tini_gondok.jpg

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

Arcápolás otthon

Arcunk az a testrészünk, ami talán leginkább megköveteli a folyamatos törődést. A különféle kozmetikumok és tonikok nem feltétlenül nyújtanak megoldást az arcápolásban, így a pattanás, és a miteszerek ellen sem. Az arcfiatalítás azonban otthon is elvégezhető folyamat, nem kell hozzá más mint a megfelelő pakolás és masszázs megtalálása! Olvasd cikkeinket és ápold az arcbőröd is rendszeresen!


 

Le a pattanásokkal! - 1.rész

A pattanásos bőr a kamaszkor velejárója, de nem csak őket érinti. A következőkben néhány olyan javaslatról olvashatunk, melyek alkalmazásával kordában tarthatjuk arcunk megjelenését.

1. Ne nyomkodj!
pattanás kezelése, arctisztítás, miteszerek kezelése, arctonik otthon
A legtöbben ezt a módszert alkalmazzák elsőként, pedig a pattanások kinyomásával néha többet ártunk, mint használunk! Ilyenkor ugyanis csak a bőrben összegyűlt szennyeződéseket és zsírt nyomjuk szét, ami a bőrnek megterhelő, így a pattanás nyoma tovább lesz látható arcunkon.

2. Tisztíts!

A mitesszerek és pattanások leginkább a bőr zsírosodása miatt jelentkeznek, ezért nagyon fontos annak naponkénti tisztítása! A legjobb, ha reggel és este is alaposan áttöröljük az arcunkat olyan kozmetikai készítménnyel, ami antibakteriális összetevőket is tartalmaz.

3. Csak sterilen!

Fontos, hogy egy vattapamacsot csak egyszer használjunk, és hogy ne a vattán akarjunk  spórolni! Erősen zsíros bőrnél sokat segíthet az is, ha bőrbarát szappannal (például babáknak készített krém- vagy kemény szappannal) és langyos vízzel tonikozás előtt átmossuk az arcunkat, illetve a kezelendő bőr felületet. A törölközéshez szintén steril kendőt vagy törölközőt használjunk!

4. Hetente egyszer mélytisztíts!
Pattanás tonik, mély tisztítás, bőrbarát szappan, steril törölköző
Amire szükséged lesz:

- egy nagyobb tál
- arcradír készítmény
- egy tiszta törölköző
- vatta korongok, vagy kendők

Mit is jelent mélytisztítani? Első lépésként valamilyen arcradír terméket (ami neked bevált) vigyél fel a bőrödre és körkörös mozdulatokkal masszírozd bele (de ne dörzsöld!)

Ezt követően forralj vizet, majd öntsd az edénybe. Hajolj a tál fölé és terítsd a fejedre a törölközőt. Tartsd az arcod a gőzbe 40-50 másodpercig, majd töröld szárazra vattával. Ezt ismételd meg kétszer háromszor. Miért is jó ez? A meleg hatására a bőr pórusai kitágulnak és így a szennyeződéseket a mélyebb rétegekből is könnyebben el tudod távolítani.

A következő cikkben további tippeket osztunk meg veletek, melyek alkalmazásával végleg búcsút intünk a pattanásos bőrnek!

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás

testkezelések, krémek, masszázsok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek

szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés
epilálás, pedikűr, gyantázás

Arcápolás házilag

Arcpakolás, Fogfehérítés otthon, Pattanás ellen

Télen a megfelelő arcápolás sokszor háttérbe szorul. Ilyenkor sokunk bőre kiszárad, érzékenyebb lesz, mely miatt rá vagyunk kényszerülve a kozmetikai krémekre, hiszen elsősorban ezek segítségével hozhatjuk helyre bőrünk szépségét. Persze az eredményes arcápolás más módszerekkel is elérhető, mint a különféle arcpakolások készítésével és használatával. A pattanásos arcbőr a kamaszkor velejárója, de nem csak őket érinti. Cikkeinkben néhány olyan javaslatról olvashattok, melyek alkalmazásával kordában tarthatjuk a pattanásokat. Vigyázz az arcodra és tartsd be a 3 lépést: arctisztítás, tonizálás és hidratálás. Természetesen az arcápolásba a száj higiéniája is bele tartozik. Kevesen hinnék, de a fogfehérítés házilag is elvégezhető szinte fillérekből, és ráadásul mindezt otthon is fellelhető alapanyagok felhasználásával. Hogy hogyan? Arra cikkeinkben találod meg a választ. Mint ahogy arra is, hogy hogyan tudjuk szemöldökünket otthon, saját kezűleg rendbe szedni és arcbőrünket fiatalosan és egészségesen tartani. Tedd mindennapi rutinoddá az arcápolást, olvasd cikkeinket és szépülj otthon!

Címkék: arcápolás otthon, fogfehérítés otthon, pattanás ellen, arcpakolás, tiszta arcbőr, friss bőr, mitesszerek, akne, masszázs, szájápolás, szemöldök ápolás