szepseg_logo.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Bőrápolás korosztály szerint

Napjainkban elengedhetetlen, hogy ne kényeztessük, ápoljuk bőrünket, hisz sajnos, mint mindenkin az idő keze lassan, de biztosan meg fog látszódni! De nem mindegy, hogy ez még is mikor fog bekövetkezni. Ugyanis a ráncokat, bőrproblémákat, hibákat meg is tudjuk előzni, szinten tudjuk tartani vagy akár megakadályozni és visszafordítani. Ezért csak is mi vagyunk felelősek, tehát tennünk kell érte. Lássuk, hogy korosztályonként mit is kezdhetünk arcunk, testünk szépségének megőrzése érdekében.
 bőrápolás tiniknek
Tini korszak: Már a tinédzser korban is elkezdhetjük a bőrünk ápolását, ugyan is ilyenkor jönnek elő a nem kívánatos bőrhibák, azaz a pattanások. Ilyenkor a teendőnk a megfelelő házi ápolás, arctisztítás, amit már az egyik cikkben olvashattunk, de nem ártana szakembernél kezdeni az arcunkkal való foglalkozást, hisz nem árt, ha ő által megbizonyosodunk bőrünk típusáról! Otthoni tanácsokkal is elfog tudni látni minket a kozmetikus vagy ő fogja ajánlani az arctisztítást, pakolásokat, radírt, vio gépet!

bőrápolás huszon éveseknekSaját magunk is otthon arctejjel, tonikkal és radírral tudjuk tisztítani és frissíteni bőrünket! Viszont ha a szerencsések közé tartozunk, akiknek szinte nincs vagy egyáltalán nem található pattanás akkor csak a minimális kozmetikum használatot ajánlom! Ugyan is elég lesz később, ha egyáltalán majd kell alkalmazni ezeket a krémeket, melyek közül némelyik többet árt, mint használ. Nem kell még ilyen korán a bőrt terhelni bármilyen anyagokkal. Az érzékeny és száraz bőrtípusnak is ajánlom a tejet, tonikot, radírt, pakolást és krémezést, de mindezekről kozmetikusnál bizonyosodjunk meg, aki látja a bőrünk típusát.
 
Következő korosztályunk a 20-as éveiben járó hölgyek, urak. Ilyenkor, ha már nincs további bőrhiba, akkor is ajánlatos a tej, tonik, radír és éjszakára, nappalra nem túl nehéz krém, hisz már ilyenkor el kell kezdeni a ráncosodás megelőzését. Szakember segítségével pakolásokat, masszázst, kis kezeléseket is elvégeztethetünk mely mind testileg és lelkileg is fel fog frissíteni minket. Ha esetleg van még pattanásaink, mitesszereink akkor havonta, kéthavonta ajánlott az arctisztítás. A szára bőr típusainak is a tini korszakban leírt folyamat a betartandó, akár kozmetikusnál kérhetünk egy jó kis pakolást a szára bőrünk ápolására, annak táplálására!
bőrápolás időseknek, bőrápolás középkorosztálynak
Akik már a 30-as éveiben járnak, már nagyobb oda figyelést kell fordítaniuk bőrük szépségének, fiatalosságának megőrzésére. Az eddigi leírtak itt is érvényesülnek, hogy mindenféleképp elhagyhatatlan a tisztítást, ránctalanító pakolások, maszkok és az éjszakai, nappali hidratáló és egyben feszesítő, ráncfeltöltő krémek.

Mindezeket a kozmetikusnál tudjuk igénybe venni, sőt még az Ultrahangos kezelést is ajánlom, havonta 1 alkalommal, amikor megtörténik a tisztítás, radírozás, ultrahangozás és egy frissítő masszázs. Ettől biztosan életre fog kelni a bőrünk és még üdébb lesz, ki fog simulni, tehát megfogja hálálni bőrünk a törődést.

A 40-es korosztály és a felette lévő korosztály már a professzionálisabb kozmetikumokat használják, hisz itt már sajnos az arcunk, testünk építőelemei kezdenek fogyni, csökkenni, mely biztosítaná a szép, ránc, hibák mentes bőrt! Ezért nekünk kívülről és belülről is egyaránt kell azokat pótolni! Ilyenkor már fontos a radír, ránctalanító, arcfeltöltő pakolások, arckrémek és persze az Ultrahang melyről egy másik cikkben nézhetünk utána.

bőrápolás korosztály szerintEgyaránt otthoni ápolást és szakemberi ápolást igényel bőrünk. Ilyenkor már a megkezdődött folyamatokat fogjuk tudni csökkenteni, és szinten tartani, sajnos hosszú távra a ráncokat nem tudjuk eltüntetni és visszafordítani kozmetikumokkal vagy gépi alkalmazásokkal.
 
Továbbá a kozmetikumok típusáról, minőségéről, használatáról kérdezzük ki kozmetikusunk véleményét!
Mint minden korosztályban elengedhetetlen nem csak a külső ápolás, de a belső is oly annyira fontos. A napi folyadék bevitel mennyisége, minősége legyen megfelelő korunk számára.

Egészséges életmód betartása – kevesebb zsíros, fűszeres, édes – ételek fogyasztása. Több mozgás, sportolás! Remélem tudtam segíteni, hogy mivel is tudjunk még szebbé varázsolni bőrünket!

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése