szepseg_otthon.jpg

Hajápolási praktikák otthonra

Hajápolás otthon

Az egészséges haj nem magától értetődő. A fejbőrnek szüksége van elegendő vitaminra ahhoz, hogy hajunk fényes és könnyen kezelhető ékességünk legyen. A zsíros és száraz hajra különösen fontos nagy hangsúlyt fektetni, de ez nem jelenti azt, hogy sűrűbben kell fodrászhoz mennünk. Szakértőink hasznos hajápolás praktikákkal és trükkökkel várnak!


 

Gyönyörű haj minden évszakban

egészséges haj, vitamin, hajpakolás, ricinus olaj, D vitamin, hajápolás télen, hajápolás nyáronEgy nő szépségét nem csak a smink és a köröm határozza meg hanem az általa viselt hajkorona is. Legyen egyenes vagy göndör, rövid vagy hosszú, a haj mindenképpen a nő ékessége. Te mindig elégedett vagy a hajaddal? Vagy csak azokon a napokon amikor fodrásznál voltál.

Elgondolkoztál már azon, hogy mi az, amit a hajad ellen elkövethetsz. A szép, egészséges haj is lehet zsíros, töredezett, ha nem megfelelőn ápoljuk a hajunkat. Volt már szó sörrel-ecettel-szódabikarbónával való hajmosásáról. Én most teljesen más oldalról közelítem meg a gondoskodást. 

Néhány fortélyt összegyűjtöttem, hogy egész évben meg tud őrizni a hajad szépségét:

- Táplálkozz egészségesen! A kiegyensúlyozott táplálkozás nem csak a bőrnek fontos, hanem a hajnak is szüksége van rá. A megfelelő étrend sok vitamint, szénhidrátot és fehérjét tartalmazz, ami a hajnak is fontos.

- Maradj természetes! Egyre többen vagyunk, akik festetik a hajukat. Ez pedig nem tesz jót a hajunknak. Ha most gondolkozol rajta, hogy festetni szeretnéd, akkor mindenképpen természetes hajszíneket válassz és olyan hajfestékeket, ami nem tartalmaz ammóniát.

- Hajtöredezettség ellen! A hajunk sok káros hatásnak van kitéve. Hajmosás során könnyen összekócolódhat a hajunk és ne akarjuk vizesen kifésülni, mert csak megsértenénk a hajvégeket. Ajánlatos minden mosás után hajvégápoló szérumot használni. A befőttes gumi használatát kerüld és inkább csatot vagy normál minőségű gumit alkalmazz.

- Kíméld a hajad! Nyáron a napsugarak káros hatásai sem tesznek jót a hajnak. Ha tehetjük és ha a szabadban vagyunk, akkor viseljünk valamilyen sapkát. A hajvasaló használatát minél ritkábban alkalmazd.

- Megfelelő sampon!A sampon kiválasztása nem egyszerű dolog. Gyakori hiba, ha valaki sűrűn cserélgeti a sampont. Találjunk olyan sampont, ami kifejezetten a mi hajunkra alkalmas. Ha beválik, akkor a későbbiekben ezt a terméket használjuk. A sampont mindig vízzel hígítva helyezzük a hajra.

- Megfelelő hajmosás! Amikor hajat mosunk érdemes odafigyelni, hogy legalább 5 percig tartson a folyamat. Ilyenkor a legkönnyebb összekócolni a hajunkat, ami a későbbiekben problémát is okozhat. Ügyelj arra,hogy a hajszálakat a lehető legkíméletesebben dörzsöld! Ha tehetjük, ne mossunk 2 naponta hajat. A gyakori samponozás károsítja a hajszálakat.

- Haj öblítés! Ne sajnáljuk az időt! Az öblítés során ne csak azt figyeljük, hogy meddig habos még a víz. Fontos, hogy a fejbőrnél is lazítsuk fel a hajunkat , így a hajtöveknél is alaposan ki tudjuk öblíteni a sampont, elkerülve ezzel a fejbőrviszketést is. Ne kapard a körmöddel a fejbőrt, inkább masszírozd lassan, körkörös mozdulatokkal az új begyeiddel.

