elegancia, mind pedig az extrém kivitel megtalálható a palettán. Mivel a pasztell színű ruhák igazán divatosak tavasszal, ezért a natúr, nude árnyalatú  körmöket nyugodtan előnyben részesíthetjük ebben az évszakban.
csipkés köröm festés, csipke köröm minta
Továbbra is festhetjük fémes, metálos árnyalatúra a körmünket, ezek a körömlakkok is előtérbe kerülnek ebben az évben. A csillogó és a köves díszítés is marad, formában pedig mind az ovális, hosszú, mind pedig a szögletes, kisebb köröm hódít. Nyáron a neonszínek ismét visszatérnek, a piros, a narancs, a kék és a lila lesznek az igazán befutó színek ebben a szezonban. Megállapíthatjuk, hogy az idei körömtrendnek tényleg csak a fantáziánk szabhat határt.

A körmökön megjelenő csipkeminta is divatban marad, ezt akár otthon, saját kezűleg is elkészíthetjük, csupán néhány kellékre és egy kis kézügyességre lesz szükségünk. Először is kell egy alapszín, amellyel kifestjük a körmünket a megszokott módon.

Ezt követően kétféle módszer segítségével juthatunk el a csipkemintáig: egyfelől használhatunk körömmatricát, amely már eredetileg is csipkés alakzatot ábrázol, ezt felragasztjuk a körömre, fedőlakkal lekenjük és már kész is.

Egy nehezebb megoldás, ha speciális csipke anyagból készítjük a mintát (műköröm kellékes boltban lehet vásárolni ilyen célra készült anyagokat). Ilyenkor az alaplakk felvitele után megfelelő méretűre vágjuk a csipkét, úgy, hogy az igazodjon a körmünk formájához és hogy a nekünk tetsző minta látsszon. Amikor még nem teljesen száradt meg a körömlakk, óvatosan tegyük fel a körömre a formára vágott csipkét és az ujjunkkal nyomkodjuk rá. Kis idő múlva jöhet a színtelen fedőlakk, ezzel fixáljuk. Világos és sötétebb alappal is nagyon jól mutatnak ezek a csodaszép, nőies, csipkés körmök.

 

Műkörömépítés otthon


Műköröm videók


köröm minták, festések, köröm lakkok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Manikűr házilag

Körömápolás, Köröm minták, Francia köröm

Ahhoz, hogy tökéletesen nézzünk ki, gondoljunk egy kicsit a körmünkre is. Az ápolt kéz és köröm sok mindent elárul a személyiségünkről és hozzájárulhat a megjelenésünkhöz. A köröm lehet egy „személyes névjegykártya” is, hiszen egy interjú során az ápolatlan kéz nem jó benyomást tesz amikor üdvözlésképpen kezet nyújtunk a munkáltatónak. Nem csak nekünk nőknek kell erre odafigyelni, hanem a férfiaknak is. Ahhoz, hogy egészséges maradjon a körmünk nem elég csak ápolni, az egészséges étrend is fontos! Sajnos nem mindenki van megáldva természetes gyönyörű körmökkel, de a megfelelő gondoskodással ellehet érni a kívánt hatást. Ha pedig ezzel megvagy, segítünk hogyan készíts magadnak egyedi köröm mintákat és köröm festéseket! Akinek viszont nincs affinitása a minták festegetéséhez vagy nem szereti a matricás megoldást, használhat bátran körömnyomdát is. Egyszerű, viszonylag gyors és úgy variálhatjuk ahogy nekünk tetszik – ennek a módszernek az alkalmazásában is segítünk neked! Az pedig egészen biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, ha szép, igényes francia manikűr eredményét látja valaki kacsóján. Épp ezen felbuzdulva jutottunk arra a következtetésre, hogy megosztjuk veletek az egyszerű francia manikűr elkészítésének titkát, hogy Ti is könnyen elsajátíthassátok és alkalmazhassátok otthon! Szentelj elegendő időt és figyelmet a körömápolásra!

Címkék: köröm minták, manikűr, francia köröm, körömápolás otthon, márványos festés, körömlakkozás lépései, körömdíszítés házilag, egyedi köröm minták, egészséges köröm, műköröm videó