kormok_sminkek.jpg
 

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok

Körömápolás otthon

A köröm egészsége nagy mértékben hozzájárul szépségünkhöz, ezért fontos rendszeresen időt szánni rá! Megmutatjuk, hogyan készíts egyedi köröm mintákat és műkörmöket házilag. A műkörömépítés mellett a különböző körömbetegségekről is szót ejtünk! Ápold a körmöd otthon! 

A körömlakkozás lépései

Hogyan is kezdünk hozzá a körömfestéshez? Régebben nem gondolkoztam ilyesmin, kiválasztottam az éppen tetsző lakkot és nekiláttam a festésnek. Ma már tudom, hogy ez így nem a legjobb módszer, főleg, ha rendszeresen fested a körmöd, hiszen így be is sárgulhatnak, ami, valljuk be, nem túl kellemes látvány.

 körömlakkozás lépései, körömfestés folyamata, lakkozás, köröm építés otthon

1. lépés: Formázzuk körmeinket. A legjobb, ha üveg körömreszelőt használunk és figyeljünk oda, hogy mindig egy irányba reszeljük, mert akkor nem törik be.

2. lépés: Csiszoljuk át a körmök felületét. Itt azokat a 4 oldalas reszelőket ajánlom, ahol be is vannak számozva az egyes oldalak. Ezeket követve a körmeink szép fényesek és egészséges fényűek lesznek.

3. lépés: Körömerősítő felvitele a körmökre. Mint ahogy a nevében is benne van, erősíti körmeinket, valamint megakadályozza a körmök sárgulását.

4. lépés: A színes lakk felvitele. Véleményem szerint a legjobb módszer, ha a köröm közepétől haladtok kifelé a festéssel és így lesz a legtökéletesebb a manikűr. Figyeljetek a rétegek felvitelénél, hogy csak száraz rétegre fessetek, különben felhólyagosodhat, valamint még jóval később is elkenődhet.

 

Most pedig ejtsünk szót a lakkok színéről. Így ősszel én inkább a pasztellszíneket részesítem előnyben, valamint még mindig nagy kedvenc a matt lakk. Továbbá a fekete mindenhez passzol, és mint láthatjuk, már régen nem csak a rockerek és punk-ok jelképe a fekete köröm, hisz a sztárok is szívesen viselik.

Ettől eltekintve mindenki olyanra fesse a körmét, amilyenre csak szeretné, hisz a lényeg, hogy nekünk tetsszen.  A körömlakkoknál én sosem riadtam vissza az extrém és vibráló színektől sem, tehát csajok, hajrá! A szép és ápolt köröm kötelező!

 

Műkörömépítés otthon


Műköröm videók


köröm minták, festések, köröm lakkok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Manikűr házilag

Körömápolás, Köröm minták, Francia köröm

Ahhoz, hogy tökéletesen nézzünk ki, gondoljunk egy kicsit a körmünkre is. Az ápolt kéz és köröm sok mindent elárul a személyiségünkről és hozzájárulhat a megjelenésünkhöz. A köröm lehet egy „személyes névjegykártya” is, hiszen egy interjú során az ápolatlan kéz nem jó benyomást tesz amikor üdvözlésképpen kezet nyújtunk a munkáltatónak. Nem csak nekünk nőknek kell erre odafigyelni, hanem a férfiaknak is. Ahhoz, hogy egészséges maradjon a körmünk nem elég csak ápolni, az egészséges étrend is fontos! Sajnos nem mindenki van megáldva természetes gyönyörű körmökkel, de a megfelelő gondoskodással ellehet érni a kívánt hatást. Ha pedig ezzel megvagy, segítünk hogyan készíts magadnak egyedi köröm mintákat és köröm festéseket! Akinek viszont nincs affinitása a minták festegetéséhez vagy nem szereti a matricás megoldást, használhat bátran körömnyomdát is. Egyszerű, viszonylag gyors és úgy variálhatjuk ahogy nekünk tetszik – ennek a módszernek az alkalmazásában is segítünk neked! Az pedig egészen biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, ha szép, igényes francia manikűr eredményét látja valaki kacsóján. Épp ezen felbuzdulva jutottunk arra a következtetésre, hogy megosztjuk veletek az egyszerű francia manikűr elkészítésének titkát, hogy Ti is könnyen elsajátíthassátok és alkalmazhassátok otthon! Szentelj elegendő időt és figyelmet a körömápolásra!

Címkék: köröm minták, manikűr, francia köröm, körömápolás otthon, márványos festés, körömlakkozás lépései, körömdíszítés házilag, egyedi köröm minták, egészséges köröm, műköröm videó