szepseg_logo.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Minden, amit az anyajegyekről tudni kell!

A jó időnek sajnos van egy olyan hátránya, hogy a meglévő anyajegyeinket az erős napsugárzás megviselheti, esetleges újabbakat idéz elő, de persze a bőrünket is károsíthatja. Ezért nem csak a bőrünket kell védeni, de anyajegyeinket is!mi az anyajegy, anyajegy latin neve, anyajegy alakja

Lássuk mi is az az anyajegy: Latin nevén Naveus-névusz. Amikor az anyajegy jó, ép akkor a határa éles, festékezettsége arányos, egyszínű. Tehát szinte nem változtatják formájukat, jellegüket. Ezek esetleg már születéskor megvannak, vagy az életünk folyamán alakulnak ki és meg is maradnak (kivéve műtéti levételkor, balesetkor).

Sok figyelmet igényelnek, ha nagyon sok anyajegyünk van, hisz sajnos előfordulhat, hogy mindezeknek a rossz folyamatok következménye egyes daganatos megbetegedések!Az anyajegyek lehetnek festékhiányosak, festékezettek (barna szín), szőr nélküliek, szőrösek, laposak, kiemelkedőek.

Tehát arra kell figyelnünk, hogyha hirtelen változtatja formáját, alakját, jellegzetességét, színét, méretét és mindezt rövid időn belül akkor sajnos szövetburjánzás jött létre. Ilyen esetben minél hamarabb meg kell mutatni bőrgyógyásznak! Sajnos azok is aggódásra okot adhatnak, melyek túl sötétek, szinte feketék.
 
A szőrszál szerencsére nem olyan panasz, amely elindíthat bármely kóros folyamatot, de még is zavaró tényező. Ekkor TILOS kihúzni a szőrszálat, hisz az már okot ad arra, hogy a megsérült anyajegy tovább terjeszkedjen, hisz ilyenkor megsérül, fertőzést kaphat. Ezért csak is vágni szabad a szőrt!

Nyáron a napsütéstől, UV sugárzástól tudjuk védeni bőrünk, anyajegyeinket különböző krémekkel és vigyázni kell, hogy ne vigyük túlzásba a napozást, szoláriumozást. Főleg ha a szolárium nem az a fajta, mely az anyajegyekre nem káros. Előfordul, hogy a túlzott szoláriumozástól több anyajegyünk jön létre, mely genetikától is függ, tehát nem mindenkinél érvényesülhet ez a tény. De napjainkra a modern világban már vannak olyan gépek, melyek védik anyajegyeinket. Ha napozásról van szó, akkor a krémeket, UV védő olajokat se sajnáljuk, kenjük be alaposan bőrünket legalább 1x, de anyajegyeinket többször is bekenhetjük! Inkább előzzük meg a bajt, mint, hogy már azt kezelni kell.  anyajegyek védelme nyáron
Ha esetleg előfordult már ez a bajság, akkor mindenképp szakemberre kell bízni, azaz bőrgyógyászra. Ő fogja megállapítani, hogy szükséges-e a leműtése vagy nem, ha esetleg a műtét fontos, akkor szövettanból fog kiderülni, hogy az jó vagy rosszindulatú volt. Ilyenkor is figyelni kell a műtéti hegre, annak óvására, védő olajok, krémek használatára!
Említeném még azt a helyzetet is, amikor az anyajegyben pattanás keletkezik, ebben az esetben semmi teendőt sem igényel. Meg kell várni, amíg a gyulladásos folyamatok csillapodnak. Esetleg pakolással, gyulladáscsökkentő folyadékok. Minden esetre nem szabad nyomkodni, piszkálni.
anyajegyek védelme, anyajegy levetetése, pattanás anyajegyen
Az anyajegyeket nem csak akkor szabad vagy kell levetetni, ha rosszindulatú folyamatok, vannak, hanem esetleg olyan helyen van, melynél könnyen beleakad a ruha, ékszer vagy akár mi magunk is belekaphatunk és megsérthetjük. Érdemes lefényképezni testünket ahol érdekes anyajegyek láthatóak, majd ezt a fényképet évente megtenni és így visszanézni, hogy milyen változásokon mentek keresztül. Ráadásul évente legalább 1x nézessük át anyajegyeinket szakorvossal! Remélem ezentúl mindenki jobban oda fog figyelni anyajegyeire és védeni is fogja azokat!

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése