divat.jpg

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok

Divat és öltözködés otthon

Nem kell mindig a legújabb trendek szerint öltözködnöd ahhoz, hogy csinos legyél. Ennek ellenére sokat javíthatsz a megjelenéseden, ha tudod mit vegyél fel a téli és tavaszi hidegebb hónapokban, vagy a nyári és őszi időszakban. Találd meg mi áll jól neked!


 

Színsuli rovat: Piros szín a divatban

A sorozatot a második legmeghatározóbb színnel folytatom, ami nem más, mint a piros. Legalább olyan hangsúlyos szín, mint a kék, vagy még hangsúlyosabb a vibráló hatása miatt.

Sok mindennel azonosítható szín, például a vér és a tűz színe, de jelképezi a háborút, veszélyt, szenvedélyt, vágyat és szerelmet is. Legtöbbünknek természetesen a szerelem lehetett az első fogalom, amivel társítani tudtuk. Továbbá nagyon érzelmes szín, élettani hatása is van az emberre nézve, hiszen felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot, és emelheti a vérnyomást.  piros divat, vörös divat, piros cuccok, dögös vörösTovábbá használatos figyelmeztetések, tiltások alkalmazásakor (gondolj a behajtani tilos! táblára), de a gyors döntések befolyásolására is képes (szupermarketek "akció" jelzése is ide tartozik). A piros szín társítható továbbá az energiával, energikus élettel. A pirosat kedvelő személy öntudatos, nyílt, akaratos, szenvedélyes, de sokszor szeszélyes is. Egyes személyek a rossz akarást is ennek a színnek tulajdonítják, valamint az ördögi természetet, ezért tudni kell megválasztani az alkalmat, mikor piros színt viselsz.
piros divat, vörös divat, piros cuccok, dögös vörös
Alkalmazása:
• Állásinterjúra határozottan tilos, mert az interjúztató tudat alatt harciasságot fog látni benned, ami nem éppen a legszerencsésebb, ha éppen álmaid munkáját szeretnéd megcsípni.
• Első randira még mellőzd, mert provokatív hatást válthatsz ki az illetőnél, és elferdítheted vele a jó első benyomást.
• Ugyanez igaz minden rendezvényre, ahol befolyásos személyekkel vagy hivatott találkozni, és korábban még sohasem láttátok egymást.
• Ha a pároddal/férjeddel készülsz valahova, akkor viszont még ajánlott is, hiszen a bensőséges kapcsolat szimbóluma is lehet, Ő pedig már ismer Téged (gondolhatsz egyszerű randira, színházra, évfordulóra.)
• Olyan edzéstípusokhoz, mely nagy energiabefektetést igényel pl. aerobic, futás..stb érdemes piros színű edzőruhát választani (ezzel magadat és másokat is inspirálsz).
• Figyelj az árnyalatra is, hiszen az öltözékeddel a személyiségedet "reklámozod": az világos árnyalatok figyelemfelkeltőek, a túl sötétek viszont már ellenérzést válthatnak ki.
piros divat, vörös divat, piros cuccok, dögös vörös
A piros más színekkel:
• Sárgával életerőt és energiát sugárzol, de agresszív hatást is kelthetsz a szemlélőben.
• Kékkel gyengédebb, mélyebb kapcsolatokra utalhatsz, ám ezzel óvatosan kell bánnod, mivel mind a kettő fő szín, valamelyik színnek érdemes túlsúlyban lennie, különben úgy fogsz kinézni, mint Superman.:)
• Zölddel kombinálva élénkségedet és ötletességedet fejezheted ki. Ha olyan helyre mész, ahol a kreativitás előtérben van, akkor nyugodtan használd ezt a két színt.
• Feketével viselve veszélyérzetet és keménységet, izgatottságot kelthetsz a másikban.
• Fehérrel, bézzsel együtt elegáns szettet kreálhatsz magadnak.
• Ezen felül a piros szín egyik előnye, hogy minden hajszínhez remekül passzol, amit a hollywood-i csillagok vörös szőnyeges megjelenéseiből is könnyen le lehet szűrni.
piros divat, vörös divat, piros cuccok, dögös vörös
Amint láttad, a piros színnek kettős hatása van az öltözködés terén is, ezért nagyon kell vele vigyázni, hogy milyen alkalmakra választod, hiszen egy-egy esemény állhat vagy bukhat rajta. Ezért Neked is és nekem is érdemes néha-néha felfrissíteni a színek hatásáról szerzett tudásunkat, hogy mindig a megfelelő színben pompázhassunk! :)

 

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Női divat tippek

Divat 2013, Alkalmi ruhák, Női divat, Divat tippek

A női divat szinte átszövi a mindennapjainkat. Hallunk róla a TV-ben, rádióban, olvashatunk róla az újságokban, magazinokban. Többen beleesnek abba a hibába, miszerint minden, amit látnak a kifutókon, magazinokban az jól nézhet ki saját magukon és az utcán is. Ez azonban nem így van. Nem szabad elfelejtenie senkinek a korát, illetve az alakját – divat tippjeink pont ezek elkerülésében segítenek. Nyáron szeretünk merészebb dolgokat is kipróbálni az öltözködésünkben, télen viszont azt gondolják sokan, hogy a trend háttérbe szorul. Jól be kell öltözni azt kész! Ez egy tévedés! A divat minden évszakban fontos és követhető, így télen is! A sál például az egyik olyan ruhadarab, amit több évszakban is tudunk használni. Tavasszal egy jó kiegészítőként szolgál, télen pedig melegít. Különböző méretű, anyagú, és színű sálak vannak, így a paletta nagyon széles. Tavasszal inkább a színesebb mintázatúakat részesítjük előnyben, míg télen a letisztult egyszerűbb formákat. Mindegyiket kipróbáltuk már, és szeretnénk pár ötletes és hasznos tippet adni nektek a sál hordás fortélyairól. A ruhák mellett a kiegészítőkre is ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni. Egy szép ruha semmit nem ér egy megfelelő kiegészítő nélkül. De egy szép kiegészítő nemcsak a ruhát díszíti fel, hanem a viselőjét is. Akár ajándéknak is megfelelő lehet. A női divat mellett megmutatjuk azt is, hogy mi lesz 2013 divatja és, hogy milyen alkalmi ruhákat érdemes hordanunk idén, ha csinosak és divatosak szeretnénk lenni akár egy esküvőre, akár bálba készüljünk! Divat tippek minden mennyiségben!

Címkék: női divat, alkalmi ruhák, divat 2013, 2013-as divat, divat tippek, őszi, téli, nyári, tavaszi, divat trendek, kiegészítők, sál hordás, sál kötések