tini_gondok.jpg

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok

Szőrtelenítés otthon

Volt időszak amikor kozmetikushoz kellett járni, ha szép sima lábakat akartunk, ma már azonban a szőrtelenítés, az epilálás és a pedikűr otthon is könnyen elvégezhető művelet. Cikkeink által hasznos szakértői tanácsokat adunk arról, hogyan gyantázzuk vagy szőrtelenítsük testünk különböző részeit.


 

Otthoni szőrtelenítés: Borotva vagy gyanta?

Nos Te mit mondasz: borotva vagy gyanta? Szeretnék meggyőzni mindenkit, hogy ne legyen senkinek se kétsége, hogy melyiket is válassza! Mint kozmetikus, én csak is a gyantát ajánlom! Joggal! Miért is?

Mert:

- Hiába gyorsabb technika a szőrtől való megszabadulás, de gondoljunk csak bele, hogy a borotva csak a bőr felszínén távolítja el a szőr egyes részét, mely által a szőr nem vékonyodva fog vissza nőni, hanem még vastagabban. Ráadásul sűrűbb is lesz!

- Így ez már másnap, jobb esetben 2 nap múlva fog újra nőni és látszódni.szőrtelenítés otthon, gyantázás otthon, borotva, gyanta vagy borotva

- Csúnya erős, fekete szőrök fognak megjelenni, melyeket mindig takargatni kell!

- Ami elég csúnya látvány, ráadásul viszkethet, és begyulladhat a szőrtüsző, mely kellemetlen, égő érzés és fájdalmas is. Így keletkezik a benövés, mert a szőr nem tud tovább nőni a felszínig, ezért látványosan a bőr alá fog tovább fúródni! Mindezt elég nagy fájdalmak közepette tudunk kiszedni steril tűvel.

- Arról ne is beszéljünk, hogy ilyenkor milyen mikrosérüléseket okozunk a bőrünkön, mely által BÁRMELY bacik sokkal hamarabb beférkőzhetnek a szervezetünkben!

Jobban teszed, ha elfelejted a borotvát!


Nézzük mik az előnyei a gyantának:

- Tövestől tépi ki a szőrt, mely csak 2-3 hét múlva fog újra kibújni, mely annyira puha lesz és fokozatosan vékonyodó. A minél több gyantáztatástól ritkább lesz és akár ki is kophat!

- Egy hátrányát tudok felsorolni, hogy ha olyan típusú vagy, akkor sajnos előfordulhat itt is 1-2 benövés, de jóval kevesebb erre az esély a gyanta mellett! Én is csak ritkább esetekben találkozok ilyennel! Eddig inkább a borotva által okozott benövések múltak el a folyamatos gyantázástól!

- Amíg a borotvát akár naponta vagy 2 naponta el kell végezni, a gyantát elég 2-3 hetente vagy akár havonta! Persze ilyenkor meg kell várni a megfelelő hossz szőr méretét, hogy gyantázható legyen, de ezt hála könnyű kibírni, hisz a folyamatos gyantázásnak köszönhetően ritkul és halványul a szőr és már nyáron is rövidnadrágba sétálgathatsz, mert nem fogja senki sem észrevenni!

- Gyors folyamat a gyantázás is, igaz jár egy kis fájdalommal, mely csak pillanatnyi és sajnos a piros pöttyök vele járó dolog, ami már másnapra nem is látszódik! De mindezekre már ott van a gyógymód! A gyantázás utáni balzsam!
 

Fontos tudni való még a gyantázásról:szőrtelenítés otthon, gyantázás otthon, borotva, gyanta vagy borotva

- Megjegyezném, hogy a gyantázást csak szakemberre bízzátok, hogy ha rossz a technika, akkor úgy szint rosszat tudsz csinálni a bőröddel. Véraláfutást okozhatsz magadnak, súlyosabb esetben a bőrödet is felszakíthatod a gyantával együtt! Szóval egy felületet 2 lehúzásnál többször ne kínozzuk meg!

- Gyantázásod napján sose menj szoláriumba vagy napozni!

- Utána sose kend be zsíros testápolóval, csak is hidratáló krémmel, melynek állagán érzed, hogy könnyen felszívódik és nem zsíros!

Ha esetleg nincs időd elmenni Kozmetikushoz legyantáztatni az éppen szőrös testfelületedet, és ha törik-szakad, csak akkor fordulj már szőrtelenítő módszerhez! Ez lehet epilátor, szőrtelenítő krémek, borotva. Ezek közül én inkább a borotvát ajánlom! Ugyanis az epilátor csipeszei egy idő után már nem szedi ki a szőrt megfelelően, mely által újabb szőrbenövés figyelhető meg. A szőrtelenítő krémek pedig csúnyán tudják roncsolni a bőrt és annak mélyebb rétegeit! Ezért ha nincs más, akkor maradj a borotvánál.

Ha mindenképp a borotvát választod, akkor, annak is megvannak a sajátos fortélyai!
Ne válaszd az olcsó eldobható borotvákat az intim területekre. Intim területeknél sok a hajlat ez miatt használj női lekerekített fejű borotvát, így nem fogod elvágni magad. További területekre használj inkább cserélhető fejű, több pengés változatot! Mely nem tépi a bőrt, egyenletesen vágja el a szőrt, ez által kisebb lesz az esély a gyulladásra!

Fontos tudni, hogy ilyenkor kell használni borotvahabot, nem pedig a tusfürdőt, mely még jobban szárítja a bőrt. Sajnos ezt keveset tudják vagy teszik meg! A dús habon jobban csúszik a borotva, felpuhulnak a szálak, így szebb lesz a végeredmény! A másik lényeges dolog, hogy sose használd más borotváját, még a pasidét se, mert a kórokozók bejuthatnak a bőrre, melyen elfertőződhet, de még a nemi szerv nyálkahártyáján keresztül a hüvelybe kerülhet.

Borotválkozás után pedig fontos az utó ápolás! Akár nedves törölközőt is rakhatsz a területre, mely megpuhítja a szőrszálakat, melyek nem fognak benövést okozni! Ezek után használhatsz borotválkozási ápolót, vagy ha túl érzékeny a bőröd és hamar kipirosodik, akkor használhatsz érzékeny típusra való arc tonikot! De csak a bőrre jusson!
Ha véletlen benövés is történne, akkor ajánlom a testradír használatát, mely után szigorúan használj krémet!

Remélem sikerült meggyőznöm téged, hogy a gyanta mellett dönts!
Következő részben arról olvashatsz, hogy mi a helyes menete, technikája a gyantázásnak, ha mindenféleképp otthon szeretnéd magad szőrteleníteni!

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Hajápolási praktikák otthonra


Hajápolás


hajpakolások, hajvédelem, egészséges haj

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Szőrtelenítés házilag

Epilálás, Pedikűr, Epiláció

A szőrtelenítéshez szükséges termékeket és eszközöket áruházakban is beszerezhetjük, és akár otthon, saját magunk is elvégezhetjük. A szőrtelenítés technikája függ attól is, hogy melyik testrészünket szeretnénk kezelni. A nők nagy része nem szeret minden napot a macerás és gyakran irritációt okozó borotválással kezdeni, ezért a jóval hosszabb ideig tartó gyantázás mellett dönt. A gyantázást követően 4 hét mire a szőr újra elkezd növekedni. Gyantázással elsősorban a szemöldök, a hónalj, a kezek, a csípő, a lábak, a has, a bikinivonal, valamint az arc szőrteleníthető. A gyantázás mellett az epilálás is igen népszerű. Cikkeinkben szót ejtünk a helyes gyantázás menetéről, egyéb szőrtelenítési módszerekről, illetve arról is, hogy mit tehetünk a benőtt szőrtüszők kezelésének érdekében. Kozmetikus munkatársunk segítségével az otthoni pedikűr elsajátításához is hasznos tippeket adunk!

Címkék: szőrtelenítés, epilálás, pedikűr, epiláció, gyantázás, szőrtüsző kezelés, szőrtelenítés otthon, borotválás házilag