szepseg_logo.jpg

Stílus magazin

Bizonyára Te is sokszor érezted már úgy, hogy nem érzed magad jól a bőrödben, mert nem találod a stílusod. Stílus magazinunk gyakorlatias tanácsokat ad azon vendégeinknek, akik úgy döntöttek ráfér külsejükre egy kis stílusváltás és átalakítás! Változz át velünk!


 

5. lépés: Milyen fejformához milyen haj illik?

Általában az a jellemző ránk, nőkre, hogy gondolkodás és előzetes utánajárás nélkül választunk frizurát, egy olyat, ami nekünk tetszik, amivel jól éreznénk magunkat.
De nézzük, mi a helyzet abban az esetben, ha nem találomra választunk, hanem az alapján, hogy mi illik az arcformánkhoz:

1. Kerek fejforma
A homlokszélesség akkora, mint az áll és a homlok közötti távolság, finom vonások jellemzik ezt az arcformát. Célszerű az arc hosszítására törekedni, ezt a fejtetőn dús és magas hajkoronák segítségével tudjuk elérni, frufruból inkább oldalválasztékút válasszunk.

Frufru nélkül egy hosszabb hajhoz válasszunk közép vagy oldalfrufrut, ami hosszítja a fejformát. A fejtetőn megemelt hosszú göndör vagy hullámos frizurák is jól illenek ehhez az arcformához. Az állkapocsig érő, befelé göndörített haj kerülendő.
frizurák kerek fejformához, haj kerek archoz
2. Szív alakú fejforma
Jellemzője, hogy a homlok szélesebb, mint az állkapocs, az ilyen típusba tartozók hegyes, keskeny állal rendelkeznek.
Az oldalfrufru jó választás és a legalább állhosszig érő frizurák előnyösek. A hosszú haj oválisabbá teszi az arcot, de előnyös a lépcsőzetesre vágott fazon is és az egyenes vagy hullámos hajviselet is. Az oldalválaszték segít az arc hosszításában, viszont ha kellőképpen hosszúkás arccal rendelkezünk, akkor kipróbálhatjuk a középválasztékot is.

A szuper rövid, fejtetőn megemelt frizurák általában kerülendőek ennél az arcformánál, mert ezek kifejezetten kiemelik a keskeny állat.frizurák szív fejformához, haj szív alakú archoz

3. Szögletes fejforma
Szögletes állkapocs és homlok jellemzi, az arcforma négyzet vagy téglalap alakú.
A lépcsőzetesre vágott, középhosszú frizura például tökéletes választás, ezzel lágyabbá válnak a szögletes vonások. Egy hosszú, hullámos frizura is remek lehet, viszont ebben az esetben érdemes a középválasztéknál maradni, mert a szögletes homlokot optikailag keskenyíti. Egy oldalra fésült frufru is nagyszerű egyensúlyt kölcsönöz ennek az arcformának.

Az extra rövid vagy túlzottan egyenes frizurák kerülendőek, viszont az állig érő, és a középhosszú előnyös ennél a fejformánál.
frizurák szögletes fejformához, haj szögletes archoz
4. Ovális fejforma
Ennél az arcformánál a fej inkább hosszabb, mint szélesebb és a homlok kerekded ívű. Ha ilyen fejformánk van, akkor szerencsésnek mondhatjuk magunkat, szinte minden frizura jól áll: hosszú és egyenes, középhosszú és hullámos, vagy a rövid, borzolt frizura. Rövid haj esetén érdemes arra figyelni, hogy az oldalválaszték hosszítja a fejformát. Ehhez a fejformához még a hátrafésült frizurák is tökéletesen illenek.

Ami kerülendő: a komolyabb, túl hosszú frufruk, arcba lógó frizurák túl „súlyossá” teszik az arcot.frizurák ovális fejformához, haj ovális archoz

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Hajápolási praktikák otthonra


Hajápolás


hajpakolások, hajvédelem, egészséges haj

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok