szepseg_logo.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Anyajegyek szakember szemével

Mindenki tudja mi is az az anyajegy, legalább is mindenkin található kisebb nagyobb számban és méretben. De vajon tudjuk is, hogy miből épülnek fel? Vagy, hogy hogyan is kellene azokra figyelni és kezelni? Most eláruljuk, hogy mi is egy szakember (kozmetikus, bőrgyógyász) véleménye. 
anyajegyek kezelése
Az anyajegy más néven Naevus szövetburjánzás mely bőrünkön, nyálkahártyánkon jöhet létre. Mindezek lehetnek, velünk született mely már látszódhat is, de akár később is kialakulhatnak, erősödhetnek vagy az életünk alatt szerzett anyajegyek vagy az atípusos anyajegyek.

A naevus jó indulatú, barna színekben pompázik, szélei jól körbeírhatóak, kiemelkedhet, de a bőrrel egy síkú is lehet. Tartalmazhatnak szőrszálakat, melyeket tilos eltávolítani bármilyen módszerrel, kivéve ollóval levágni. A szerzett anyajegyek többsége a naptól, szoláriumtól is kialakulhat, vagy a meglévő foltból kialakulhat több is akár. Mindezeket minden évben ellenőriztetni kell bőrgyógyásszal, még akkor is ha csak apró változásokat veszünk észre rajtuk.

Ezek az elváltozások miatt kell megvizsgáltatni: sötétebb színre változik, nagyobb a szövetburjánzás, esetleg pattanás, a felszínen tovább terjed, egyenetlen felszín, nem meghatározható a szélei vagy bármely eddig meg nem figyelt elváltozások jönnek létre.

Testünkön van, még több fajta anyajegy, mint az Éranyajegy melyet nem mindenki talál magánt, de előfordulhat. Ilyenkor a bőrből kicsit kiemelkedve élénkpiros pöttyök, foltok jelennek meg mely lehet sok kis apró, vagy akár kevesebb, de nagyobb pötty. Ezek ártalmatlanok egy bizonyos méretig mely inkább a 20-30cm-es nagyság után mondható el veszélyesnek. Itt az erek burjánzása jön létre. Néha megfigyelhető, ha sokáig rajta hagyod az ujjad, elnyomva, majd miután felengeded, pár pillanatra a vér eltűnik belőle. Ezekkel nincs semmi teendő, ha csak nem veszel észre rajta bármilyen a fentiekben leírt elváltozást.
 
szeplők a testen és az arconTestünkön több szerte szeplőket is megfigyelhetünk, mely számunkra kellemetlen, zavaró tényező lehet, de különösebb módon nem kell velük bánni, csak védeni, óvni!

Másfajta bőrelváltozás a logó fribroma melyet már a nevéből is sejteni lehet, hogy hogyan is néz ki. Előfordulásuk nyakon és honalj vonalban figyelhető meg, de bárhol található. ezek vírusos szemölcsök, melyek logó szövetek. Ezek nagyon érzékenyek, hisz könnyen bele akadhatnak bármibe, mely leszakadhat és fájdalmat okozhat, akár a sebe elfertőződhet. Tehát ha ilyen elő is fordul, vagy pont olyan helyen van mely zavar akkor is forduljunk orvoshoz. Ez a többi anyajegyre is érvényes, hogy ha zavar, vagy esztétikailag is zavar akkor első az orvos!
anyajegyek megfelelő eltávolítása, kezelése
Ha előfordul, hogy bármilyen elváltozás jön létre, akkor bőrgyógyászhoz érdemes elmenni és megmutatni neki, ezek utána, ha úgy ítéli, akkor a műtét jöhet szóba. Ettől nem kell megijedni, hisz nagyon apró beavatkozás az egész! Ilyenkor a bőrből kimetszik az anyajegyet, persze előtte érzéstelenítik a felületet, tehát nem fogsz belőle semmit sem érezni, csak a fertőtlenítéskor az injekciót. Majd összevarrják, bekötözik, Ezek után magadnak otthon nem fontos kötözni, de lehet cserélni naponta a higiénia miatt is. Ilyenkor víz nem érheti a sebet és kb. 1-2 hét múlva kiveszik a varratokat. Ezen túl 1 hónapig óvatosabban kell bánni a felülettel, mellőzni kell a napfényt-szoláriumot.
 
A szolárium és napfény az UV sugárzás erőssége miatt lehet káros bőrünkre. Mivel az anyajegyeket rosszindulatú folyamatokká is alakíthatja át, mely sajnos nagyon veszélyes, ha nem időben cselekszünk, hisz továbbterjedhet a nyirokerekbe-csomókba és daganatos megbetegedések kóros folyamata játszódhat le. Ezért kell oda figyelnünk anyajegyeinkre, azokat védeni a sérülésektől, sugárzásoktól.

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése