tini_gondok.jpg

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

Arcápolás otthon

Arcunk az a testrészünk, ami talán leginkább megköveteli a folyamatos törődést. A különféle kozmetikumok és tonikok nem feltétlenül nyújtanak megoldást az arcápolásban, így a pattanás, és a miteszerek ellen sem. Az arcfiatalítás azonban otthon is elvégezhető folyamat, nem kell hozzá más mint a megfelelő pakolás és masszázs megtalálása! Olvasd cikkeinket és ápold az arcbőröd is rendszeresen!


 

Téli arcápolás otthon

Sajnos sokunk bőre télen kiszárad, érzékenyebb lesz, mely miatt rá vagyunk kényszerülve a kozmetikai krémekre! Hiszen elsősorban ezek segítségével hozhatjuk helyre bőrünk szépségét, de persze ezt más módszerekkel is elérhetjük. Téli arcápolás otthon

Kezdeném a belső segítségekkel:

- Minél több időtöltés a friss levegőn.

- Napi folyadék bevitel betartása, vagy akár annál több mennyiség fogyasztása!

- Sok rostban gazdag tápanyag bevitel és a zsíros-fűszeres ételek kerülése.

- Kerüljük az olajos magvakat, melytől csak még zsírosabb, fényesebb és pattanásosabb lesz bőrünk! Ide tartozik a kukorica, napraforgómag, dió, mogyoró, tökmag és még sajnos van egy kedvenc csemege, amely nem ezek közé tartozik, de szintén a pattanások felelősévé lehet tenni, a csokoládé! Mindezeket nem kell elhagyni, mert ettől függetlenül fontos anyagokat tartalmaznak számunkra, de csökkentett mennyiségben fogyasszuk egyszerre.

- Minél kevesebb gyógyszerfogyasztás! Próbáljunk meg inkább arra törekedni gyógynövényekkel, természetes anyagokkal, hogy magát a betegséget előzzük meg! Télire amúgy is fel kell erősítenünk szervezetünk immunrendszerét akár vitaminokkal és gyógyteákkal.

- Megfelelő testmozgás!

 Külső segítséget is nyújthatunk bőrünknek:Téli arcápolás

- A megfelelő bőrtípusunknak válasszunk arctejet, arc tonikot. Ha nem tudjuk bőrtípusunkat, akkor kérjük szakember segítségét! Ezzel minden reggel és este töröljük át bőrünket!

- Arcradír, mely bőrünk érzékenységétől függ, de ebben is bátran kérjük ki Kozmetikusunk véleményét, hogy még is melyik arcradír lesz számunkra a tökéletes. Heti 1-2 alkalommal radírozzuk le bőrünket, melyet fürdés közben könnyen megejthetünk.

- Minden radírozás után feltétlen kenjük be arcunkat a megfelelő krémmel, melynél vigyázzunk, hogy ne legyen túl zsíros vagy túl szárító hatású! A legfontosabb, hogy hidratáljon, védje az új sejteket és azokat táplálja! Attól függetlenül minden nap kenjük be arcunkat akár reggel a nappali krémmel és éjjel az éjszakai krémmel!

- Mellékesen használhatunk radír után arcmaszkokat, melyek segítenek regenerálni a bőrt, frissíti, élénkíti, vérkeringés fokozásában segít, mely által az anyagcsere felgyorsul, és friss oxigén jut el mindenhova!

- kozmetikusunktól pedig ezeket mind kérhetjük egy kis ultrahang, iontoforézis gép használatának kipótlásával! Akár a finom és kényeztető arcmasszázst is kérhetjük, mely testileg és lelkileg is felfog frissíteni a sötét, hideg napokon! 

Ha figyelemmel olvastad el a cikket, és azok tanácsait betartod, akkor csak jót tehetsz magaddal kívül-belül! Következő alkalommal pedig a testtekercselésről és egyben ultrahangos zsírbontásról fogok írni!

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás

testkezelések, krémek, masszázsok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek

szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés
epilálás, pedikűr, gyantázás

Arcápolás házilag

Arcpakolás, Fogfehérítés otthon, Pattanás ellen

Télen a megfelelő arcápolás sokszor háttérbe szorul. Ilyenkor sokunk bőre kiszárad, érzékenyebb lesz, mely miatt rá vagyunk kényszerülve a kozmetikai krémekre, hiszen elsősorban ezek segítségével hozhatjuk helyre bőrünk szépségét. Persze az eredményes arcápolás más módszerekkel is elérhető, mint a különféle arcpakolások készítésével és használatával. A pattanásos arcbőr a kamaszkor velejárója, de nem csak őket érinti. Cikkeinkben néhány olyan javaslatról olvashattok, melyek alkalmazásával kordában tarthatjuk a pattanásokat. Vigyázz az arcodra és tartsd be a 3 lépést: arctisztítás, tonizálás és hidratálás. Természetesen az arcápolásba a száj higiéniája is bele tartozik. Kevesen hinnék, de a fogfehérítés házilag is elvégezhető szinte fillérekből, és ráadásul mindezt otthon is fellelhető alapanyagok felhasználásával. Hogy hogyan? Arra cikkeinkben találod meg a választ. Mint ahogy arra is, hogy hogyan tudjuk szemöldökünket otthon, saját kezűleg rendbe szedni és arcbőrünket fiatalosan és egészségesen tartani. Tedd mindennapi rutinoddá az arcápolást, olvasd cikkeinket és szépülj otthon!

Címkék: arcápolás otthon, fogfehérítés otthon, pattanás ellen, arcpakolás, tiszta arcbőr, friss bőr, mitesszerek, akne, masszázs, szájápolás, szemöldök ápolás