tini_gondok.jpg

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

Arcápolás otthon

Arcunk az a testrészünk, ami talán leginkább megköveteli a folyamatos törődést. A különféle kozmetikumok és tonikok nem feltétlenül nyújtanak megoldást az arcápolásban, így a pattanás, és a miteszerek ellen sem. Az arcfiatalítás azonban otthon is elvégezhető folyamat, nem kell hozzá más mint a megfelelő pakolás és masszázs megtalálása! Olvasd cikkeinket és ápold az arcbőröd is rendszeresen!


 

Kerülendő arcápolási hibák

Sajnos sok olyan cikk, pletykák léteznek, melyek félre informálnak minket, hogy még is mit hogyan csináljunk annak érdekében, hogy szépségünk minél tovább tartson, vagy esetlegesen nem tartjuk be azokat a szabályokat! Most ezeket elhessegetem!szempilla, szemöldök, sminkelés tanácsok, arcradír, púder, arcápolási hibák

-Minden radírozás után igazán fontos, hogy bekenjük a területet a bőrünknek megfelelő krémmel, mellyel védeni és táplálni kell az új sejtet! A radírozást is el lehet naponta végezni, ha az előzőekben leírtakat betartjuk.

- Az arcunkat inkább hideg vagy langyos vízben mossuk meg, mely által nem fogjuk annyira száraznak érezni. Letisztításhoz sose használjunk valamilyen krémet! Csak is arc lemosó tejjel és tonikkal szabad megtisztítani az arcunkat! Semmiféle testápolót ne alkalmazzunk az arcon, hisz az területileg nem arra alkalmazandó!

- Gyantázás és borotválás után sose használjunk zsíros testápolót. Inkább ezek utáni balzsamot!

-A gyantázástól nem fog megerősödni a szőr!

- A szemöldököt nem ajánlatos gyantáztatni, mert a szinte láthatatlan pelyheket is kiszedi, mely még fájdalmasabb, sokkal, nagyobb irritációval jár, pirosabb lesz a bőr, így is úgy is kell utána csipeszelni, ha véletlen túl keni a feladatot végző, akkor ez által fenn áll annak a kockázata, hogy többé az a szőrszál nem fog ki nőni! A legrosszabb pedig a szemöldök gyantázásában pedig az, hogy azt a kis felületet, mely az idő múltával ráncosodni fog, ettől a nagy erőkifeszítéstől és húzástól (főleg, ha valaki rossz technikával végzi) még mélyebb, nagyobb ráncok fognak keletkezni!

- Hajunk sokkal kisimíthatóbb, fésülhetőbb lesz, ha a balzsam leöblítésekor langyos, esetleg hideg vizet használunk. Hiszen ilyenkor a hajszál kis lapocskái nem nyílnak ki és nem kapaszkodnak egymásba, hanem a hidegtől összezárulnak!

- A parfümöt főleg nyáron soha, se fújj közvetlen a bőrödre, mert ha az olyan fajta, akkor sajnos reakcióban jöhet vele és a bőrödön fehér foltot hagy maga utána! Általában a nyakon, dekoltázson szokott előfordulni, de nem mindig ettől, mert esetleg más betegség is fenn állhat a háttérben.

- Sminkben sose aludj, még ha későn is fekszel le, esetleg buli után, akkor szánj arra 5 percet, hogy lemosd és hidratáld alaposan a megviselt bőrödet!

Remélem tudtam segíteni mindenkinek, hogy mire figyeljetek oda, hogy hogyan is legyetek még szebbek!

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás

testkezelések, krémek, masszázsok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek

szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés
epilálás, pedikűr, gyantázás

Arcápolás házilag

Arcpakolás, Fogfehérítés otthon, Pattanás ellen

Télen a megfelelő arcápolás sokszor háttérbe szorul. Ilyenkor sokunk bőre kiszárad, érzékenyebb lesz, mely miatt rá vagyunk kényszerülve a kozmetikai krémekre, hiszen elsősorban ezek segítségével hozhatjuk helyre bőrünk szépségét. Persze az eredményes arcápolás más módszerekkel is elérhető, mint a különféle arcpakolások készítésével és használatával. A pattanásos arcbőr a kamaszkor velejárója, de nem csak őket érinti. Cikkeinkben néhány olyan javaslatról olvashattok, melyek alkalmazásával kordában tarthatjuk a pattanásokat. Vigyázz az arcodra és tartsd be a 3 lépést: arctisztítás, tonizálás és hidratálás. Természetesen az arcápolásba a száj higiéniája is bele tartozik. Kevesen hinnék, de a fogfehérítés házilag is elvégezhető szinte fillérekből, és ráadásul mindezt otthon is fellelhető alapanyagok felhasználásával. Hogy hogyan? Arra cikkeinkben találod meg a választ. Mint ahogy arra is, hogy hogyan tudjuk szemöldökünket otthon, saját kezűleg rendbe szedni és arcbőrünket fiatalosan és egészségesen tartani. Tedd mindennapi rutinoddá az arcápolást, olvasd cikkeinket és szépülj otthon!

Címkék: arcápolás otthon, fogfehérítés otthon, pattanás ellen, arcpakolás, tiszta arcbőr, friss bőr, mitesszerek, akne, masszázs, szájápolás, szemöldök ápolás