szepseg_otthon.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Bőrápolási tippek nyárra

A melegebb hőmérsékletet és az ezzel kapcsolatos változásokat a bőrünk is megérzi, ezért tavasszal és nyáron másfajta hidratálásra van szüksége, mint télen. A tavaszi fáradtság és a szervezet téli kimerülése miatt még számolhatunk bőrkiszáradással, ám nyáron már elfelejthetjük a nehezebb, testesebb krémeket. bőrápolási tippek nyárra, naptejek, nyári védekezés

Ahhoz, hogy bőrünk ismét ragyogó és feszes legyen, szükség van egy nagyobb kezelésre, amely jelzi a változást. Többféle bőrmegújító kozmetikai kezelés közül válogathatunk, a különböző bőrradírozó technikákkal ismét ragyogóvá varázsolhatjuk a bőrünket. Fontos, hogy a kezeléseket követően a hidratáló pakolást és a maszkot se felejtsük el, és kezdjük el az UV sugarakkal szembeni védekezést is. Ebben az évben nem lehetett követni - napozás szempontjából - a fokozatosság elvét, mert a nyári napsugarak már áprilisban előjöttek, viszont lehetőségeinkhez mérten már ilyenkor is célszerű figyelni a napon töltött idő mennyiségére.

Bőrünk nyáron fokozott igénybevételnek van kitéve, még akkor is, ha nem napozunk rendszeresen. Ahhoz, hogy a káros sugarakkal szemben védekezni tudjunk, választhatunk fényvédővel ellátott nappali krémet, de természetesen ne feledkezzünk meg a fényvédő krémek használatáról sem, amennyiben huzamosabb időt töltünk a napon. Érdemes tudni, hogy a mai dekorkozmetikumok (alapozók, rúzsok, szemhéjfestékek) többsége is tartalmaz UV szűrőket, hidratáló anyagokat. Ha ilyen kozmetikumokat választunk, már azzal is sokat teszünk bőrünk védelme érdekében.

Belülről is felkészíthetjük bőrünket a napsugarak érkezésére: egy sárgarépa-kúrával vagy visszafogott répalé-fogyasztással értékes anyagokat juttathatunk a bőrünkbe (pl. béta-karotin), amik szükségesek a nyári felkészüléshez. Elengedhetetlen a B, C és E vitamin is a bőr teljes felkészüléséhez, ezek erősítik a védekezőképességet. A melegben szervezetünk sok vizet veszít, amit pótolni kell, ezért megfelelő mennyiségű víz fogyasztása is nagyon fontos, a bőr dehidratáltsága megkönnyíti a ráncok kialakulását. A mindennapi arctisztításról sem szabad megfeledkeznünk: a reggeli és esti tisztítás mellett naponta egyszer tonikot is érdemes használni.

Egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk bőrünk felkészülésért a melegebb évszakra. Ha tudjuk, hogy érzékenyebb bőrűek vagyunk, mindenképpen használjunk fényvédő krémeket, ám a napból érkező káros sugarak sajnos senkit nem kímélnek, ezért ajánlott a felkészülés azoknak is, akik bátrabban napozhatnak.

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése