kormok_sminkek.jpg
 

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra

Smink készítés otthon

Készíts magadnak elegáns és tartós sminket esküvőre! Ingyenes alkalmi smink tippekkel várunk! Hasznos tanácsokat adunk kezdőknek és a smink tetoválásról is szót ejtünk. Készítsd el a hozzád illő sminket és színezd be a napod!
 

Szemöldök és szempillafestés otthon

Már ahogy eddig is írtam, sok olyan kezelés van, amelyet csak Kozmetikusra bízzatok, most ismét csak ezt tudom hangsúlyozni, főleg a szempillafestésnél! Az okai pedig az, hogy a festék belemehet a szemedbe, és irritálhatja azt, mely kellemetlen fájdalommal jár, vörös és égő szemekkel. Hisz ilyenkor a kívánt szín érdekében alkalmazott festéket összekeverjük a hidrogén szempilla, szemöldök festés, púder, festés, smink, igéző tekintetperoxiddal, melyek reakciójánál fogva tudja befesteni a szőrt!

A szempillát általában feketével vagy kékes feketével érdemes, mely teljesen kihangsúlyozza a meglévő pillákat, mely vastagabbnak és hosszabbnak fog látszódni, hisz a saját pillánk vége már nem olyan sötét és ez által nem is látszódik, hisz szinte szőke, ezért ha befestjük, már úgy is néz ki, mintha ki lenne festve és még hosszabb is. A másik előnye pedig, hogy az alsó pillákat is be tudjuk ezzel festeni! Minden festés előtt festékpróbát kell alkalmazni, hogy megtudjuk allergiás-e a festékre az illető!

Szempillafestés menete:

Vazelinnel bekenem a szemalatti részt, de vigyázva, hogy ne menjen bele a szembe. Felhelyezem a hold alakú, enyhén vizes vattát, melynek az egyik része vazelines, ami a bőrrel érintkezik. Ez után a vendég becsukja a szemét, és felül a szemhéját is átkenem a vazelinnel. A vazelin azért fontos, hogy a festék ne fogja be, ha véletlen érintkezne is a bőrrel. Majd fogom a festéket és a hidrogén peroxidot és összekever egy kis üvegcsébe a kis pálca segítségével, amire ügyelni kell, hogy ne legyen túl híg, vagy túl szilárd, tehát „kenhető+ állapot a legjobb! A szempillák tövétől kezdve viszem fel folyamatosan a pillák végéig, és azokat lenyomni a vattára, hogy ne álljanak fel. Hozzá teszem, hogy mindezt ülve kell végezni, hogy ne szivárogjon be a festék a szembe! Fekete szempilla szépítése, szempilla, szemöldök festés, púder, festés, smink, igéző tekintet

A felesleges festéket a szemhéjról, ha kerül, akkor egy vazelines fülpiszka segítségével le tudunk törölni óvatosan megemelve a szemhéjat, de úgy, hogy a szemhéj maradjon csukva! Ha esetleg a vendégnek nem záródik a szeme rendesen, akkor egy vizes vattát kell ráhelyezni. Ilyenkor megkérjük a kedves vendéget, hogy relaxáljon, ha lehetséges ne beszéljen sokat, hisz még ha jól is záródik a szemünk, a mozgás, a mimika miatt mozoghat ilyenkor akaratlanul is a szemhéjunk ez által a festék bekerül és csíphet, kellemetlen fájdalom érheti az egyik legfontosabb érzékszervünket!

Miután letelt a 15-20 perc eltávolítjuk a vattákat, de megkérjük a vendéget, hogy még ne nyissa ki a szemét, majd a tálba öntött langyos vízbe rakunk egy vattát. A vendégünk nyakához egy törölközőt rakunk, a ruhája védelmében!

A tálat oda nyomjuk az arcának az oldalához, egy kicsit ráhajtja a fejét a vendég, majd elsőnek a vizes vattáról végig folyatom a vizet az arcán, majd a következő mozdulatnál már a szemén, ahol több ilyen mozdulatot ismétlünk a szemnél, addig, amíg a lefolyó víznél nem látunk fekete szemcséket, majd ez után a másik oldalon ezt megismételjük! A végén szárazra töröljük a vendégünk arcát a vattával, majd a törölközőt oda adjuk a kezébe, hogy ő törölje meg magának az arcát, ahogy jó neki! Ez után kinyithatja a szemét! A művelet közben kérdezzük meg vendégünket többször, hogy nem csípi-e a festék, ha igen, akkor idő előtt le kell mosni, majd szemcseppet kell alkalmazni! Szemöldökfestés menete

Szemöldök festés menete:

A szemöldök környékét ismét vazelinnel kell körbe kenni. A festéket összekeverjük, a hidrogén peroxiddal majd felkenjük a kívánt színt, melyet én a hajszínhez szoktam mérni, vagy annál 1-2 árnyalattal erősebb színt keverek ki!

A szemöldökforma meghatározását úgy tudjuk megkezdeni, hogy egyrészt mi a vendég kívánsága és milyen az adott szemöldök! A szemöldök kezdete úgy kezdődik, hogy a szem belső vonalát összekötjük az orrunk külső részével, a közepe az orrunk külső részét összekötjük a szemünk Szemöldök formázásaközepével, a szemöldök vége pedig az orrunk külső részét összekötjük a szemünk külső részével! Miután felkentük a festéket, a szín erősségétől függően fogjuk lemosni egy vizes vatta segítségével! 

Remélem tudtam segíteni a festés menetében, de inkább bízzátok szakemberre! Ha esetleg nem bírjátok ki, akkor is inkább csak a szemöldököt csináljátok meg otthon magatoknak!

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Műköröm készítés videók


Smink videók


smink tippek, tartós smink készítés, sminkek kezdőknek

 

Smink készítés házilag

Smink tippek, Smink kezdőknek, Tartós smink

Egy jó smink elkészítése közel sem annyira bonyolult, mint amilyennek az elsőre tűnik! Igaz sok lépésből tevődik össze, mint például a bőrtípusunknak megfelelő krémes állagú alapozó megtalálása, jó korrektor és szemhéjpúder kiválasztása, valamint a szakszerű spirálozás. A tökéletes szemöldök elkészítése is elsajátítható otthon a tükör előtt némi gyakorlással, ha pedig tartós sminket szeretnél arra is van néhány gyakorlatias házi praktikánk! Cikkeinkben a 3D-s szempilla előnyeiről és hátrányairól egyaránt említést teszünk, valamint ingyenes videó tutorialjaink segítségével ötletes alkalmi sminkeket varázsolhatsz magadnak akár egy bálra, akár egy esküvőre készülsz!

Címkék: smink tippek, smink készítés, lépésről lépésre, tartós smink titka, alkalmi smink, 3D-s szempilla, smink videók, soros műszempilla, szemöldök festés, smink esküvőre