kormok_sminkek.jpg
 

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra

Smink készítés otthon

Készíts magadnak elegáns és tartós sminket esküvőre! Ingyenes alkalmi smink tippekkel várunk! Hasznos tanácsokat adunk kezdőknek és a smink tetoválásról is szót ejtünk. Készítsd el a hozzád illő sminket és színezd be a napod!
 

Nyári sminktrend 2015

A 2015-es évben a téli divathoz alkalmazkodva nyáron is elsősorban a természetességé a főszerep. Leginkább a minimális smink dominál: egy kis alapozó, kevés pirosító, szempillaspirál. Mint minden szezonban, most is akad néhány színes és vagány újdonság, hiszen az esti buliba, vagy a fesztiválokra mindenki szívesebben tesz fel erősebb, feltűnőbb sminket.sminktrend 2014

A korábbi évekkel ellentétben a füstös, erősre sminkelt szemek helyett most inkább a száj kiemelésére kerül a hangsúly, sokszor egészen radikális minőségben: a rikító narancssárgától és a lazactól a fémesen csillogó piros rúzson át a burgundi vörösig mindennel tarolhatunk; a lényeg a matt hatás.

Utóbbi árnyalattal vigyázzunk, fontos, hogy a burgundi inkább a teltebb ajkakon mutat jobban, ugyanis a keskeny szájat optikailag vékonyítja. Az erős rúzsokhoz válasszunk visszafogott, természetesnek ható szemsminket, ezzel még inkább kiemeljük a szájat.

Az élénk színű rúzsok mellett továbbra is divatosnak számítanak a gyöngyházfényű, visszafogott rúzsok és szájfények, ehhez tökéletesen illik egy természetes színű szemhéjfesték. A bronzos, metálos szemhéjfestés továbbra is divatban marad.

neonzöld sminkek 2014Amennyiben egy visszafogott rúzs mellett döntünk, ahhoz a legjobb választás mégis a szemek neonszínekkel történő kiemelése. A tenger árnyalatainak használata különösen szép tekintetet eredményez, a tengerkék, türkiz, vagy neonzöld minden szemszínhez jól passzol. Ezen kívül az öltözködésből adódóan a pasztellszínek is nagy szerepet kapnak ezen a nyáron.

A vastag, tömött hatású szemöldök a természetesség jegyében továbbra is divatos. Ezen kívül továbbra is nagy hangsúlyt kapnak a szempillák, amiket természetesre, de mégis nagyobbra próbáljunk sminkelni. Ami újdonságként jelenik meg, az az alsó pillasor festése és hangsúlyozása. Ezzel gyönyörű kontúrt adhatunk a szemnek, mind egy erősebb, mind pedig egy visszafogott szemsmink esetén.
2014 sminktrend
Tavaly debütált a sminkiparban az ún. highlighter, az arcfény, idén is trendinek számít. Ez a termék főként az arc kontúrozására, árnyékolására, kiemelésére szolgál. Ahhoz, hogy az ideálisnak számító ovális arcformát elérjük, a következő lesz a teendő: azt a területet, amit ki szeretnénk emelni, azt kivilágosítjuk highlighter-rel, amelyet pedig inkább háttérbe szorítanánk, arra sötét színt viszünk fel. Ez a termék rengetegféle változatban kapható: púder, krém, ceruza, stick, folyékony alap. A gyakorlati alkalmazás elsőre bonyolultnak és időigényesnek tűnhet, ezért nem árt, ha az első használat előtt részletesen tájékozódunk a helyes felvitelről, az arányokról. Ideális esetben az arc kontúrozásával is természetes hatást érhetünk el, mindamellett, hogy tökéletesnek látszik az arcformánk.

Ha tetszik az idei divat, próbáljátok ki a fenti sminktippeket, játszatok a színekkel, ugyanakkor törekedjetek a természetességre.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Műköröm készítés videók


Smink videók


smink tippek, tartós smink készítés, sminkek kezdőknek

 

Smink készítés házilag

Smink tippek, Smink kezdőknek, Tartós smink

Egy jó smink elkészítése közel sem annyira bonyolult, mint amilyennek az elsőre tűnik! Igaz sok lépésből tevődik össze, mint például a bőrtípusunknak megfelelő krémes állagú alapozó megtalálása, jó korrektor és szemhéjpúder kiválasztása, valamint a szakszerű spirálozás. A tökéletes szemöldök elkészítése is elsajátítható otthon a tükör előtt némi gyakorlással, ha pedig tartós sminket szeretnél arra is van néhány gyakorlatias házi praktikánk! Cikkeinkben a 3D-s szempilla előnyeiről és hátrányairól egyaránt említést teszünk, valamint ingyenes videó tutorialjaink segítségével ötletes alkalmi sminkeket varázsolhatsz magadnak akár egy bálra, akár egy esküvőre készülsz!

Címkék: smink tippek, smink készítés, lépésről lépésre, tartós smink titka, alkalmi smink, 3D-s szempilla, smink videók, soros műszempilla, szemöldök festés, smink esküvőre