szepseg_otthon.jpg

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok

Mozgás és egészség otthon

A szép külső elengedhetetlen feltétele a megfelelő testmozgás és a helyes táplálkozás. A sport és a mozgásmánia hívei állítják, hogy az egészséges életmód nem csak tested fittségéhez, de még lelki egyensúlyod megőrzéséhez is hozzájárul. Ezért javasoljuk olvasd el cikkeinket és mozogj rendszeresen! Szakértői tanácsokkal, otthoni edzéstervekkel és étrendekkel várunk! 

Mozogj otthon: 30 perc a bomba alakért!

Mi jut eszetekbe arról, hogy valaki fitt? Tornaterem, órákig tartó izzadás, vagyonok a fitness bérletre és még sorolhatnám. Ezek nem éppen a legvonzóbb gondolatok számunkra, főleg, ha anyagi és időbeli korlátaink akadályoznak, valamint a kellő mennyiségű elszántság is hiányzik. Tehát ezeket most felejtsük is el és térjünk át az otthon is megvalósítható testedzésre.mozogj otthon, otthoni fitnesz, otthoni edzés, sport a lakásban

„A kevesebb néha több!” Halljuk ezt nap, mint nap a divat világából és itt is igaz ez a mondás. Nem kell órákig tartó edzést tartanunk, annak érdekében, hogy testünk kellő mértékben friss maradjon, sőt ki sem kell mozdulnunk a szobából. Elég, ha rendszeresen, vagyis legalább heti 3-4 nap vagy, aki teheti minden nap, naponta 30 percet szán teste karban tartására. Akár a napi kedvenc sorozat vagy egy jó film közben elvégzett néhány gyakorlattal is elérhetjük a kellő eredményt.

A 30 percbe belefér az egész test átmozgatása. Érdemes befektetnünk 1 pár súlyzóra, de figyeljünk arra, hogy ne túl nehezeket válasszunk, hisz 2 kg-tól kezdve már vastagszik a karunk, növekszik a bicepsz. Ha ez a cél, akkor minden rendben, de ha vékonyítani szeretnénk kissé vaskos karjainkat, akkor ajánlom az 1 kg-os, kisebb súlyzókat. Én személy szerint lábsúlyzókat is beszereztem, hogy a lábemelések minél hatékonyabbak legyenek, bár itt is ügyelnünk kell a vádli vastagodására. A felülések számát fokozatosan növeltem és mindig próbáltam saját magam kitalálni újabb és újabb mozdulatokat. A felülésnél fontos odafigyelni a légzésünkre, mozogj otthon, otthoni fitnesz, otthoni edzés, sport a lakásbanvalamint sokkal hatásosabb a hasprés, a normál felülésnél, főleg, hogy itt nem is erőltetjük meg annyira a hátunkat.

Ezek persze mind csak tanácsok, ha valaki nagyon szeret táncolni és van is hozzá megfelelő terep, akkor 30 perc intenzív tánc is kitűnő. De mindenkinek meg kell találnia a kedvenc mozgásformáját, hisz a lehetőségek határtalanok, gondolok itt a gimnasztikai labdás gyakorlatokra, a futásra vagy akármilyen más mozgásformára, amelyet otthon is el tudunk végezni és kedvünkre is van. És igen, gondolok itt a lepedőakrobatikára is, bár ebből a 30 percnél sokkal többet javaslok….na de térjünk vissza az eredeti témára.

A lényeg a rendszeresség és a kellő elszántság, valamint ezek mellett az étkezéssel is sokat segíthetünk a kívánt eredmény eléréséhez, de erről majd máskor ejtek szót.

Tehát jó munkát és kitartást, az eredmény nem marad el!

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Mozgásmánia és egészség

Otthoni edzés, Egészséges életmód, Otthoni fitnesz

Mi jut eszetekbe arról, hogy valaki fitt? Tornaterem, órákig tartó izzadás, vagyonok a fitnesz bérletre és még sorolhatnánk. Ezek nem éppen a legvonzóbb gondolatok számunkra, főleg, ha anyagi és időbeli korlátaink akadályoznak, valamint a kellő mennyiségű elszántság is hiányzik. Tehát ezeket most felejtsük is el és térjünk át az otthon is megvalósítható testedzésre. Oldalunkon változatos edzés tippeket olvashatsz, melyekkel a fogyás könnyebb a testformálás pedig még hatékonyabb lesz! Sportedző munkatársunk bemutatja, hogyan használd a különféle sporteszközöket. Fitball, gimnasztikai labda, fitnesz labda - számos neve van ennek a nagyszerű sportszernek. Előnye hogy otthonra könnyen beszerezhető, olcsó és a tárolása sem bonyolult. Sokoldalúan felhasználható, ugyanis a jógától kezdve a gerinctornán át az erősítésig mindenre jó. Megmutatjuk, hogyan készíts fillérekből lábsúlyt házilag, amit utána használhatsz futáshoz, popsi és láb formálásához. Legyen szó diétáról vagy csak egészségesebb táplálkozásról, étrend táblázataink nagyon hasznosak lehetnek, hogy hozzájárulj testi egyensúlyodhoz és fitt életedhez!

Címkék: otthoni edzés, egészséges életmód, mozgásmánia, otthoni fitnesz, étrend táblázat, otthoni étrend, otthoni edzésterv, páros edzés, gyakorlatok otthonra, fogyás otthon