kormok_sminkek.jpg
 

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra

Smink készítés otthon

Készíts magadnak elegáns és tartós sminket esküvőre! Ingyenes alkalmi smink tippekkel várunk! Hasznos tanácsokat adunk kezdőknek és a smink tetoválásról is szót ejtünk. Készítsd el a hozzád illő sminket és színezd be a napod!
 

Sminkmatrica – új őrület a szépségiparban

A sminkmatrica vagy instant smink új őrületként tört be a szépségiparba, a készítők azt jósolták, hogy elengedhetetlen party kellék lesz az egyetlen mozdulattal felragasztható matrica, amelyet szájra és szemre is kifejlesztettek. A kifinomult és elegáns változatoktól a feltűnőbb variációkon át egészen az extrém kategóriáig találhatunk sminkmatricákat a boltokban.

sminkmatrica készítése otthon
Ha nagyon időszűkében vagyunk vagy nem bízunk a kézügyességünkben, valóban remek megoldásnak tűnhetnek a szebbnél szebb, pöttyös, csíkos, kockás vagy csillogó minták. A sminkmatricának azonban vannak hátrányai is, ezért az első használat előtt nem árt, ha a gyakorlati tudnivalókkal is tisztában vagyunk.

A reklámok szerint akár 8 órán keresztül is tartó matrica néhány perc alatt felrakható és extra tartós. De hogyan készül ilyen módon egy szemsmink?

A szemre készített matricát kibontás után körbevágjuk úgy, hogy szinte csak a minta maradjon meg, ezáltal könnyebb lesz felhelyezni és nagyobb eséllyel lesz tökéletes a végeredmény. A matricát ráillesztjük a szemhéjunkra, a papírt lehúzzuk róla, fontos, hogy ne nyomogassuk rá sokáig, mert akkor kicsit elmaszatolódhat, ezért miután feltettük, rögtön távolítsuk el a papírt! Végül a mellékelt port egy kis ecsettel kenjük rá a kész remekműre, ezzel fixálva az egészet. Ha még drámaibb hatást szeretnénk elérni, akkor egy műszempillát is felragaszthatunk, együtt tökéletes partysminket alkotnak és ehhez mindössze néhány percre van szükségünk.

Árban jelenleg nem a legolcsóbb megoldás, viszont tagadhatatlan, hogyha sikerül tökéletesen feltenni, akkor kellőképpen egyedi sminkkel rukkolhatunk elő, sőt akár extrém, feltűnő is lehet a szemünk.

Mint minden terméknek, ennek is vannak hátrányai, party smink matrica bulikhozfontos megemlíteni például, hogy egyformán kell a szemekre felhelyezni a két matricát, úgy, hogy ne csússzon el, ez nem feltétlenül egyszerű. Egy másik hátulütője, hogy nem mindig olyan mintát vagy színkombinációt kapunk feltéve a szemekre, mint amilyen a dobozon látszik.

Ugyanakkor előnye, hogy fotózásokra vagy nagyobb bulikra mindenképpen remek választás, valóban tartós, és 2-3 alkalommal is felhasználható. Ha diszkrétebb árnyalatot vagy stílust választunk, akkor egészen természetes hatás is elérhető a felragasztás után. Ha a minta megengedi (például nem színes) akkor egy kis szemhéjárnyalóval is kiegészíthetjük a sminket.

Érdemes kipróbálni, viszont ha időszűkében vagyunk, akkor tartsunk egy főpróbát, mert könnyen csalódhatunk a végeredményben. Ha viszont az első felhelyezés sikeres volt és már gyakorlottak vagyunk, akkor bátran viselhetjük és élvezhetjük a sminkmatrica előnyeit.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Műköröm készítés videók


Smink videók


smink tippek, tartós smink készítés, sminkek kezdőknek

 

Smink készítés házilag

Smink tippek, Smink kezdőknek, Tartós smink

Egy jó smink elkészítése közel sem annyira bonyolult, mint amilyennek az elsőre tűnik! Igaz sok lépésből tevődik össze, mint például a bőrtípusunknak megfelelő krémes állagú alapozó megtalálása, jó korrektor és szemhéjpúder kiválasztása, valamint a szakszerű spirálozás. A tökéletes szemöldök elkészítése is elsajátítható otthon a tükör előtt némi gyakorlással, ha pedig tartós sminket szeretnél arra is van néhány gyakorlatias házi praktikánk! Cikkeinkben a 3D-s szempilla előnyeiről és hátrányairól egyaránt említést teszünk, valamint ingyenes videó tutorialjaink segítségével ötletes alkalmi sminkeket varázsolhatsz magadnak akár egy bálra, akár egy esküvőre készülsz!

Címkék: smink tippek, smink készítés, lépésről lépésre, tartós smink titka, alkalmi smink, 3D-s szempilla, smink videók, soros műszempilla, szemöldök festés, smink esküvőre