tini_gondok.jpg

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok

Szőrtelenítés otthon

Volt időszak amikor kozmetikushoz kellett járni, ha szép sima lábakat akartunk, ma már azonban a szőrtelenítés, az epilálás és a pedikűr otthon is könnyen elvégezhető művelet. Cikkeink által hasznos szakértői tanácsokat adunk arról, hogyan gyantázzuk vagy szőrtelenítsük testünk különböző részeit.


 

A nem kívánatos szőrzetek - Arcon

Sajnos nekünk, hölgyeknek nem túl szerencsés, ha valamilyen oknál fogva arcunkon a pelyheknél erősebb szőrzet jelenik meg. Hisz ez számunkra rém ciki, kellemetlen, ugyan is senki sem szeretne azon a területen az az az arcon szőrösödni, mint ahol a férfiak! Most elárulom Nektek, hogy mindez miért is fordulhat elő és vajon mi okozza!
 
Elsőnek is lássuk, hogy melyek azok a területek:
arcszőrzetek kezelése
Az állon, áll alatt a nyakon, az ajak alatt és felett, az arc két oldalán, esetleg a szemhéj alatt megjelenhetnek az erősebb, hosszabb és sötétebb szőrzetek, de sajnos előfordul a mellkason, hason esetleg a derék körül. Mivel minden nő termel férfi hormont így ezért a kellemetlenségért a tesztoszteront okolhatjuk.

Tehát sokszor a hormonzavar miatt jön létre, ilyenkor lehet belső szervi, mint pl: a pajzsmirigy rendellenes működése, de lehet gyógyszerektől is pl: a szteroid, vérnyomás javító gyógyszerek Sajnos mivel az öröklődő genetikákat nem szűrhetjük ki, ezért sajnos a felmenőinktől is kaphattuk ezt a tulajdonságot, de akár a származási gyökereink miatt is előfordulhat.

szőrzet orvosi vizsgálatMindezekre a gyógyír első körben az orvos, hogy ő alaposabban kivizsgálja a baj forrását, okát, hogy a megfelelő személyre szabott megoldásokat számba vehessük, és azzal kezelhessük a túlszőrösödést.  Azért is fontos ez, hogy még ha lehetséges, akkor a bajt az első, kezdődő szakaszában fojtsuk el, hisz ennek is minden másnak lehet kezdőleges szakasza, mely egyre rosszabb lehet.
 
Ilyenkor a lehetséges megoldások orvosilag, akár gyógyszeresen, életmód változtatással jöhet létre.
Kozmetikus szakember kezeire bízni is egy fajta megoldás, mely közül lehet választani, hogy véglegesen orvosoljuk a problémát, vagy egy időre csak.

Figyelembe lehet venni, hogy mekkora területről van szó, a szőrzet erősségét, sűrűsségét és színezettségét.
A megoldások:
bajusz szőr gyantázása
- Gyantázás, mely segít a szőrzet ritkulásában, annak puhításában, kevesebb színezettségében. 2-3 hétre biztosítja a nem kívánatos szőrzet újra kinövését. Ez viszont csak rövidtávra megoldás. 
- Végleges lézeres szőrtelenítés: Ilyenkor egy gép segítségével, villanófénnyel a szőrzetet a gyökerénél fogva próbálja ki irtani.  Mindez persze egyénre szabott kezelést igényel, több alkalom kell hozzá, viszont sajnos nem mindig kifizetődő. 
végleges szőrtelenítés
- Csipeszelés: csipesz segítségével eltávolítjuk a szőrszálakat
- Szőkítés: szőkítő por és hidrogén peroxid összekeverésével a kezelendő területre felhelyezzük a kapott vegyületet, majd megvárjuk a ható időt és lemossuk. Itt a szálakat kiszőkítjük, ott vannak, de halványabban, ezeket inkább a pelyhekre ajánlatosabb használni, hisz az erősebb hosszabb szálakat inkább távolítsuk el, esztétikai szempontból is.

Mindenkinek a saját lehetőségei szerint kell dönteni, személyre szabottan!
Meg kell jegyezni, hogy ilyenkor nem ajánlott az epilátor és TILOS a borotválása, hisz ettől csak még erősebb, sűrűbb és sötétebb szőrszálak fognak visszanőni, elég hamar!

A másik fontos dolog, hogy anyajegyből SOHA nem szabad kihúzni szőrszálat, hisz ezzel megsértjük, fertőzést juttathatunk be, és akár rossz folyamatok is elindulhatnak, mint a rák. Erre a kezelés csak is az olló, ebben az esetben amennyire csak tudjuk az anyajegyhez közel, azt meg nem sértve levágjuk a szőrszálat.

Tehát fontos, hogy orvos is lássa ezt a területet, vagy bármilyen szakember, aki egyénre szabott, célzott kezelést tud nyújtani.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Hajápolási praktikák otthonra


Hajápolás


hajpakolások, hajvédelem, egészséges haj

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Szőrtelenítés házilag

Epilálás, Pedikűr, Epiláció

A szőrtelenítéshez szükséges termékeket és eszközöket áruházakban is beszerezhetjük, és akár otthon, saját magunk is elvégezhetjük. A szőrtelenítés technikája függ attól is, hogy melyik testrészünket szeretnénk kezelni. A nők nagy része nem szeret minden napot a macerás és gyakran irritációt okozó borotválással kezdeni, ezért a jóval hosszabb ideig tartó gyantázás mellett dönt. A gyantázást követően 4 hét mire a szőr újra elkezd növekedni. Gyantázással elsősorban a szemöldök, a hónalj, a kezek, a csípő, a lábak, a has, a bikinivonal, valamint az arc szőrteleníthető. A gyantázás mellett az epilálás is igen népszerű. Cikkeinkben szót ejtünk a helyes gyantázás menetéről, egyéb szőrtelenítési módszerekről, illetve arról is, hogy mit tehetünk a benőtt szőrtüszők kezelésének érdekében. Kozmetikus munkatársunk segítségével az otthoni pedikűr elsajátításához is hasznos tippeket adunk!

Címkék: szőrtelenítés, epilálás, pedikűr, epiláció, gyantázás, szőrtüsző kezelés, szőrtelenítés otthon, borotválás házilag