kormok_sminkek.jpg
 

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok

Körömápolás otthon

A köröm egészsége nagy mértékben hozzájárul szépségünkhöz, ezért fontos rendszeresen időt szánni rá! Megmutatjuk, hogyan készíts egyedi köröm mintákat és műkörmöket házilag. A műkörömépítés mellett a különböző körömbetegségekről is szót ejtünk! Ápold a körmöd otthon! 

Fess virágot körmeidre egyszerűen!

Bizonyára mindenki próbál körmei által is egyedi lenni. A különböző színű körömlakkok, minták, matricák is ezt tanúsítják. Ha nem szereted a matricákat, és nem tudsz magadnak mintákat festeni, mert a kézügyességed nem a legjobb, akkor se csüggedj, ezt a mintát mindenkinek sikerül elkészítenie.

Tedd egyedivé körmeid egy egyszerű, festett virággal, melynek színeit kedved szerint variálhatod. Nem kell hozzá más, csak 2 kiválasztott körömlakk és egy gombos tű. Egyik színű lakk lesz virágunknak a közepe, másik pedig a szirmai.

Elkészítési folyamat:egyszínű körömfestés, körömlakkozás

1. lépés: Fesd ki körmeid egy bármilyen színű lakkal alapozásként és várj, amíg teljesen megszárad.

2. lépés: Nyisd ki az általad választott két virág színű lakkot egyszerre, hogy ne pöttyözés után kelljen a másikat kinyitni, mert a végén még elkenődik. Tipp: A virág közepe az alapszínű lakk is lehet.

virágmintás köröm készítése3. lépés: Rakj egy pöttyöt az egyik színből, köré három vagy öt másikat a másik színből (attól függően, hogy hány szirmú virágot szeretnél)

Tipp: A virág különösen jól mutat, ha a körmöd szélére fested, mintha félig lecsúszna az ujjadról. Így az első pöttyöt a körmöd valamely sarkára tedd, majd a köré rakd a többit, a másik színből. A pöttyök lehetnek nagyon is, kicsik is, annak megfelelően, hogy mekkora virágot szeretnél. Ha kisebbet, akkor húzd le a lakk peremén az ecsetről a felesleget.

4. lépés: Fogd a gombostűt és a belső pötty közepéből haladva, kifelé húzz csíkot a másik pöttyön keresztül. Ezt ismételd meg annyiszor, ahány szirmú a virágod. Mindig a közepétől haladj kifelé és a gombostűt minden egyes húzás után emeld fel, akár töröld is le a végét az ujjaddal. (Értelemszerűen két kézzel, csak a fotó kedvéért mutattam eggyel.)virágminta karcolással körömre

5. lépés: Tegyél a virág közepébe egy kis pöttyöt vagy a szirom színéből, vagy a közepe színéből, hogy eltüntesd a tű nyomát. Vigyázz, hogy ne legyen túl sok lakk az ecseten, amikor ezt az utolsó pöttyöt rakod, mert nagyon nehezen fog megszáradni.

6. lépés: Várd meg, amíg megszárad és fesd le átlátszó lakkal, így tovább tart és egyenletes lesz a körmöd tetején a lakk. Tipp: Gyors, határozott mozdulatokkal vidd fel a fedőlakkot, hogy ne kend el a virágodat.

7. lépés: Gyönyörködj az elkészített mintádban. :)

Ha nem sikerült elsőre, akkor se add fel. Sok gyakorlással mindenki profi virágot tud festeni. Érdemes kísérletezni, hiszen ezzel a kis trükkel körmeid egyediek és szépek lesznek, akár manikűrös hozzájárulása nélkül. Sok sikert!

 

Műkörömépítés otthon


Műköröm videók


köröm minták, festések, köröm lakkok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Manikűr házilag

Körömápolás, Köröm minták, Francia köröm

Ahhoz, hogy tökéletesen nézzünk ki, gondoljunk egy kicsit a körmünkre is. Az ápolt kéz és köröm sok mindent elárul a személyiségünkről és hozzájárulhat a megjelenésünkhöz. A köröm lehet egy „személyes névjegykártya” is, hiszen egy interjú során az ápolatlan kéz nem jó benyomást tesz amikor üdvözlésképpen kezet nyújtunk a munkáltatónak. Nem csak nekünk nőknek kell erre odafigyelni, hanem a férfiaknak is. Ahhoz, hogy egészséges maradjon a körmünk nem elég csak ápolni, az egészséges étrend is fontos! Sajnos nem mindenki van megáldva természetes gyönyörű körmökkel, de a megfelelő gondoskodással ellehet érni a kívánt hatást. Ha pedig ezzel megvagy, segítünk hogyan készíts magadnak egyedi köröm mintákat és köröm festéseket! Akinek viszont nincs affinitása a minták festegetéséhez vagy nem szereti a matricás megoldást, használhat bátran körömnyomdát is. Egyszerű, viszonylag gyors és úgy variálhatjuk ahogy nekünk tetszik – ennek a módszernek az alkalmazásában is segítünk neked! Az pedig egészen biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, ha szép, igényes francia manikűr eredményét látja valaki kacsóján. Épp ezen felbuzdulva jutottunk arra a következtetésre, hogy megosztjuk veletek az egyszerű francia manikűr elkészítésének titkát, hogy Ti is könnyen elsajátíthassátok és alkalmazhassátok otthon! Szentelj elegendő időt és figyelmet a körömápolásra!

Címkék: köröm minták, manikűr, francia köröm, körömápolás otthon, márványos festés, körömlakkozás lépései, körömdíszítés házilag, egyedi köröm minták, egészséges köröm, műköröm videó