szepseg_logo.jpg

Hajápolási praktikák otthonra

Hajápolás otthon

Az egészséges haj nem magától értetődő. A fejbőrnek szüksége van elegendő vitaminra ahhoz, hogy hajunk fényes és könnyen kezelhető ékességünk legyen. A zsíros és száraz hajra különösen fontos nagy hangsúlyt fektetni, de ez nem jelenti azt, hogy sűrűbben kell fodrászhoz mennünk. Szakértőink hasznos hajápolás praktikákkal és trükkökkel várnak!


 

A ricinusolaj jótékony hatása a hajnak

Most nem a hagyományos alkalmazására gondolok, mint a hashajtó tulajdonságára, hanem a szőrnövekedés serkentésében és a bőrnek való jó hatására! Mint minden Kozmetikusnak sajnos nekem is vannak olyan vendégeim, akiknek problémát okoz a kevés, vékony, ritka szemöldök, szempilla vagy haj! Nekik szoktam ajánlani a ricinusolajat!Ricinusolaj jótékony hatása a hajnak

Hogy ezen hogyan tudtok segíteni? Figyeljetek csak!

Minden patikában tudtok venni kisebb-nagyobb kiszerelésekben! Ajánlatos nem túl sokat venni elsőnek, mert ha esetleg nem jön be, akkor ne menjen pocsékba!
A következő alkalmazásokat mindenképp csak este, lefekvés előtt végezd, hogy az olaj ne okozzon problémát szemészetileg!

Ha szeretnéd dúsítani szemöldököd, akkor ez lesz a teendőd:

Vegyél elő egy régi beszáradt spirált, majd mosd ki a kefe részét. Ez után mártsd bele az olajba, és csöpögtesd le jól!  A kefe segítségével így jobban felviheted a ricinusolajat a szemöldöködre, de ne csurogjon, csak éppen, hogy befedje mindenhol, de akár bele is masszírozhatod! 
 
Ha a szempilládat szeretnéd kicsit megnöveszteni, akkor a teendőd: A kefe részt ne mártsd újra bele az olajba, mert ami rajta maradt az pont elég lesz arra, hogy a pilláidon végig húzd, úgy mintha épp spirált alkalmaznál! Itt különösen figyelj arra, hogy ne legyen sok a pilláidon, mert akár irritálhatja a szemed! Mindezt reggel meleg vízzel öblítsd le, vagy használhatsz tonikot is.

Most pedig azt tudhatod meg, hogy hogyan ápolhatod, dúsíthatod, fényesítheted a hajad:

Eredmény: dús és fényes hajHajmosás bekövetkeztével jól masszírozd a hajadba még szárazon az olajt, a hajtőhöz nem fontos menned, mert nehogy még jobban zsírosodjon. Miután jól belemasszíroztad, fogj egy zacskót vagy nejlont és tekerd a hajadra mindenhol. Ezek után fogd a törölköződ és csavard a fejed köré! Ezt hagyd így 1 órán át. Sajnos elég időigényes, szóval csak akkor készítsd el ezt a „pakolást” ha ráérsz!
A legfontosabb pedig az, hogy ne egy nagy esemény előtt vagy buli előtt tedd meg az első alkalmat, hisz nehogy elsőnek ne úgy sikerüljön, mint ahogy kellene!

Miután 1 órán át hatott a hatóanyag, lemoshatod. Ajánlatos minél többször, de minimum 3x, hogy magát az olajt jól ki tudd mosni a hajadból és az később ne látszódjon meg. Ez után nem kell balzsamot használnod, hisz ez úgy hatott! Majd szárítsd meg a hajad. Magát a pakolást havonta 1x-2x ajánlatos elvégezni, vagy kinek, hogy bírja a haja az olajos anyagot.  Remélhetőleg megerősíti, dúsítja, fényesíti és gyorsabban növeszti a hajad! De hozzá teszem, hogy mint ez a módszer is nem 1-2 alkalom után fog hatni! Mindennek idő kell. Nem fog megnőni a hajad 1 hónap alatt, szinte fél év kell ahhoz, hogy kézzel fogva és szemmel láthatólag is lehessen látni a változást!

Sok sikert kívánok hozzá!
 
Látogass el legközelebb is az oldalra, hisz Tőlem majd a szemöldök és szempilla festésről olvashattok!

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

 

Arcápolás
arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok

 

Frizurák
női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Alkalmi frizurák házilag

 

Alkalmi frizura videók
esküvői frizurák, báli frizurák

 

Hajápolás házilag

Hajpakolás száraz hajra, Ricinusolaj hajra

Néha a hajápolásban a szokatlan módszerekkel lehet a legszebb hatást elérni, mint például a sör használatával. A hűtőnket kinyitva meglepően sok hozzávalót találhatunk, amiből hajpakolást készíthetünk házilag. Bármelyik patikában beszerezhető az egyik leghasznosabb hajápolási kellék a ricinus olaj, amely bizonyítottan rendkívül hatásos szinte minden fejbőr és hajszál elváltozás ellen. Használata rendkívül egyszerű és arcápolási cikkeink között meg is találod. Bár tény, hogy a gyönyörű haj elérése nem egyszerű, de a megtartása még nehezebb, különösen a szélsőséges időjárás mellett. Télen a hűvös szél, nyáron a tikkasztó forróság veszélyezteti hajunk egészségét. Természetesen a hajápolás minden évszakban elengedhetetlen, és ehhez is hasznos tippeket adunk oldalunkon. Legyen szó zsíros vagy száraz, korpás vagy töredezett hajról, mindenre van otthoni megoldás.

Címkék: hajápolás otthon, hajpakolás, ricinusolaj hajra, egészséges haj, hajápolási trükkök