kormok_sminkek.jpg
 

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra

Smink készítés otthon

Készíts magadnak elegáns és tartós sminket esküvőre! Ingyenes alkalmi smink tippekkel várunk! Hasznos tanácsokat adunk kezdőknek és a smink tetoválásról is szót ejtünk. Készítsd el a hozzád illő sminket és színezd be a napod!
 

Ballagásra készülünk: Smink készítés

Smink tekintetében is igaz az, amiről már a ruháknál szó esett – legyen az alkalomhoz illő. Annyiban viszont szabadabb a dolog, hogy Te döntöd el, hogy erősebb kontúrosabb sminket szeretnél viselni vagy natúrt lágy színekkel. Természetesen délelőttre jobban ajánlott a natúr, finom árnyalatokkal (lassabban is olvad le rólad a tűző napon), késő délutánra és estére viszont jöhet a sötétebb, alkalmibb make-up.

Mindegy, hogy melyiket választod, az alapozás a legfontosabb. Nem kell gondolom ecsetelned, hogy hogyan tisztítsd meg az arcod és a többi… Viszont jó, ha beszerzel egy primer terméket, amit alapozó alá használhatsz. Ezek az anyagok általában előkészítik, hogy a bőröd egyenletes legyen, és ne csapódjon ki az izzadtság az arcodra az alapozón keresztül. Ezután jöhet az alapozó, amit kötelező lefixálnod kőpúderrel, hogy a mesterműved a helyén is maradjon.

Mindig kis adagokkal dolgozz és vékony rétegekkel, így nem lesz maszk hatása az egésznek. (Szörnyű látni, amikor a nap megsüti egy lány arcát, és olyan vastag a porréteg rajta, hogy szinte már az apró szőrszálakat is látod)

egyszerű smink ballagásraNatúr

Ezen a területen is elleshetsz az amerikai csillagoktól egy-két nagyon hasznos tippet, trükköt. Ha natúr sminkről van szó, nekem Lauren Conrad neve jut elsőnek eszembe. Jól megformázott szemöldök, halvány pirosító és/vagy bronzosító és az egész kap egy szép fekete kontúrt a szem körül, hatalmas szempillákkal.

Ha natúr sminkben gondolkozol, akár műszempillával is fokozhatod a hatást, mert a természetes árnyalatok miatt egyáltalán nem lesz művi. Viszont a műszempilla mellé kötelező a felső íven a jól megrajzol fekete tusvonal, hogy a szempilla végei ne látszódjanak. Mindehhez már csak egy halvány rózsás vagy nude szájfény kell és készen is vagy. Leginkább pasztell árnyalatú ruhákhoz érdemes ezt alkalmazni, vagy ha hatalmas ékszereket viselsz.
színes smink ballagásra
Színes

Színes sminknél az első szabály a megfelelő ecsethasználat, ugyanis a kontúrokat a lehető legszebben kell elsatíroznod. Ha világos színeket szeretnél a szemeden és a szádon is használni, akkor rózsás arcpírt válassz, ha meleg árnyalatokban utazol, akkor pedig érdemes bronzos termékeket választanod.

Szabály igazából nincsen, lehetsz olyan kreatív amilyen szeretnél. Ha a szádat a szemed mellé már nem szeretnéd hangsúlyozni, akkor használj színtelen szájfényt, vagy nude rúzst. Természetesen a tusvonal és a műszempilla itt is ér.

Vegyesgyönyörű ballagási smink, extrém sminkek ballagásra, különleges ballagási sminkek

Ha igazi trendkövető vagy akkor a natúr szemek – élénk száj-párosítás lesz számodra a nyerő verzió. Az idei Golden Globe díjátadó óta Jessica Alba sminkje (igen, tudom már megint ő, de hát ezeket a cikkeket mégiscsak én írom :) ) volt az abszolút nyertes, amit érdemes másolni.

Abszolút natúr szemek, finom barna árnyalatokkal, felül sötét szemkontúr, bronzos arc és a szuper élénk narancsos matt rúzs. Természetesen a Tiéd ne legyen narancssárga, ha nem ilyen árnyalatú ruhát választasz. Lehet viszont visszafogott rózsaszín, erős pink, pimasz piros vagy akár meggy bordó. Viszont ha az idei sminkdivatban akarsz maradni akkor a szádon felejtsd el a csillogást, csakis a matt jöhet szóba.

Ha nem vagy biztos a dolgodban (vagy a kézügyességedben) akkor gyakorold otthon az esemény előtt 1-2 nappal, akár mindhárom verziót kísérletezd ki, és mindenképpen próbáld fel hozzá a ruhádat egy pillanatra, hogy lásd az összhatást.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Műköröm készítés videók


Smink videók


smink tippek, tartós smink készítés, sminkek kezdőknek

 

Smink készítés házilag

Smink tippek, Smink kezdőknek, Tartós smink

Egy jó smink elkészítése közel sem annyira bonyolult, mint amilyennek az elsőre tűnik! Igaz sok lépésből tevődik össze, mint például a bőrtípusunknak megfelelő krémes állagú alapozó megtalálása, jó korrektor és szemhéjpúder kiválasztása, valamint a szakszerű spirálozás. A tökéletes szemöldök elkészítése is elsajátítható otthon a tükör előtt némi gyakorlással, ha pedig tartós sminket szeretnél arra is van néhány gyakorlatias házi praktikánk! Cikkeinkben a 3D-s szempilla előnyeiről és hátrányairól egyaránt említést teszünk, valamint ingyenes videó tutorialjaink segítségével ötletes alkalmi sminkeket varázsolhatsz magadnak akár egy bálra, akár egy esküvőre készülsz!

Címkék: smink tippek, smink készítés, lépésről lépésre, tartós smink titka, alkalmi smink, 3D-s szempilla, smink videók, soros műszempilla, szemöldök festés, smink esküvőre