szepseg_logo.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Szoláriumozás: A mesterséges barnulás előnyei és hátrányai

Álló, fekvő, hagyományos- és turbó szolárium, bronzárium: a lehetőségek tárháza már végtelennek tűnik szolizás tekintetében. A mesterséges fény egyenletes barnulást okoz, ám gyakran megfeledkezünk róla, hogy milyen áron. Aki már kipróbálta ezeket a gépeket, tapasztalhatta, hogy sokkal gyorsabb a bőr fakulása, mint akkor, ha a nap által barnultunk le. Gyakran halljuk, hogy célszerű a nyári strandszezon előtt kicsit felkészíteni bőrünket egy kis szolival, máskor óva intenek minket még a szolárium gondolatától is – de akkor mi az igazság? Tényleg jót tesz a  bőrünknek, vagy kerüljük a mesterséges barnulást? szolárium szabályai, hogyan barnuljunk, egészséges szolizás

Tény, hogy a szolárium gépekből érkező fény is tartalmaz UV sugarakat, aminek hála fokozódik a szervezetünk D vitamin termelődése. A legtöbb szolárium már lehetőséget biztosít arra, hogy leégés nélkül, fokozatosan érjük el az áhított színt. Szakértők szerint abban az esetben, ha ilyenkor leégés nélkül barnulunk, sokkal kevésbé ártunk bőrünknek, mint ha óvatlanul tesszük ki magunkat a napfénynek.

Az UV sugarak ugyanakkor gyorsítják a bőr öregedésének folyamatát, tehát ha valami, akkor a hidratálás nagyon fontos bőrünk védelme érdekében. Ezek a sugarak (ugyanúgy, mint napozáskor) növelhetik a bőrrák kockázatát és szárítják a bőrt. Fontos azonban, hogy ezek a sugarak koncentráltabban és ezáltal nagyobb mennyiségben jutnak a bőrbe, mint ha napozunk (ezért nyilvánvalóan gyorsabb a barnulási folyamat is). A szoláriumozás sok esetben nem ajánlott, például fiatalkorúak, kismamáknak vagy nagyon fehér, érzékeny bőrűeknek esetében kifejezetten érdemes kerülni az ilyen jellegű mesterséges fényt.

Aki azonban nem tartozik ebbe a kategóriába, és néhányszor szoláriumozik, annak érdemes néhány szabályt betartani annak érdekében, hogy ne károsodjon a bőr. Minden esetben mossuk le a sminket, lehetőleg ne legyen rajtunk ékszer, amikor befekszünk a szoliba. Fokozatosan szoktassuk a bőrünket a néhány percestől a hosszabb időtartamig, és heti 1-2 alkalomnál többször semmi esetre sem menjünk szoliba! Mindenképpen a bőrtípusunknak megfelelő fokozatot és mennyiséget válasszunk. A szemünket is érdemes védeni, nemcsak a csukott szem, hanem védőszemüveg használata is javasolt. 

Mint sok minden másra, a szoláriumozásra is és a napozásra is érvényes, hogy a mértékletesség a legfontosabb, figyeljük bőrünk jelzéseit, hidratáljunk rendszeresen, és egyiket se vigyük túlzásba. Az ideális egyensúly megtartásával elérhető a szép színű, mégis egészséges bőr.

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése