szepseg_logo.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Aloe verával a tökéletes bőrért

Az aloe vera jótékony hatása régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben  vált különösen elterjedtté.  A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatás. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloe vera tartalmú készítmények.
aloe vera használata, felhasználása, tökéletes bőr titka, aloe vera hatása
A növényt magában is használhatjuk, a benne lévő zselét a problémás területre rákenve. Ez a több, mint kétszázféle hatóanyagot tartalmazó gyógynövény vérzéscsillapító hatással is bír, valamint emésztőszervi problémákra is ajánlott.

Az aloe vera bőrünkkel is csodát művel, kisimítja, puhábbá teszi. Hegekre, bőrkipirosodásra is alkalmas az a nyugtató hatású pakolás, mely otthon, igen könnyen elkészíthető néhány egyszerű alapanyagból és azonnal szebbé, puhábbá varázsolja arcbőrünket. Mindössze egy kis rész aloe vera és egy kanál méz szükséges hozzá:

A növényről egy levelet (minél közelebb a tőhöz) levágunk, a rajta lévő bemetszésen keresztül tudjuk az értékes anyagokat kinyerni belőle. Az aloe verát meghámozzuk és a belsejét, az aloe gélt pürésítjük, ehhez egy kis kanál mézet adunk, majd összekeverjük. A furcsa állagú pakolást az arcunkra kenjük, ami 15-20 perc elteltével kezd megszilárdulni, ezután le is moshatjuk.

Próbáld ki, a bőröd ragyogóbb lesz, mint valaha!

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése