szepseg_logo.jpg

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok

Mozgás és egészség otthon

A szép külső elengedhetetlen feltétele a megfelelő testmozgás és a helyes táplálkozás. A sport és a mozgásmánia hívei állítják, hogy az egészséges életmód nem csak tested fittségéhez, de még lelki egyensúlyod megőrzéséhez is hozzájárul. Ezért javasoljuk olvasd el cikkeinket és mozogj rendszeresen! Szakértői tanácsokkal, otthoni edzéstervekkel és étrendekkel várunk! 

Tavaszi és nyári edzés tippek a szabadban

Jó időben kinek van kedve otthon ücsörögni pláne bent a szobában edzeni ? Mindenkinek most a klasszikus futás vagy kerékpározás jut az eszébe. Nem rossz ötletek, de ennél sokkal több lehetőség nyílik meg számunkra a kinti edzés során. Keresni kell a közelben egy parkot, játszóteret vagy egyszerűen egy olyan helyet ahol lehet tornázni. Játszóteret, korlátokat lépcsőket máshogy is lehet használni. Felkapunk magunkra egy kényelmes edző ruhát és indulhat az edzés!edzés a szabadban, torna a természetben, gyakorlatok kinti edzéshez

Érdemes minden edzés előtt bemelegíteni 10 percet ( sőt kötelező!)
Ezután következik az egész testes edzés:

Kar
Keresünk egy padot vagy lépcsőt és hátunk mögött letámasztjuk a kezünket és lábunk hajlítva van és 90°-ig hajlítjuk a kar majd vissza nyújtjuk. Nehezíthetjük a gyakorlatot hogy
-kinyújtjuk a  lábat,
 -egyiket megemeljük,
-másik padra tesszük,
-egy korláton hajlítjuk a kart alátámasztás nélkül .

Mell
Fekvőtámaszokat csinálhatunk kéznél alátámasztva illetve lábnál. Haladók egyik oldalt felhúzhatják a térdüket amikor leengedjük a kart.

Hát
Törzsemelések játszótéri mászókánál, alacsony korlátoknál alulról megkapaszkodunk testünk minnél vízszintesebb annál nehezebb a gyakorlat és felhúzzuk magunkat.
Haladóknak húzódzkodás bármilyen vízszintes rúdon ami elbír minket.

Has
Hanyatt fekszünk beakasztjuk a lábunkat és felüléseket csinálunk. Egy padon ülve térdhúzásokat csinálunk. Alkartámaszban fekvőtámasz pozícióban tartjuk magunkat. Haladók függeszkedésben csinálhatnak lábemeléseket. Korlátokon szintén meg tudjuk csinálni.

Láb
Kitörések , sétáló kitörés , egylábas kitörés : elöl lévő lábunk a talajon hátul lévő a padon van
egylábas guggolás: megkapaszkodunk és kinyújtjuk az egyik lábat igy hajlítjuk be a másikat.

Fenék
Padra lépcsőre fellépések csodásan formálják a feneket.
Hasra fekszünk a padon megkapaszkodunk a lábunk csípőtől nincs fent a padon és így csinálunk lábemeléseket.

Ha végeztünk ne felejtkezzünk meg a nyújtásról! :)

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Mozgásmánia és egészség

Otthoni edzés, Egészséges életmód, Otthoni fitnesz

Mi jut eszetekbe arról, hogy valaki fitt? Tornaterem, órákig tartó izzadás, vagyonok a fitnesz bérletre és még sorolhatnánk. Ezek nem éppen a legvonzóbb gondolatok számunkra, főleg, ha anyagi és időbeli korlátaink akadályoznak, valamint a kellő mennyiségű elszántság is hiányzik. Tehát ezeket most felejtsük is el és térjünk át az otthon is megvalósítható testedzésre. Oldalunkon változatos edzés tippeket olvashatsz, melyekkel a fogyás könnyebb a testformálás pedig még hatékonyabb lesz! Sportedző munkatársunk bemutatja, hogyan használd a különféle sporteszközöket. Fitball, gimnasztikai labda, fitnesz labda - számos neve van ennek a nagyszerű sportszernek. Előnye hogy otthonra könnyen beszerezhető, olcsó és a tárolása sem bonyolult. Sokoldalúan felhasználható, ugyanis a jógától kezdve a gerinctornán át az erősítésig mindenre jó. Megmutatjuk, hogyan készíts fillérekből lábsúlyt házilag, amit utána használhatsz futáshoz, popsi és láb formálásához. Legyen szó diétáról vagy csak egészségesebb táplálkozásról, étrend táblázataink nagyon hasznosak lehetnek, hogy hozzájárulj testi egyensúlyodhoz és fitt életedhez!

Címkék: otthoni edzés, egészséges életmód, mozgásmánia, otthoni fitnesz, étrend táblázat, otthoni étrend, otthoni edzésterv, páros edzés, gyakorlatok otthonra, fogyás otthon