- Hajszárító használata! Az ápolás mit sem ér, ha utána nem megfelelően szárítod meg a hajad. A nedves hajhoz ne tartsd túl közel a szárítót, amikor csak lehet főleg nyáron akkor engedd, hogy a hajad a szabad levegőn száradjon meg. Télen ez azonban nem megvalósítható. Ha hosszú hajad van, akkor érdemes a hajadat előre dobva szárítani, hogy a hajtőnél a hajad megemelkedjen. Miért is.? A hosszú hajnak súlya van ezért könnyen lelapulhat a fejbőrhöz és nem lesz tartása.

- Óvatosan a fésűvel! A nehezen kezelhető loknikat mindig alulról felfelé fésüld ki, de mindenképpen nagy fogú fésűvel fésüld ki. Először a hajvégénél lévő csomókat, majd utána haladj a hajtó felé. Lefekvés előtt is érdemes kifésülni a hajadat, ez által este nem fog annyira összekócolódni. A túl sok fésülés sem tesz jót a hajnak, mert hamarabb elkezd zsírosodni.

- Rendszeres hajvágás! Ha a hajad nagyon töredezett, akkor érdemes 3-5 hetente levágatni a töredezett részeket. Ezt ne sajnáld a hajadtól, mert utána sokkal gyorsabban fog nőni és még egészségesen is fog kinézni.

A sztárok is sapkával védik a hajukat+Téli tanács! Ha a hajad szép és egészséges, akkor ne akarjuk kitenni a szélsőséges időjárásnak. A hideg és a zord időjárás alatt hordjunk sapkát vagy kapucnit. Evvel ellehet kerülni a hajhullást és a korpásodást is. Ha télen hajat mosol és megszárítod utána csak fél vagy 1 órával indulj el otthonról, akkor is lehetőleg sapkában. A téli időszakban fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt és tengeri halat, melyek szervezetünk egészségén kívül hajunk szépségét is megőrzik.

Remélem ezek az otthoni fortélyok sokat segítenek abban, hogy a hajad egészséges és szép maradjon. A köröm-arc mellett fontos, hogy ne hanyagoljuk el a hajunkat sem. Ezekre az apró fortélyokra érdemes odafigyelni, hogy a későbbiekben ne keletkezzen nagyobb kár. A törődést kezdjük az alapoknál. Hajrá!

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

 

Arcápolás
arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok

 

Frizurák
női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Alkalmi frizurák házilag

 

Alkalmi frizura videók
esküvői frizurák, báli frizurák

 

Hajápolás házilag

Hajpakolás száraz hajra, Ricinusolaj hajra

Néha a hajápolásban a szokatlan módszerekkel lehet a legszebb hatást elérni, mint például a sör használatával. A hűtőnket kinyitva meglepően sok hozzávalót találhatunk, amiből hajpakolást készíthetünk házilag. Bármelyik patikában beszerezhető az egyik leghasznosabb hajápolási kellék a ricinus olaj, amely bizonyítottan rendkívül hatásos szinte minden fejbőr és hajszál elváltozás ellen. Használata rendkívül egyszerű és arcápolási cikkeink között meg is találod. Bár tény, hogy a gyönyörű haj elérése nem egyszerű, de a megtartása még nehezebb, különösen a szélsőséges időjárás mellett. Télen a hűvös szél, nyáron a tikkasztó forróság veszélyezteti hajunk egészségét. Természetesen a hajápolás minden évszakban elengedhetetlen, és ehhez is hasznos tippeket adunk oldalunkon. Legyen szó zsíros vagy száraz, korpás vagy töredezett hajról, mindenre van otthoni megoldás.

Címkék: hajápolás otthon, hajpakolás, ricinusolaj hajra, egészséges haj, hajápolási trükkök