szepseg_logo.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Testtekercselés, ultrahangos zsírbontás

A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk!Ultrahangos zsírbontás

Kezdeném azzal, hogy miért is kell nekünk, Nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért. Mert sajnos kezd megjelenni rajtunk a cellulit, mely kezdetekben csak akkor, amikor összenyomjuk a bőrt, majd mindenhol megjelenik!A cellulit a bőr alatti szövetek struktúrájának megváltozása miatt jön létre, a zsír felhalmozódik a bőr alatti kötőszövetekben és zsírdepókban, a kötőszövetek rugalmassága csökken, és "narancsbőr" alakul ki. Megváltozik a vér- és nyirokkeringés is, a hajszálerek fala fokozottan áteresztővé válik, ezért több folyadék jut ki a sejt közötti térbe. Mivel az elszállítás viszont lelassult, a szövetek ödémássá válnak. 

A cellulit létrejöttének fő oka az érrendszer funkcionális zavara, amit egyéb faktorok tovább ronthatnak. Ha rossz a keringés a sejtek belsejéből folyadék áramlik ki, és mivel nem megfelelő a nyirokáramlás sem, "holtágak" keletkeznek. A sejtek tápanyagellátása akadozik, és csökken a méreganyagok továbbvitele is. A tápanyagokkal gyéren ellátott és salakokkal teli bőr pedig könnyebben károsodik és hamarabb öregszik.

TesttekercselésTesttekercselés menetével kezdeném, ahogyan én szoktam elvégezni a Kedves vendégeimen!

- Letisztítom a kezelendő felületet (ez lehet mell, kar, has, fenék, comb), majd tonizálom.
- Leradírozom a kezelt részt, melyet utána lemosok.
- Ezek után a területekre bele masszírozom a Hot Gél-t, mely fahéjas, paprikás összetevőket is tartalmaz.
- Mindezt jól befedem, a direkt erre a célra kitalált tekercsel, mely egy átlátszó fólia. Ezt jó szorosan és jól fedve tekerem körbe mindenhol! Ez által jobban fejti ki hatását!
- Minimum fél órán át pihen a vendégem, jól betakarva az ágyon!
- Fel szoktam ajánlani a vendégemnek, hogy ilyenkor megvárhatja nálam a kezelési időt vagy elmegy ilyenkor haza és elkezd edzeni! Ugyanis testmozgással még jobban tudjuk fokozni a hatást és a cm-ek csökkenését! Ha nálam várja meg a fél órát, akkor lemosom alaposan mindenhol a gélt, majd bekenem feszesítő krémmel mindenhol. De ha az edzést válassza, akkor is el szoktam neki mondani, hogy otthon mi a teendő, amikor mossa le, vagy az utána való utóápolással kapcsolatosan!

Mindennek a hatása:

- Bőrpír
- Vérkeringés élénkítése, így friss oxigén jut a sejtekbe
- Nyirokkeringés fokozása, ez által méreganyagok továbbszállítása és kiürülése
- Szövetek fel melegítése
- Csökkenti a narancsbőr látszatát és mértékét
- Cm-ben lehet mérni a változást

Ezt a kezelést ajánlatos 5 akár 10 alkalmanként ismételni! A narancsbőr súlyosságától függően!
Az ultrahangos zsírbontás növeli a kezelés hatékonyságát: fellazítja zsírt, kitágítja a pórusokat, letisztítja a bőrt. Ezáltal elősegíti a hatóanyagok könnyebb beszívódását is.Egészséges táplálkozás

A leghatásosabb a vastagon lerakódott zsírok kezelésére az ultrahang. Mi az ultrahang!Az ultrahang olyan mechanikai rezgés, mely az emberi fül számára már nem érzékelhető tartományba esik.Az ultrahangot kb. 50 éve használják a gyógyászatban terápiás célokra is. Javítja a sejtek anyagcseréjét és anyagfelvevő képességét (zsírban oldódó hatóanyagok, liposzómák, vitaminok és zselék, ampullák bevitelét), valamint a nyirokáramlást is.

Nem szabad megfeledkeznünk kezelés mellett a megfelelő folyadékbevitelről, megfelelő táplálkozásról és a rendszeres méregtelenítésről, testmozgásról.
 
Ajánlom figyelmetekbe ezeket a kezeléseket, de csak is szakember végezheti!  Következő részben jobban kitérek az ultrahang jótékony hatásaira, melyet arcon alkalmazunk!

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése