szepseg_otthon.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Testvédelmi tippek nyárra

Ilyenkor nyáron még nagyobb oda figyelést érdemel bőrünk, hisz az egyre növekvő UV sugárzás miatt több problémával találkozhatunk. Ettől függetlenül nem csak a napra kell fognunk a bőr hibákat, de ezek nyáron felerősödnek!barnulás, leégés elleni védelem, napolaj, naptejek használata

- Óvjuk bőrünket a túlzott napozástól, az égéstől, hisz ezzel több anyajegyet okozhatunk magunknak. Ráadásul az égési sérülések után csúnya bőrfoltok, szeplők maradhatnak hátra, melyek el is tudnak rákosodni! A már meglévő anyajegyeinket, melyek olyan helyen vannak, hogy nap, mint nap ki vannak téve a káros hatásnak akkor UV védő krémmel védjük őket. 

- Ilyenkor pattanásainkra is figyelni kell, hisz a túlzott napozás nem tesz neki jót. A pórusainkat ilyenkor az izzadtság, kosz még jobban eltömítheti, így nem árt, ha táskánkban hordunk tonikot, vattát mellyel napközben áttörölhetjük, ha szükségét érezzük és így még fel is frissültünk.

Fontos, hogy ilyenkor is tisztítsuk arcunkat kozmetikussal, viszont figyeljünk arra, hogy ilyenkor kerüljük a napfényt, hisz miután lehámlott, begyógyult az arcunk a barnulás miatt foltos maradhat arcunk a felgyülekezett elhalt hámsejtek miatt. Nem kell sokat kibírni, hisz kb. 1 hét múlva letisztul arcunk a hámsejtektől. Még az is fontos, hogy ilyenkor is gyakrabban fordulnak elő a grízek- miliumok amelyek kicsi fehér pöttyök az arcon, amik csak tűvel való megszúrása után tudnak ürülni.

- Bőrünket ilyenkor még jobban tudjuk feszesíteni, hogy ha a testmozgás közbe beiktatjuk a testtekercselésről, melyről már máskor írtam. Hisz ilyenkor a meleg és a mozgás hatására még több zsírt tudunk elégetni. Viszont, hogy pótoljuk az elvesztett folyadékot, sokat kell vizet inni, mellyel feszesítjük, kitöltjük bőrünket és a méreganyagokat is ezzel tudjuk kiüríteni, kimosni szervezetünkből.

folyadék utánpótlás, folyadék bevitel, elegendő víz fogyasztás- Sokszor sajnos az ember csak akkor iszik, mikor már úgy érzi, hogy szomjas, ezt nem szabad megvárni, ezért készítsetek magatok mellé literes palackos vizet, melyből látni fogod, hogy mennyit is ittál az nap. Legalább azt próbáld meg, hogy félóránkét megiszol egy bögre vizet, vagy legalább is amennyi jól esik. Sokunk összetéveszti a szomjúság érzést az éhség érzettel. Olyankor mikor nassolnál valamit akkor egyből ne a hűtőt nyitogasd vagy a csokis dobozt keresd, hanem igyál meg egy pohár vizet, vagy citromos vizet, mely szomjúság oltó is és a nap C-vitamint is pótoljuk.

- Hajunk egészségét is tudjuk ezzel növelni, ha minél több folyadékot iszunk. Mikor hajat mosunk, utoljára langyos-hideg vízzel mossuk le hajunkat, mely által a szálak összecsukódnak így könnyebben fogjuk tudni kifésülni.
- Nagyon fontos, hogy ilyenkor nyáron használjuk kevesebb alapozót vagy korrektort, mely jobban eltömíti pólusainkat, mely által még több pattanás jön létre.
napszemüveg használata, nyári szemüveg, szemvédelem nyáron
- Nyáron szemünk védelmének érdekében ne használjunk ócska nem UV védős szemüveget. Hisz mikor a szemüveg rajtunk van, árnyékban van a pupillánk, ez által kitágul és ilyenkor az a védő mechanizmusa mikor fénnyel érintkezik szemünk összeszűkülése miatt kevesebb káros UV fény jut be. Vagyis ha a szemüvegünkben nincs, meg ez a szűrés, akkor a kitágult pupillán keresztül több károsító sugárzás fér be. Tehát érdemesebb egy kicsit többet költeni, de hatásos szemüvegre!

Ha ezeket a jól ismert, de mégis nagyon fontos lépéseket betartjuk garantáltan élvezetes és emlékezetes nyári élmények elé nézhetünk!

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése