szepseg_logo.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd!



 

Bőrápolás: A fáradtság eltüntetése

Kevés alvás, mozgalmas éjszaka, rohanó életmód, másnaposság és még sorolhatnám, melyek azok a tényezők, melyek előidézhetik a reggel nem túl szívderítő látványt, melyet a tükör mutat. A fáradtsággal járhat a fakó, fáradt arcbőr, duzzadt szemek és a mindennapi lendület hiánya. Tehát mit tehetünk annak érdekében, hogy emberi kinézetet varázsoljunk magunknak? 

Először is a reggeli mosakodás hideg vízzel, sokat lendít a helyzetünkön és még az álmot is kizavarja a szemünkből. Ezután kezdjünk valamit a kissé duzzadt szemekkel.A fáradtság eltüntetése

Erre van több tippem is, melyek a következők:

- Hűthető szemmaszk, melyet 10-15 percig ajánlatos a szemünkön hagyni.
- Hideg kiskanállal visszaszorítani a duzzanatot.
- És a személyes kedvencem: Általában minden háztartásban található filteres tea. Tehát a következőt kell tenned. Fogj 2 darab tea filtert (fekete vagy zöld tea legyen, tehát ne koffeinmentes) kicsit áztasd meg, majd rakj 1-1 filtert a szemeidre. 5-10 perc múlva látható a javulás. Továbbá a tea filtert használhatod a szádra is, ha az valamilyen okból duzzadt.

Ezek persze csak tippek, ha mégsem használnak vagy nem eléggé, akkor még mindig ott a jól bevált módszer. A bőrszínednél világosabb korrektor a szem alá, majd kevés púder és a végén pirosító az arccsontra, így biztosan frissebbnek tűnsz annál, amilyen valójában vagy. A végén már csak egy kis lendület hiányzik, melyet kellő motivációval, valamint egy finom kávéval gyorsan visszanyerhetünk.

Tehát ne essünk kétségbe, ha a tükör nem azt mutatja, amit szeretnénk, hisz van megoldás!

Csak ügyesen!

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése