szepseg_otthon.jpg

Hajápolási praktikák otthonra

Hajápolás otthon

Az egészséges haj nem magától értetődő. A fejbőrnek szüksége van elegendő vitaminra ahhoz, hogy hajunk fényes és könnyen kezelhető ékességünk legyen. A zsíros és száraz hajra különösen fontos nagy hangsúlyt fektetni, de ez nem jelenti azt, hogy sűrűbben kell fodrászhoz mennünk. Szakértőink hasznos hajápolás praktikákkal és trükkökkel várnak!


 

Ricinusolaj a hajnak - Hogyan használjuk?

Ricinusolaj használata

Egy nagyon egyszerű és olcsó tippet mutatnék be nektek, aminek eredménye gyönyörűen fényes és finom tapintású haj. 

Amire szükség lesz:
- ricinus olaj
- hajbalzsam
- alufólia

Bármelyik patikában beszerezhető a ricinus olaj, amely bizonyítottan rendkívül hatásos szinte minden fejbőr és hajszál elváltozás ellen. Használata is rendkívül egyszerű, egy egyszerű balzsamból kiveszünk egy hajunkra való adagot egy kis tálkába, majd hajhossztól függően 4-10 csepp ricinusolajat adunk hozzá majd alaposan elkeverjük.

Az alufóliából Ha kész van a keverékünk a szokásos módon megmossuk a hajunkat, majd a sampon után a haj végére elkezdjük felvinni a keveréket, folyamatosan haladva a tő felé. Mikor elfogyott az olajos keverék, a hajtömeget, tehát az összes hajat, a fejbúbra helyezzük majd „átgyúrjuk”. Ha már biztosak vagyunk benne, hogy teljesen eloszlattuk a keveréket,egy csattal feltűzzük a hajat a fejbúbra.

Az alufólia azért szükséges, mert bent tartja a hőt és hajunk legkülső része többek között hőre is megnyílik, itt hatol majd be a ricinus olaj a haj belső részeibe. Az alufóliával körbetekerjük a fejünket majd a kiálló részeket egyszerűen begyűrjük, tehát egy „sapkát” készítünk belőle.

Jó tanács: a füleknél kiszakíthatjuk a fóliát, mert rettentő idegőrlő hangja van.

Ha feltettük a fóliát, akkor hagyhatunk neki  akár több órás hatóidőt is, nincs túl kevés és túl sok sem, hiszen minél tovább van fent annál eredményesebb! A kúrát nyugodtan alkalmazhatjuk hetente többször is.Kutatások 1 Mikor lemossuk ügyeljünk rá, hogy alaposan kiöblítsük a hajból különben az gyorsan lezsírosodhat.

Jó tanács: nagyon sokan panaszkodnak a vendégeim közül is, hogy gyorsan zsírosodik a hajuk, ennek az az oka, hogy nem öblítik ki rendesen a balzsamot a hajból,  ilyenkor azt szoktam tanácsolni, hogy:  ”Amikor már úgy érzed, hogy kiöblítetted, öblítsd át még kétszer”.

Érdekesség: hosszú haj esetén ha a mosást illetve az öblítést utolsó lépésként a haj végein hideg vízzel fejezzük be, hajunk észrevehetően kevésbé fog kócolódni könnyebben kibonthatóvá válik. Ennek az az oka, hogy hajunk külső része - a kutikula - olyan Kutatások 2kissé, mint a cserepes háztető, ahol a kutikula lemezei egymásra simulva zárják le hajunk belső részét (első kép).

A lemezkék között található egy ragasztóanyag ami rettentően érzékeny - ez az úgy nevezett Kitt anyag - sok hatásra bomlik pl.: UV, hő, lúgok stb. - ami ha kiszárad vagy elbomlik, kinyílnak a lemezkék (második kép), amik egymásba akaszkodva a haj kócolódását okozzák. Ha a folyamatot megfordítjuk már látjuk is a hideg vizes öblítés logikáját, hiszen ha hőre bomlik (pl.: hajvasaló, sütővas!) akkor hideg környezetben képes visszaállni eredeti állapotába.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

 

Arcápolás
arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok

 

Frizurák
női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Alkalmi frizurák házilag

 

Alkalmi frizura videók
esküvői frizurák, báli frizurák

 

Hajápolás házilag

Hajpakolás száraz hajra, Ricinusolaj hajra

Néha a hajápolásban a szokatlan módszerekkel lehet a legszebb hatást elérni, mint például a sör használatával. A hűtőnket kinyitva meglepően sok hozzávalót találhatunk, amiből hajpakolást készíthetünk házilag. Bármelyik patikában beszerezhető az egyik leghasznosabb hajápolási kellék a ricinus olaj, amely bizonyítottan rendkívül hatásos szinte minden fejbőr és hajszál elváltozás ellen. Használata rendkívül egyszerű és arcápolási cikkeink között meg is találod. Bár tény, hogy a gyönyörű haj elérése nem egyszerű, de a megtartása még nehezebb, különösen a szélsőséges időjárás mellett. Télen a hűvös szél, nyáron a tikkasztó forróság veszélyezteti hajunk egészségét. Természetesen a hajápolás minden évszakban elengedhetetlen, és ehhez is hasznos tippeket adunk oldalunkon. Legyen szó zsíros vagy száraz, korpás vagy töredezett hajról, mindenre van otthoni megoldás.

Címkék: hajápolás otthon, hajpakolás, ricinusolaj hajra, egészséges haj, hajápolási trükkök