kormok_sminkek.jpg
 

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra

Smink készítés otthon

Készíts magadnak elegáns és tartós sminket esküvőre! Ingyenes alkalmi smink tippekkel várunk! Hasznos tanácsokat adunk kezdőknek és a smink tetoválásról is szót ejtünk. Készítsd el a hozzád illő sminket és színezd be a napod!
 

Soros műszempilla otthoni felrakása

Szemünk kiemelésének egyik leghatásosabb módszere, hogy sminkünket kiegészítjük egy műszempillával, ami lehet soros vagy szálas. A végeredmény hatása egyezik, tekintetünk igéző, csábító lesz. Most a soros műszempilla fortélyaival fogunk megismerkedni.

Első lépés a megfelelő szempilla kiválasztása:Soros szempilla otthoni felrakása

A műszempilla lehet természetes vagy egészen extrém is. Mindenesetre egy fantasztikus találmány. Mindenféleképpen az alkalomhoz megfelelően válasszunk. Nem mindegy, hogy ballagásra megyünk vagy farsangra. A kisebb boltok manapság egyre szélesebb kínálatot nyújtanak igen olcsón (pár száz forint), így érdemes vásárlás előtt feltérképezni a különböző üzletek kínálatait. Manapság egyre ritkábban fordul elő, de van, hogy a műszempilla mellé jár egy ragasztó is, ami helyett inkább vegyünk egy jobb minőségű ragasztót, hiszen elég kellemetlen, ha a randi közepén leesek a szempillánk. Van fekete és átlátszó ragasztó, én inkább az utóbbit ajánlanám.

Második lépés a méretre vágás:

A műszempilla felrakása a sminkelés utolsó lépései közé tartozik. Akkor kezdjük hozzá, amikor már a szemsminkünk végleges állapotában van, de a szempilláink még natúr, természetes formájúak. A műszempillát legtöbbször a szemünk méretéhez kell vágni, hiszen nagyon kevés embernek van akkora szeme, mint amilyen hosszú egy sor műszempilla. A hosszából nem ajánlatos vágni, inkább a szélességéből. A sor kezdőpontja a belső szemzug első pár pillájának utáni pont. Ide tesszük a sor kezdetét és a szem túlsó sarka a végpont, ami ezen túl lóg le kell vágni.

Soros szempillákHarmadik lépés: ragasztás

A ragasztót egy fogpiszkáló segítségével tudjuk a legegyenletesebben felvinni a műszempillára. A két végére ajánlatos egy kicsit több ragasztót tenni, mert ezek a legproblémásabb részek. Érdemes kicsit várni, fújogatni, hogy a ragasztó kicsit száradjon, mert akkor kevésbé fog szétmaszatolódni és gyorsabban ragad. Akkor jó, ha már egy kicsit átlátszóbb, gumiszerűbb. Felrakáskor nagyon kell arra figyelni, hogy szorosan a szempilláink tövéhez ragasszuk. Ha még kezdő vagy, akkor ajánlatos még sminkeléskor egy vékony fekete kontúrt húzni a szemhéjadon, hogy ha nem sikerül szorosan felragasztani a szempillát, akkor ne legyen annyira feltűnő. Én középre szoktam először felrakni és utána haladok a két vége felé. Ez a módszer azért jó, mert ekkor még lehet rajta igazítani. Felrakáskor finoman nyomást gyakorolunk az ujjainkkal a műszempillára, hogy jól felragadjon, főleg a két vége. Ezen a két ponton még tovább is tarthatjuk az ujjainkat. Rövid ideig még ne nyissuk ki teljesen a szemünket a biztos száradás érdekében. Ha a folyamat közben véletlenül ragasztós lett az alsó szemrészünk is, akkor nehezebben tudjuk kinyitni a szemünket, de nem kell megijedni, hiszen könnyen szétválasztható, akárcsak az összeragadt műszempillák.

Utolsó lépés:

Végül spirálozzuk ki a szempilláinkat, hogy egységesek legyenek. Egy Jó tipp: Ha olyan helyre mész, ahol UV-fénnyel találkozhatsz, akkor húzz egy vékony fekete kontúrt a szemhéjadra rá a szempilla tövére, mivel, ha kicsit is elfolyt az átlátszó ragasztó a felrakás közben, ami elég gyakran előfordul kezdőknél, akkor az egész diszkó tudni fogja, hogy műszempillád van.

Egy soros pilla többször is felhasználható, a ragasztódarabkákat le kell róla szedegetni és festéklemosóval óvatosan meg kell tisztítani és már el is rakhatjuk a következő alkalomra.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Műköröm készítés videók


Smink videók


smink tippek, tartós smink készítés, sminkek kezdőknek

 

Smink készítés házilag

Smink tippek, Smink kezdőknek, Tartós smink

Egy jó smink elkészítése közel sem annyira bonyolult, mint amilyennek az elsőre tűnik! Igaz sok lépésből tevődik össze, mint például a bőrtípusunknak megfelelő krémes állagú alapozó megtalálása, jó korrektor és szemhéjpúder kiválasztása, valamint a szakszerű spirálozás. A tökéletes szemöldök elkészítése is elsajátítható otthon a tükör előtt némi gyakorlással, ha pedig tartós sminket szeretnél arra is van néhány gyakorlatias házi praktikánk! Cikkeinkben a 3D-s szempilla előnyeiről és hátrányairól egyaránt említést teszünk, valamint ingyenes videó tutorialjaink segítségével ötletes alkalmi sminkeket varázsolhatsz magadnak akár egy bálra, akár egy esküvőre készülsz!

Címkék: smink tippek, smink készítés, lépésről lépésre, tartós smink titka, alkalmi smink, 3D-s szempilla, smink videók, soros műszempilla, szemöldök festés, smink esküvőre