divat.jpg

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok

Divat és öltözködés otthon

Nem kell mindig a legújabb trendek szerint öltözködnöd ahhoz, hogy csinos legyél. Ennek ellenére sokat javíthatsz a megjelenéseden, ha tudod mit vegyél fel a téli és tavaszi hidegebb hónapokban, vagy a nyári és őszi időszakban. Találd meg mi áll jól neked!


 

Őszi-téli divat trendek

Az idei őszi és téli divattrendek színei nem állnak messze a nyáron jól bevált trendektől. Gyakorlatilag csak az árnyalatokban fedezhetünk fel változást, a színek ugyanazok maradtak. Visszafogott elegancia, és nőiesség jellemzi az idei őszi-téli kollekciók darabjait.

Kék:

A kék a víz, a levegő és az ég színe, s a tisztaságot és a tudást szimbolizálja már évszázadok óta. A lelki megnyugvás és a harmónia színének is tekintik egyes keleti tanok. Az idei ősszel a jégkék, a matrózkék és a melegebb tónusú királykék is divatos.

őszi-téli divat, téli színek, 2013-as divat trend, meleg színek

 

 


Zöld-divat

 

 

 

 

 

Zöld:

Egyes megállapítások szerint a remény színe, mások a gazdagság és prosperitás szimbólumaként tartják számon, de vannak olyanok is, akik a pénz és a szerencse jelképeként tekintenek rá. Gondoljunk csak az ír mesevilág zöld koboldjaira. A zöld idén a zimankósabb hónapok kedvelt színe lesz, változatos és szemet gyönyörködtető árnyalatai minden divatházat megihlettek.

 

Lila:

Idén a lila összes árnyalata divatos: kezdve a levendula színűtől a kékeslilán át a bíbor liláig. A színek szimbólum-rendszerével foglalkozók szerint: a lila az igazságot kitartóan keresők színe, így ha igaz, hogy a "ruha teszi az embert" , merjük magunkon viselni ezt a királyi színt.őszi-téli divat, téli színek, 2013-as divat trend, meleg színek


A lila a mértékletesség színe is, egyensúly a föld és ég között (mivel a hajnali és az esti ég színére is asszociálhatunk róla), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között. Igazi női, nőiességet sugárzó szín. Jelenthet alázatosságot, bűnbánatot, várakozást, nosztalgiát.

 

Gyógyító színek

A színek mér ősidők óta az emberek segítségére sietnek abban, hogy hangulatunk kiegyensúlyozottabb legyen és pozitívabban szemléljük a körülöttünk lévő világot.       

Már az ősi Egyiptomban éltek színgyógyászok, akik templomaikat úgy építették hogy amint a nap besütött az ablakain (Heliopolisz temploma) a fényt a prizma által felbontott hét színre osztotta és a betegeket abban a színben fürösztötték, amire szükségük volt felépülésükhöz.

Napjainkban a modern orvostudomány és a gyógyszerek széles körben való alkalmazása miatt ezt a módszert sajnos nem használják. Ez nagy veszteség, ugyanis a színek képesek befolyásolni életünket. A szín képes úgymond a „probléma középpontjába” hatolni. A színeket széles körben használhatjuk fel, így italainkban és ételeinkben variálhatjuk őket, vizualizálhatunk velük, meditálhatunk egyes színeken. A színek akkor is hatnak szervezetünkre és lelkiállapotunkra, ha nem is vagyunk tudatában azok jelentésének vagy szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásainak.

Ezért is érdemes az interneten vagy szakirodalomban utánajárni az egyes színek élettani hatásainak, amellett, hogy jó szórakozást nyújt a színekkel való játék, testünk és lelkünket is felüdíti.

 

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Női divat tippek

Divat 2013, Alkalmi ruhák, Női divat, Divat tippek

A női divat szinte átszövi a mindennapjainkat. Hallunk róla a TV-ben, rádióban, olvashatunk róla az újságokban, magazinokban. Többen beleesnek abba a hibába, miszerint minden, amit látnak a kifutókon, magazinokban az jól nézhet ki saját magukon és az utcán is. Ez azonban nem így van. Nem szabad elfelejtenie senkinek a korát, illetve az alakját – divat tippjeink pont ezek elkerülésében segítenek. Nyáron szeretünk merészebb dolgokat is kipróbálni az öltözködésünkben, télen viszont azt gondolják sokan, hogy a trend háttérbe szorul. Jól be kell öltözni azt kész! Ez egy tévedés! A divat minden évszakban fontos és követhető, így télen is! A sál például az egyik olyan ruhadarab, amit több évszakban is tudunk használni. Tavasszal egy jó kiegészítőként szolgál, télen pedig melegít. Különböző méretű, anyagú, és színű sálak vannak, így a paletta nagyon széles. Tavasszal inkább a színesebb mintázatúakat részesítjük előnyben, míg télen a letisztult egyszerűbb formákat. Mindegyiket kipróbáltuk már, és szeretnénk pár ötletes és hasznos tippet adni nektek a sál hordás fortélyairól. A ruhák mellett a kiegészítőkre is ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni. Egy szép ruha semmit nem ér egy megfelelő kiegészítő nélkül. De egy szép kiegészítő nemcsak a ruhát díszíti fel, hanem a viselőjét is. Akár ajándéknak is megfelelő lehet. A női divat mellett megmutatjuk azt is, hogy mi lesz 2013 divatja és, hogy milyen alkalmi ruhákat érdemes hordanunk idén, ha csinosak és divatosak szeretnénk lenni akár egy esküvőre, akár bálba készüljünk! Divat tippek minden mennyiségben!

Címkék: női divat, alkalmi ruhák, divat 2013, 2013-as divat, divat tippek, őszi, téli, nyári, tavaszi, divat trendek, kiegészítők, sál hordás, sál kötések