szepseg_logo.jpg

Frizura készítési tippek és tanácsok

Frizura készítés otthon

Találd meg a neked legelőnyösebb hajstílust és készítsd el magadnak, otthon! Egyszerűen és könnyen elérheted, hogy minden nap új frizurával lepd meg a világot, ezzel is megszínesítve a szürke hétköznapokat! Itt megtalálod amit keresel, legyen az esküvői frizura, hullámos báli konty vagy a legújabb 2013-as frizura trend! 

Henna: A haj-és testfestés csodaszere 1. rész

A henna felhasználása nemcsak a szépségápolásban, hanem a gyógyászatban is igen elterjedt. Legtöbbünknek a hennáról a testfestés jut eszébe, azonban a növénynek számos egyéb felhasználása is ismert. A hennafestéshez szükséges jó minőségű festékanyag az előzőleg megszárított levelekből készül, amelyet lisztfinomságú porrá őrölnek. henna hajfestés

A hennát néhány országban hűsítő tulajdonsága miatt is használják, Indiában és Észak-Afrikában gyógyító- és fertőtlenítő hatása is ismert.

Nálunk inkább a haj-és testfestés éli reneszánszát: hajfestékként nemcsak vegyszermentes és természetes anyag a henna, hanem kondicionáló hatása is jelentős: dúsabb, kevésbé zsíros és korpától, töredezettségtől mentes hajat eredményez a használata, egyes tapasztalatok szerint a haj növekedését is meggyorsítja. Amennyiben a hennát hajfestékként szeretnénk használni, hosszadalmasabb, körültekintőbb és nehézkesebb eljárásra kell készülnünk, mint a hagyományos hajfestéknél.
henna testfestés
Mint minden szépségápolási termékből, sajnos a hennából is készülnek tartósított, kémiai anyagokkal és vegyszerekkel összekevert „utánzatok”. A henna akkor számít jó minőségűnek, ha kellemes gyógynövényillattal rendelkezik, és még levél vagy por formájában jutunk hozzá, nem pedig a pépes, már elkészített változatot válasszuk.

A hajra való henna színe szürkésbarna vagy sötétzöld, míg a bőrre való élénk zöld színű, ez biztosít minket arról, hogy a hennánk tényleg természetes és jó minőségű. A fekete hennát kerüljük, mely színét kémiai anyagoktól kapta.

A henna hajszíntől függően vörös, sötétvörös, vagy (sötétebb hajszínűek esetén) fekete árnyalatúra festi a hajunkat. Egyéb növényi anyagokkal mélyíthető a szín, viszont természetes és tiszta hennával biztosan nem lehet szőkére festeni a hajat. A hennából készült hajfesték az ősz tincsek takarására is kiváló, azonban szükséges előtte, hogy a hajat megszabadítsuk az előzetesen lerakódott vegyi anyagoktól.
test és hajfestés henna módszerrel
Hajfestés előtt egy próbatincsen tesztelhetjük, hogy pontosan milyen hajszínt fog eredményezni a henna használata. Hennás festés után csak méreganyagoktól mentes sampont és természetes balzsamot lehet használni, mert a henna könnyen reakcióba léphet a vegyi anyagokkal, ami pedig a haj károsodását eredményezi.

A hennát csak külsőleg alkalmazzuk, a természetes és vegyszermentes változat szinte soha nem vált ki allergiás reakciót.

Hogy pontosan mit kell tenni egy házilag elkészített henna hajfestékbe és hogy pontosan mi a hajfestés menete, azt a következő hennás cikkünkben olvashatjátok.

 

Hajápolási praktikák otthonra


Hajápolás


hajpakolások, hajvédelem, egészséges haj

Alkalmi frizurák házilag


Alkalmi frizura videók


esküvői frizurák, báli frizurák

Hajfonatok egyszerűen


Hajfonat videók


fonások, hullámok, fonatok

Frizurák 2013

Frizura divat, Női frizurák, Alkalmi frizurák

2013-ban a rövid és a félhosszú frizura a divat. A rövid hajhoz számtalan fazon és stílus felhasználható, ráadásul a reggeli készülődést is felgyorsítja, ha kevesebb munka van a frizuránkkal. 2013-ban a rövid hajstílushoz a kicsit vagányabb, már-már rockos vonal kerül előtérbe. Örök népszerűségnek örvend a félhosszú viselet, és ez így lesz idén is. Közel sincs vele annyi macera, mint a hosszú fürtökkel ráadásul remekül variálható frizurák készíthetőek vele. Megmutatjuk hogyan készíts természetes hullámokat otthon, ami egy buliba tökéletes választás! De egyéb alkalmi frizurák is várnak rád, sőt videó ismertetővel segítjük, hogy elkészítsd a hozzád leginkább illő frizurát! Készíts kontyot a mindennapi használathoz, fonást a nyári melegbe, vagy színezd ki az unalmas hétköznapokat egy retró masni frizurával! Cikkeinkben további érdekes női frizura trendekkel várunk, képgalériánkban pedig megtalálhatod a legújabb 2013-as tavaszi és nyári frizura divatot!

Címkék: frizura divat, női frizurák, alkalmi frizurák, frizurák 2013, haj stílusok, fonás, fonatok, konty, masni frizura, hullámos haj, természetes hullámok