kormok_sminkek.jpg
 

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra

Smink készítés otthon

Készíts magadnak elegáns és tartós sminket esküvőre! Ingyenes alkalmi smink tippekkel várunk! Hasznos tanácsokat adunk kezdőknek és a smink tetoválásról is szót ejtünk. Készítsd el a hozzád illő sminket és színezd be a napod!
 

Őszi sminkdivat 2013

Mint a legtöbb évszak sminktrendjére, az őszire is jellemző, hogy nem határoz meg komolyabb szabályokat, durva megkötéseket: a lényeg, hogy egyéni és nőies legyen az eredmény. A természetes és a kissé feltűnő festékek egyaránt divatosnak számítanak ősszel, de a tisztánlátás érdekében ebben a szezonban is kaptunk a kifutókról egy kis útmutatást.

1. Macskaszemek
macskaszem smink
Elsőként térjünk ki arra a sminkvariációra, ami több éve elengedhetetlen és elpusztíthatatlan kellék a sminkelés területén. Akár hétköznapokon, akár alkalomra is kiváló viselet, és a legnagyobb előnye, hogy a legtöbb hölgynek jól is áll.

A „cicás” szemfestés mind a hagyományos fekete, mind pedig színes változatban remekül megállja a helyét, változatos formákban, azonban ősszel a leginkább befutó a drámai hatás: bátran húzzuk a szemzugon túl a tusvonalat, az sem baj, ha a vonal kicsit vastagabb a megszokottnál.

romantikus sminkek2. Romantikus és természetes

A visszafogott elegancia ebben a szezonban is kifejezetten divatosnak számít: a nude árnyalatú alapozó, gyöngyházfényű szemhéjfesték és egy egyszerű, minimális színű szájfény mellett ősszel a szemöldök hangsúlyozása számít kiemeltnek a kifutókon.

A szemöldök drámai kiemelése és vastagítása azonban egyelőre nem számít megszokott viseletnek, ezért javasolt, hogy az utóbb említett feltűnést csak az igazán merészek vállalják be. A natúr, minimalista smink azonban nem csak a kifutókon tarol: a hétköznapoknak is tökéletes kiegészítője lehet.

3. Rúzs: matt hatástermészetes könnyű smink

Az előző szezon merész, vörös rúzsával szemben ősszel a sötétebb, matt árnyalatok hódítanak: ennek jegyében a csillogás most kerülendő, viszont nyugodtan választhatunk akár sötétebb árnyalatú rúzsokat is, például hétköznapokra egy nem túl erős, sötétbarna rúzs kitűnő választás. Ezekhez az árnyalatokhoz az őszi körömlakkdivat is tökéletesen alkalmazkodik: ott is a matt színeket érdemes előnyben részesíteni.

4. Szemhéjpúder

A metálos, fémes szemhéjfesték biztosan végigkíséri az őszi divatot is, a csillámos feketétől a pezsgőszínig minden árnyalat trendinek számít, ezek a színek szintén megjelennek a körmökön is, a natúr, nude kompozíció egy fémes mintával vagy kiegészítéssel igazi őszi hangulatot idéz. Ezen kívül a nyár óta hódító kék a sláger, főleg annak sötétebb árnyalata, valamint a lila, viola színű smink, ami álmodozóvá és megkapóvá teszi tekintetünket.

Az őszi sminkdivat idén egészen követhetőre sikerült, nem kell túlzottan elrugaszkodnunk a földtől és merész változtatásokba sem kell bonyolódnunk ahhoz, hogy trendi sminket készíthessünk.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Műköröm készítés videók


Smink videók


smink tippek, tartós smink készítés, sminkek kezdőknek

 

Smink készítés házilag

Smink tippek, Smink kezdőknek, Tartós smink

Egy jó smink elkészítése közel sem annyira bonyolult, mint amilyennek az elsőre tűnik! Igaz sok lépésből tevődik össze, mint például a bőrtípusunknak megfelelő krémes állagú alapozó megtalálása, jó korrektor és szemhéjpúder kiválasztása, valamint a szakszerű spirálozás. A tökéletes szemöldök elkészítése is elsajátítható otthon a tükör előtt némi gyakorlással, ha pedig tartós sminket szeretnél arra is van néhány gyakorlatias házi praktikánk! Cikkeinkben a 3D-s szempilla előnyeiről és hátrányairól egyaránt említést teszünk, valamint ingyenes videó tutorialjaink segítségével ötletes alkalmi sminkeket varázsolhatsz magadnak akár egy bálra, akár egy esküvőre készülsz!

Címkék: smink tippek, smink készítés, lépésről lépésre, tartós smink titka, alkalmi smink, 3D-s szempilla, smink videók, soros műszempilla, szemöldök festés, smink esküvőre