tini_gondok.jpg

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok

Szőrtelenítés otthon

Volt időszak amikor kozmetikushoz kellett járni, ha szép sima lábakat akartunk, ma már azonban a szőrtelenítés, az epilálás és a pedikűr otthon is könnyen elvégezhető művelet. Cikkeink által hasznos szakértői tanácsokat adunk arról, hogyan gyantázzuk vagy szőrtelenítsük testünk különböző részeit.


 

A helyes gyantázás menete

Ahogy ígértem folytatom írásom a gyantázás technikájával kapcsolatosan. Remélhetőleg mindenki e mellé a módszer mellé pártolt! Vegyük sorra a lépéseket, és lássuk mik a helyes gyantázás lépései!

Mindenek előtt melegítsük fel a gyantát! Ez a fajtájától függ, mint például lehet géppel melegíteni, esetleg meleg vízzel vagy mikro. Minél melegebb a gyanta annál jobban fog csúszni a görgős feje a bőrön és nem fogja húzni a szőrt és így jobban is fog tapadni!
Azzal kezdeném elsőnek, hogy a szőrtelenítendő felületet egy tonikkal átitatott vattával töröljük át. Ezzel megtisztítjuk a bőrt! Következő lépés, hogy jól hintőporozd be a területet. Ez azért fontos, hogy minden nedvességet akár izzadságot felszívjon a por, ez által a gyanta jobban fog tapadni a szőrhöz!Láb gyantázása

Miután felmelegedett a gyanta eléggé (erről úgy tudunk meggyőződni, ha a papír csíkon végig húzzuk a görgős részt és könnyebben fog forogni, vagy ha átlátszó a gyantapatron és maga a gyanta folyik) akkor húzzunk egy egyenes csíkot a szőr növekedésével megegyező irányba! Majd rakjuk rá a papír csíkot úgy, hogy a papír végéből hagyjunk egy kicsit ki, hogy azt majd a letépéskor meg tudjunk fogni! Szóval ezt a csíkot jól simítsd rá, többször dörzsöld oda! A bőrt feszesre ki kell húzni az egyik kezeddel a másikkal pedig a csík alját, megfogod. A tépés a szál iránnyal ellentétesen történik! Ezt hirtelen és gyorsan kell megtenni!!!

Ha ezt túl lassan teszed meg akkor sokkal fájdalmasabb lesz és nem is fog kijönni minden szál. Sőt akkora fájdalmat tudsz ezzel okozni magadnak, hogy akár a bőrt is feltépheted vagy jobbik esetben véraláfutásos lesz az a felület, ami napokon belül fog csak felszívódni! Ilyenkor arra kell gondolnod, hogy utána csodaszép, sima lábaid lesznek és, hogy minél hamarabb végzel!

Ezt mindenhol megteheted ismételve! Papír csíkot csak akkor kell cserélni ha már úgy látod, hogy nagyon vastag rajta a gyanta. Mint Kozmetikus a lábra térdig kb. 3-4 csík, combra 1-2, karra 1, hónaljra 1, fazonra 1-2, intimre 3-4 csík elég! De ez függ a szőrfelület méretétől és a szőr mennyiségétől! De minél többet alkalmazod, a gyantát annál kevesebb kell!

Fontos tudni, hogy ha az első húzással nem jött le az összes szőr, akkor utána már csak 1x mehetsz újra rá a gyantával és tépheted le!!!Ha véletlen hagyott el a gyanta szőrt, akkor ne menj rá többször, hanem hagyd a végére, tehát jöhet a csipesz! Azokat egyenként ki tudod szedni.

Hónalj gyantázása

Utolsó lépésként, pedig ha már végeztél, mindenhol használj olajt, mely oldja a gyantát, ha valahol el is hagytál! Így nem fogsz ragadni. Majd kend be magad gyantázás utáni balzsammal, mely kellemesen hűteni fog és enyhíteni fogja a pirosságot és a pöttyösödést! Ezeket minden gyantázás után jól dörzsöld be a kezelendő felületbe!

Tilos használni ilyenkor zsíros krémeket, szoláriumba menni vagy napozni! Ha kell, akkor kend be később újra a balzsammal.

Remélem sikerülni fog a gyantázás menetének elsajátítása, de azért jobb, ha szakemberre bízod!

Várjátok sok szeretettel a következő írásomat, mely a Téli arcápolásról fog szólni.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Hajápolási praktikák otthonra


Hajápolás


hajpakolások, hajvédelem, egészséges haj

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Szőrtelenítés házilag

Epilálás, Pedikűr, Epiláció

A szőrtelenítéshez szükséges termékeket és eszközöket áruházakban is beszerezhetjük, és akár otthon, saját magunk is elvégezhetjük. A szőrtelenítés technikája függ attól is, hogy melyik testrészünket szeretnénk kezelni. A nők nagy része nem szeret minden napot a macerás és gyakran irritációt okozó borotválással kezdeni, ezért a jóval hosszabb ideig tartó gyantázás mellett dönt. A gyantázást követően 4 hét mire a szőr újra elkezd növekedni. Gyantázással elsősorban a szemöldök, a hónalj, a kezek, a csípő, a lábak, a has, a bikinivonal, valamint az arc szőrteleníthető. A gyantázás mellett az epilálás is igen népszerű. Cikkeinkben szót ejtünk a helyes gyantázás menetéről, egyéb szőrtelenítési módszerekről, illetve arról is, hogy mit tehetünk a benőtt szőrtüszők kezelésének érdekében. Kozmetikus munkatársunk segítségével az otthoni pedikűr elsajátításához is hasznos tippeket adunk!

Címkék: szőrtelenítés, epilálás, pedikűr, epiláció, gyantázás, szőrtüsző kezelés, szőrtelenítés otthon, borotválás házilag