tini_gondok.jpg

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok

Szőrtelenítés otthon

Volt időszak amikor kozmetikushoz kellett járni, ha szép sima lábakat akartunk, ma már azonban a szőrtelenítés, az epilálás és a pedikűr otthon is könnyen elvégezhető művelet. Cikkeink által hasznos szakértői tanácsokat adunk arról, hogyan gyantázzuk vagy szőrtelenítsük testünk különböző részeit.


 

Benőtt szőrtüszők elleni fegyver!

Mit tehetünk, ha már sajnos a szőrtelenítés miatt megjelentek a kellemetlen benőtt szőrszálak, begyulladt pólusok? A megoldást most elárulom nektek! Közben a kép által meg is értheted, hogy mi miatt is alakul ki a begyulladás, mely egyaránt a pattanás és a szőrbenövés okozója is!
 benőtt szőrtüsző, szőrtüsző, gyulladás, begyulladt pólusok, benőtt szőrszálak
Elsőnek is a megelőzésre kell oda figyelnünk, ha tudjuk, hogy a bőrünk hajlamos rá. Ugyanis mikor már elő jöttek a benőtt szőrszálak, akkor sajnos fájdalmas módszerek, megoldások fognak kelleni. De, hogy miért ezt majd elárulom később. Most akkor a megelőzésről beszéljünk!

Elsőnek is, ha borotváljuk a bőrünk, akkor is már utána rögtön krémezhetjük, direkt borotválkozás utáni krémmel, majd ha nem érzékeny a bőrünk ez a fajta szőrtelenítés után, akkor akár már másnap este radírozhatjuk a bőrünket. Viszont ha érzékeny, akkor csak a második napon végezzük el a következő műveleteket! Ilyenkor használjunk direkt testradírt, vagy ha éppen nincs otthon, akkor mi saját magunk is összetudunk állítani házi radírt.

Ami kell hozzá:

- kefir
- méz (nem mindig szükséges)
- mák

Mindennek az aránya, mennyiség attól függ, hogy mennyi testfelületet akarunk vele átradírozni, hisz ez a házi radír az egész testre nagyon jó! Ilyenkor ugyan úgy kell cselekedni, mintha az arcunkat radíroznánk. Összekeverjük a termékeket, majd a nedves testfelületre fürdés közben rákenjük és körkörös mozgásokkal „beleradírozzuk”!  Viszont vigyázzunk vele, hogy túlzásba ne vigyük, hisz sérülést is okozhatunk ezzel a bőrünkön!
benőtt szőrtüsző, szőrtüsző, gyulladás, begyulladt pólusok, benőtt szőrszálak
Ha esetleg több időnk van, akkor a kefir és méz keverékét összekeverjük lereszelt almával. Hisz mint azt tudjuk az almának hámlasztó hatása van. Ezt egyaránt testre és arcra is használhatjuk! Ez kicsit macerásabb, hisz ezt pakolásként rakhatjuk fel a testfelületre, rajta hagyjuk 10-12 percig, majd langyos vízzel leöblítsük a pakolást és szárazra itatjuk a bőrünket! Utána pedig feltétlen kenjük be hidratáló krémmel a felületet, hisz ilyenkor az új sejteket védeni és táplálni kell! De ha nincsenek otthon pont ezek a termékek, akkor esetleg egy habszivacs is megteszi, mellyel alaposan átdörzsölöd a tested.

Ha a gyantázási szőrtelenítést választod, akkor csak a második napon használd a megelőző bőrradírt! Ezt a műveletet is elég, ha 2-3 naponta végzed el, mindez attól függ, hogy mennyire hajlamos a bőröd arra, hogy a szőrt ne hagyja kinőni! Akár minden nap is lehet használni a radírozást, de mindenképpen be kell tartani azt az utóápolást, hogy hidratáljuk a radírozott felületet!

Most pedig lássuk, hogy mi a teendő, ha már megvannak a benőtt szőrszálak! Ilyenkor sajnos drasztikus a teendő, hisz főleg ha nagyon mélyre kúszik a szál.
Kelleni fog hozzá: Fertőtlenítő folyadék, esetleg tonik. Steril tű, steril kendő vagy puha törölköző. Vatták!

A következőket kell majd tenned:

- Elsőnek is 10-15 percig áztasd a bőrfelületet, vagy nedves, meleg törölközőt tégy rá, mely által a pólus kitágul, a bőr pedig megpuhul!benőtt szőrtüsző, szőrtüsző, gyulladás, begyulladt pólusok, benőtt szőrszálak
- Jól le kell, fertőtleníteni azt a felületet ahol a szőrszál be van nőve!
- A steril tűvel egy apró nyílást kell ejteni a felületen (kb. addig, amíg a szőrszálat meg nem látod).
- Majd fogod a kendőt és két oldalról megtámasztva megnyomod, mint ha pattanást nyomnál ki.
- Ha ez nem segített, akkor a tűvel fogod csak tudni kipiszkálni sajnos!
- Majd ha sikerült, akkor ezt a felületet a fertőtlenítő anyaggal újra kell áttörölni, hogy ne fertőződjön el a seb és ne gyulladjon be.
 
Remélem sikerül megelőzni, megakadályozni a szőrszálak begyulladását vagy benövését, de végső esetben pedig „kivadászni” a szőrszálat ezekkel a módszerekkel! Majd meglátod, hogy az eredmény miatt is csak megéri egy kicsit is oda figyelni a megelőzésre.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Hajápolási praktikák otthonra


Hajápolás


hajpakolások, hajvédelem, egészséges haj

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Szőrtelenítés házilag

Epilálás, Pedikűr, Epiláció

A szőrtelenítéshez szükséges termékeket és eszközöket áruházakban is beszerezhetjük, és akár otthon, saját magunk is elvégezhetjük. A szőrtelenítés technikája függ attól is, hogy melyik testrészünket szeretnénk kezelni. A nők nagy része nem szeret minden napot a macerás és gyakran irritációt okozó borotválással kezdeni, ezért a jóval hosszabb ideig tartó gyantázás mellett dönt. A gyantázást követően 4 hét mire a szőr újra elkezd növekedni. Gyantázással elsősorban a szemöldök, a hónalj, a kezek, a csípő, a lábak, a has, a bikinivonal, valamint az arc szőrteleníthető. A gyantázás mellett az epilálás is igen népszerű. Cikkeinkben szót ejtünk a helyes gyantázás menetéről, egyéb szőrtelenítési módszerekről, illetve arról is, hogy mit tehetünk a benőtt szőrtüszők kezelésének érdekében. Kozmetikus munkatársunk segítségével az otthoni pedikűr elsajátításához is hasznos tippeket adunk!

Címkék: szőrtelenítés, epilálás, pedikűr, epiláció, gyantázás, szőrtüsző kezelés, szőrtelenítés otthon, borotválás házilag