tini_gondok.jpg

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

Arcápolás otthon

Arcunk az a testrészünk, ami talán leginkább megköveteli a folyamatos törődést. A különféle kozmetikumok és tonikok nem feltétlenül nyújtanak megoldást az arcápolásban, így a pattanás, és a miteszerek ellen sem. Az arcfiatalítás azonban otthon is elvégezhető folyamat, nem kell hozzá más mint a megfelelő pakolás és masszázs megtalálása! Olvasd cikkeinket és ápold az arcbőröd is rendszeresen!


 

Friss és tiszta arcbőr

Remélem, itt most senkinek sem az jut eszébe, hogy persze…hideg víz és arcmosás?!? Az arctisztítás ennél sokkal több.

Bevallom, hogy én magam sem szoktam követni, a 3 lépéses arctisztítást minden esetben, de azért mindig odafigyelek, hogy tisztán tartsam az arcbőröm, főleg azért is, mert sajnos elég problémás a bőröm. Az előbb említett 3 lépés pedig a tisztítás, tonizálás és a hidratálás. Mivel elég gyorsan zsírosodik a bőröm, ezért este ki szoktam hagyni a hidratálást, de nappalra mindenképp szükséges, hisz a megfelelő krém, egy bázist is ad a sminknek.friss arcbőr, pattanás kezelés, otthoni bőrápolás, arc tisztítás otthon

De akkor nem is kerülgetném tovább a forró kását, belevágok a közepébe. Egy pár évvel ezelőtt találtam egy nagyon jó és olcsó arctisztító receptet egy könyvben, melyet attól kezdve, én magam is használok. Csupán csak 2 összetevőből áll, melyeket a gyógyszertárban be lehet szerezni. Megvan neki a pontos leírása, de valójában, anyukám szavaival élve, olyan AS (Ahogy Sikerül) szabvány szerint készítem.


Hozzávalók:

- 125 ml víz
- kb. 1 csapott ek. keserűsó
- 10-15 csepp Betadine


Ezeket összekeverjük, felforraljuk, majd miután kihűlt, egy olyan flakonba, kupába töltjük, mely alkalmas lesz az adagolására és az eltartására is. (Én egy kiürült arcpermetes kupát használok.) Ezután egy vattára öntve belőle, mintha csak egy tonik lenne, áttöröljük vele az arcunkat. Tökéletes a sminkmaradványok eltüntetésére, valamint tisztítja és fertőtleníti a bőrt.

Akinek a hátbőre is problémás, annak a kezelésére is ajánlom. Úgy gondolom, hogy ez minden bőrtípusra alkalmas, továbbá azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy abszolút pénztárca kímélő, hisz a hozzávalókból több adag is készíthető. Ha valaki nem szereti a sok macerát, ami a bőrápolással jár, akkor ez, önmagában használva is kitűnő, de én ajánlom előtte az arclemosó használatát.


Remélem hasznos tippekkel tudtam szolgálni és Hölgyeim, talán ezt az arctisztítót még a pasikkal is érdemes kipróbáltatni!

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás

testkezelések, krémek, masszázsok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek

szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés
epilálás, pedikűr, gyantázás

Arcápolás házilag

Arcpakolás, Fogfehérítés otthon, Pattanás ellen

Télen a megfelelő arcápolás sokszor háttérbe szorul. Ilyenkor sokunk bőre kiszárad, érzékenyebb lesz, mely miatt rá vagyunk kényszerülve a kozmetikai krémekre, hiszen elsősorban ezek segítségével hozhatjuk helyre bőrünk szépségét. Persze az eredményes arcápolás más módszerekkel is elérhető, mint a különféle arcpakolások készítésével és használatával. A pattanásos arcbőr a kamaszkor velejárója, de nem csak őket érinti. Cikkeinkben néhány olyan javaslatról olvashattok, melyek alkalmazásával kordában tarthatjuk a pattanásokat. Vigyázz az arcodra és tartsd be a 3 lépést: arctisztítás, tonizálás és hidratálás. Természetesen az arcápolásba a száj higiéniája is bele tartozik. Kevesen hinnék, de a fogfehérítés házilag is elvégezhető szinte fillérekből, és ráadásul mindezt otthon is fellelhető alapanyagok felhasználásával. Hogy hogyan? Arra cikkeinkben találod meg a választ. Mint ahogy arra is, hogy hogyan tudjuk szemöldökünket otthon, saját kezűleg rendbe szedni és arcbőrünket fiatalosan és egészségesen tartani. Tedd mindennapi rutinoddá az arcápolást, olvasd cikkeinket és szépülj otthon!

Címkék: arcápolás otthon, fogfehérítés otthon, pattanás ellen, arcpakolás, tiszta arcbőr, friss bőr, mitesszerek, akne, masszázs, szájápolás, szemöldök ápolás