szepseg_logo.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Szépségápolási tévhitek az arc- és bőrápolásban

Már egy másik cikkben is elárultuk, hogy miket hallottunk rosszul és miket csináltunk rosszul szépségünk megtartása érdekében, így most újabb tanácsokkal látunk el titeket és újabb tévhitekről rántsuk le a leplet.helyes köröm vágás, körömreszelés

- A lábunkon a körmöt soha ne kerekre vágjuk le, hanem inkább kockára, lekerekített kockára. Ugyan is, ha mindig lekerekíted, mindig bevágod, akkor egy idő után be fog nőni a köröm és súlyos fájdalmat, gyulladást okoz, melyet bőrgyógyász, sebész fog tudni kezelni!

- A farmer nem fogja teljesen kikoptatni a vádlidon a szőrt, ugyan is nem mindig olyan feszes ott hátul vagy éppenséggel nem mindig hosszú farmert viselünk.

- A gyantázástól nem fog megerősödni a szőrzeted és nem is lesz sűrűbb!

- A méz hidratál. HAMIS! Kis mértékben igen is hidratál, viszont ha megfigyeltétek, már ha a méz rákerül a kenyérre, akkor a kenyér kiszárad. Ez azért van, mert a méz inkább elvonja a vizet, ezért ha pakolásokba raksz magad otthon, akkor csak keveset rakj belőle. A túl mézes krémek pedig a helyett, hogy segítene, inkább ront a helyzeten.

- Tilos a zsíros bőrt, szárító szappannal mosni! Ugyan is, ha minél többször használjuk a szappant, akkor a bőrünket bevont réteget is lemossuk mindig, mely által a bőrünk úgy reagál a száraz érzésre, hogy még több zsírt termeljen, mert nem elég. Viszont ha enyhén szárítjuk az arcunkat, majd védjük és tápláljuk a bőrünket hidratáló krémmel, akkor nem fog még zsírosabb lenni, ráadásul a száraz bőr sem lesz száraz. Ez különösen azért is jó, mert mint tudjuk a száraz bőr hamarabb is öregszik.

- Mivel előbb említettük, hogy hamarabb öregszik a száraz bőr, ezért ajánljuk az olívaolajt, mely puhítani fogja a bőröd, ez által lassítja az öregedést!

anyajegy védelem szoláriumban, anyajegy védő krém- A szoláriumtól igen is elő jönnek az anyajegyek, szeplők. Viszont a mai modern világban már előfordulnak anyajegy védő gépek is, melyekkel bátran szoláriumozhatunk, és nem kell attól félni, hogy újabbak fognak kialakulni és azok esetleg a többi meglévő rosszindulatúvá válni.
 
- A karikás szem nem csak genetikailag örökölhető, ugyan is vashiány állhat mögötte. Orvosi kivizsgálással könnyen utána járható és orvosolható!

- Az arcon lévő foltok, májfoltok sokszor a terhesség alatt jöhet ki a száj körül, mely idővel múlni fog, melyen radírral, halványító krémekkel tudunk segíteni. Ilyen májfoltok a homlokon is kialakulhatnak, melyek nőgyógyászati problémákra utalhatnak. A nyak és a fül előtti pigment foltok, melyek lehetnek erősebbek és, világosabbak azok viszont pajzsmirigy zavarokat jelez!

- Viszont mint már említettük előző cikkünkben a parfüm által is tudunk magunknak okozni fehér pöttyöket, hisz az reakcióba jön a nappal így fehér pigment hiányos foltok fognak megjelenni!

- Ne váltsunk bevált krémet. HAMIS! Egy idő után sajnos megszokja a választott termékünket a bőrünk, így időszakonként lehet másfajta hatásút választani esetleg ugyan azon termék családon belül!arcápolási tévhitek, rossz bőrápolás

- Pattanásaink nem fognak felszívódni, eltűnni a reklámozott kefés végű radíroktól, pakolásoktól, krémektől. Az esetleges kis mitesszereket lehet, hogy eltávolítja a radír, de a mélyebben kialakul fekete, gyulladt pattanásokat nem fogja. Azok is minél tovább foglalnak helyet a pólusban, a kinyomásakor nagyobb az esély arra, hogy nagy pólust fog maga után hagyni.
 

Reméljük, most már felkészültek lesztek a szépségetek, bőrötök további ápolása terén és nem fogtok bele esni a csapdákba!

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése