szepseg_otthon.jpg

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok

Mozgás és egészség otthon

A szép külső elengedhetetlen feltétele a megfelelő testmozgás és a helyes táplálkozás. A sport és a mozgásmánia hívei állítják, hogy az egészséges életmód nem csak tested fittségéhez, de még lelki egyensúlyod megőrzéséhez is hozzájárul. Ezért javasoljuk olvasd el cikkeinket és mozogj rendszeresen! Szakértői tanácsokkal, otthoni edzéstervekkel és étrendekkel várunk! 

Az egészséges táplálkozás alapelvei

Mindenki életében nagyon fontos szerepet játszik az egészséges táplálkozás. A helyes étkezés nem csak a fizikai állapotunkat, de meglepő módon a lelki állapotot is nagyban befolyásolja. Ezért muszáj lenne követnünk azokat a pontokat, amit szaknyelven az egészséges táplálkozás alapelveiként is emlegetnek!
Az egészséges táplálkozás alapelvei
A legalapvetőbb dolog az, hogy próbáljunk meg minél változatosabban étkezni. Főzés közben használjunk minél kevesebb zsiradékot és lehetőség szerint zsírszegény táplálékokat fogyasszunk. Részesítsük előnyben az olyan főzési technikákat, mint pl a párolás vagy a cserépedényben sütés – ahelyett hogy zsiradékban sütjük ki az adott ételeket.
Fontos az is hogy ne sózzuk agyon az ételeket. Ha lehet, álljunk át a minél kevésbé sós ételek készítésére. Először szokatlan lehet a mérsékelten sós íz, de a szervezetünk igen könnyen hozzá fog szokni az új ízekhez.

Az édességet lehetőleg az étkezés befejező, lezáró fogásaként fogyasszuk és akkor is mértékkel. Sokan sajnos beleesünk abba a hibába hogy étkezések között vagy helyett kezdünk el nassolni, pedig ezzel csak ártunk magunknak. Természetesen édességre is szükség van, de heti 1-2alkalommal engedhetünk a bűnös csábításnak! Lehetőség szerint az ételeinket ne cukrozzuk agyon, vagy ha mégis édesíteni szeretnénk, akkor használjunk mézet.

Fogyassz sok zöldséget és gyümölcsötMinden nap fogyasszunk valamilyen tejterméket, de lehetőleg ügyeljünk arra hogy minél kisebb zsírtartalma legyen! Napi szinten, akár többször is fogyasszunk nyers zöldséget, gyümölcsöt és salátát! Fehér kenyér helyett válasszuk inkább a barna, teljes kiőrlésű termékeket! Köretként pedig rizs és tészta helyett fogyasszunk krumplit és párolt zöldséget.

Az étkezések száma is nagyon fontos szerepet tölt be. Minden nap 4-5 étkezést be kell iktatnunk. Az étkezések között közel azonos időnek kell eltelnie és ügyelni kell arra is hogy a bevitt táplálék mennyisége se túl sok, se túl kevés ne legyen. Ha enni kezdünk, azt tegyük minél nyugodtabb körülmények között, ne kapkodva étkezzünk!

Napi szinten 2-2,5 liter vizet kell fogyasztanunk. Ez lehetőség szerint csapvíz illetve szénsavmentes ásványvíz formájában történjen. Az alkohol fogyasztását próbáljuk meg mérsékelni, mivel nem csak káros a szervezetre nézve, de plusz energia bevitelt is jelent a táplálkozást nézve.

Nincsenek olyan ételek, amiknek fogyasztása tilos! Csak szimplán oda kell figyelnünk arra, miből mennyit veszünk magunkhoz! Meg kell próbálni megtalálni az arany középutat!
Mindenképp fontos, hogy napi szinten mozogjunk legalább 30 percet. Természetesen van egy rossz hírem: akik dohányoznak, azoknak le kellene mondaniuk erről a szokásukról, hogy egészséges életmódot élhessenek. Persze mindenki maga belátása szerint választ!

És végül de nem utolsó sorban, ha ezeket a lépéseket betartjuk, akkor könnyen elérhetjük az általunk kitűzött álomsúlyt! Ha pedig ez megvan, ezek alapján meg is tudjuk őrizni a kívánt eredményt!

Mindenkinek sok sikert kívánok!

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Mozgásmánia és egészség

Otthoni edzés, Egészséges életmód, Otthoni fitnesz

Mi jut eszetekbe arról, hogy valaki fitt? Tornaterem, órákig tartó izzadás, vagyonok a fitnesz bérletre és még sorolhatnánk. Ezek nem éppen a legvonzóbb gondolatok számunkra, főleg, ha anyagi és időbeli korlátaink akadályoznak, valamint a kellő mennyiségű elszántság is hiányzik. Tehát ezeket most felejtsük is el és térjünk át az otthon is megvalósítható testedzésre. Oldalunkon változatos edzés tippeket olvashatsz, melyekkel a fogyás könnyebb a testformálás pedig még hatékonyabb lesz! Sportedző munkatársunk bemutatja, hogyan használd a különféle sporteszközöket. Fitball, gimnasztikai labda, fitnesz labda - számos neve van ennek a nagyszerű sportszernek. Előnye hogy otthonra könnyen beszerezhető, olcsó és a tárolása sem bonyolult. Sokoldalúan felhasználható, ugyanis a jógától kezdve a gerinctornán át az erősítésig mindenre jó. Megmutatjuk, hogyan készíts fillérekből lábsúlyt házilag, amit utána használhatsz futáshoz, popsi és láb formálásához. Legyen szó diétáról vagy csak egészségesebb táplálkozásról, étrend táblázataink nagyon hasznosak lehetnek, hogy hozzájárulj testi egyensúlyodhoz és fitt életedhez!

Címkék: otthoni edzés, egészséges életmód, mozgásmánia, otthoni fitnesz, étrend táblázat, otthoni étrend, otthoni edzésterv, páros edzés, gyakorlatok otthonra, fogyás otthon