kormok_sminkek.jpg
 

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok

Körömápolás otthon

A köröm egészsége nagy mértékben hozzájárul szépségünkhöz, ezért fontos rendszeresen időt szánni rá! Megmutatjuk, hogyan készíts egyedi köröm mintákat és műkörmöket házilag. A műkörömépítés mellett a különböző körömbetegségekről is szót ejtünk! Ápold a körmöd otthon! 

Francia manikűr - kicsit másképp

A francia manikűr mindenkinek jól áll, kis- és nagy körműeknek egyaránt. Igényes, szép külsőt kölcsönöz kezeinknek. Elegáns, visszafogott és nagyon mutatós. De ha túl egyszerűnek találod, mutatok egy trükköt, amivel feldobhatod ezt a festési módszert is. egyedi francia körömlakk

Ha nem a francia manikűr színeit választod, más színű lakkokkal is el lehet játszani ezt a technikát. Variáld kedved szerint a színeket, így még egyedibbek lesznek körmeid. Nem kell hozzá más, csak két különböző színű körömlakk, cellux és egy kisolló.

Elkészítés:

1. lépés: Tépj le egy darabka celluxot a tekercsről, és az egyik oldalát vágd a kisollóval hullámosra vagy cikk-cakkosra, a hangulatodtól függően. Minél kisebb hullámokat vagy cakkokat vágsz, annál mutatósabb lesz a festés, bár kicsit nehezebb is. Ne izgulj, ez a folyamat a legnehezebb, kicsit időigényes, de a festés már gyerekjáték lesz az elkészített sablonnal.

Tipp: Gyárts még egy sablont, hogy ha az első véletlenül elszakad, ne az éppen száradó körmöddel kelljen újat készítened.

2. lépés: Ha nem francia manikűr színeivel készíted, akkor először fesd ki körmödet egy bármilyen színnel, és várd meg, amíg teljesen megszárad. Ha a franciát választod, akkor ne fesd ki a körmöd előre, max átlátszóval vagy bőrszínűvel.
francia köröm celuxal3. lépés: A sablont tedd keresztben a körmödre, olyan magasra, amilyen magasról kezdeni szeretnéd a fehér/ másik színt. Jól nyomkodd rá a körmödre, hogy ne folyjon alá a festék.

4. lépés: fesd be a szabadon maradt részt és húzd le a celluxot a körmödről. Lassan, óvatosan, nehogy elkenődjön a minta. Tipp: Ha maszatos lett a minta körül a körmöd, korrigáld, javítsd ki a cakkokat/hullámokat egy tűnek a hegyével, bár ha a végén lekened az egészet fedőlakkal, az is segíthet.
tartós francia manikűr5. lépés: Ha franciásan szeretnéd, akkor ezt a fehér részt fesd le bőrszínűvel / halvány rózsaszínnel, a végén pedig fedőlakkal. Ha variáltad a színeket, és az alapszín neked egy színes lakk, akkor ne fesd le újra, elég, ha fedőlakkot teszel rá, hogy tartósítsd az elkészített művet.

Tipp: A fedőlakkal várd meg, míg a mintád teljesen megszárad, el ne kendd az ecsettel a cakkokat/hullámokat.

Ha nem ugyanolyan az összes körmöd, az sem gond. Annál egyedibb lesz, sokszínűbb, és változatosabb. Sok sikert, jó munkát. Remélem sikerül egyszerűen elkészítened. Ne feledd, gyakorlat teszi a mestert. :)

 

Műkörömépítés otthon


Műköröm videók


köröm minták, festések, köröm lakkok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Manikűr házilag

Körömápolás, Köröm minták, Francia köröm

Ahhoz, hogy tökéletesen nézzünk ki, gondoljunk egy kicsit a körmünkre is. Az ápolt kéz és köröm sok mindent elárul a személyiségünkről és hozzájárulhat a megjelenésünkhöz. A köröm lehet egy „személyes névjegykártya” is, hiszen egy interjú során az ápolatlan kéz nem jó benyomást tesz amikor üdvözlésképpen kezet nyújtunk a munkáltatónak. Nem csak nekünk nőknek kell erre odafigyelni, hanem a férfiaknak is. Ahhoz, hogy egészséges maradjon a körmünk nem elég csak ápolni, az egészséges étrend is fontos! Sajnos nem mindenki van megáldva természetes gyönyörű körmökkel, de a megfelelő gondoskodással ellehet érni a kívánt hatást. Ha pedig ezzel megvagy, segítünk hogyan készíts magadnak egyedi köröm mintákat és köröm festéseket! Akinek viszont nincs affinitása a minták festegetéséhez vagy nem szereti a matricás megoldást, használhat bátran körömnyomdát is. Egyszerű, viszonylag gyors és úgy variálhatjuk ahogy nekünk tetszik – ennek a módszernek az alkalmazásában is segítünk neked! Az pedig egészen biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, ha szép, igényes francia manikűr eredményét látja valaki kacsóján. Épp ezen felbuzdulva jutottunk arra a következtetésre, hogy megosztjuk veletek az egyszerű francia manikűr elkészítésének titkát, hogy Ti is könnyen elsajátíthassátok és alkalmazhassátok otthon! Szentelj elegendő időt és figyelmet a körömápolásra!

Címkék: köröm minták, manikűr, francia köröm, körömápolás otthon, márványos festés, körömlakkozás lépései, körömdíszítés házilag, egyedi köröm minták, egészséges köröm, műköröm videó