szepseg_logo.jpg

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok

Bőrápolás otthon

A testápolás mára már mindennapos szükségletté vált, ám szerencsére a bőrápolás házilag is megtehető. A pattanások és a zsíros bőr a nőknek és a férfiaknak is egyaránt problémát jelent, ezért fontos, hogy rendszeresen ápold a tested és a bőröd! 

Narancsbőr elleni tanácsok

Sajnos manapság már akár mit is eszik az ember, sokszor az egészséges ételeink közé is belekerül szennyezettség által akár vagy bármely olyan étellel azok az anyagok, melyek okozzák a narancsbőrt! Itt a kötőszövetekben fog felhalmozódni a sok cukor és zsír bevitel. Sajnos ez kortól, testalkattól független, hisz akár vékony, testesebb, normális testalkatú, idős, fiatal főleg hölgyeknél is ugyan úgy jelentkezik! narancsbőr kezelése otthon, házilag

A cellulitnak 3 stádiuma van. Oda kell figyelni, hogy az ember mit is eszik, iszik! De egy kis odafigyeléssel ezen tudunk segíteni.

Elsőnek lássuk is, hogy mi is a narancsbőr: Akkor beszélünk narancsbőrről azaz Cellulitról, amikor a nyirokmirigyekben, erekben, csomókban esetleg a vérkeringésben zavar áll fenn! Ilyenkor több folyadék jut kis a hajszálerek falán a sejtek közé, mely ödémához vezet, és ez által lassul a felszívódás és a visszaszívódás, így látszódnak azok a kis gömböcskék!
 
Mint máskor is már említettem ilyenkor is a LEGFONOTSABB, hogy ne akkor kezdjünk tenni bármit is amikor már megjelent, hanem mindig a megelőzés legyen a legfontosabb dolog! Egyszóval éljünk egészségesen. Mivel az elsődleges okozója a helytelen táplálkozás, folyadék fogyasztás.

narancsből elleni pakolások, krémekIlyenkor kell kerülni a túl fűszeres, zsíros ételeket, cukros ételeket és italokat! A napi mozgás is már megelőzésnek számít! Esetleg alkalom adtán használhatunk bőrfeszesítő krémeket! A nagyon- nagyon sok folyadék (víz) nélkülözhetetlen, hisz ha nincs elegendő folyadék bevitel, akkor nincs minek kitisztítania a megrekedt méreganyagokat az erekből!

Viszont mikor már megjelent a narancsbőr akkor ismételten a fentieket ajánlom, plusz mellé az intenzívebb testmozgás, gyógyteák, szakemberrel való nyirokmasszázs, vákuumkezelés, fényterápia, cellulit elleni testtekercselés vagy elektromos géppel való kezelés, mint pl. az Ultrahang, melyet már egy másik cikkben ismertettem vagy másfajta kezelői gépek! Otthonra több praktika is segíthet nekünk, mint a testradír, pakolások, kezelések. 

A testtekercselés menete: letisztítom a bőrt tejjel és tonikkal, majd leradírozom a kezelendő felületet, utána bekenem mindenhol a Hot géllel, mely nálam fahéjas paprikás. Ezek mind vérkeringést, nyirokkeringést fokozó anyagok. Kellemetlenebb része, hisz mindez egy kisebb csípő érzéssel jár és bőrpírral. Miután felkentem a gélt, körbecsavarom direkt fóliával mindenhol, megkérem a vendéget, hogy helyezze magát nyugalomba, majd betakarom!
testtekercselés narancsbőr ellen
Így fél órát pihen a kedves vendég, majd egy nedves szivacs segítségével mindenhol alaposan letörlöm a gélt. Ez után pedig egy bőrfeszesítő krémet alaposan elmasszírozok a bőrön és már készen is vagyunk! Ha esetleg nincs sok ideje a vendégnek, akkor, ahogy felkenek a gélt és betekerem a bőrt akkor a vendég akár elmehet haza, vagy edzésre, hisz ilyenkor az edzést és a testtekercselés nagyon is érdemes, hatásos összekötni. Majd ő otthon lemossa és bekeni.

Az ultrahangos kezelés, zsírbontás menete: Hasonlóan letisztítom a kezelendő területet, bekenem a direkt ultrahangos géllel, majd az ultrahang gépet beállítom a megfelelő kezelési időre és frekvenciára melyet körkörös mozdulattal végig viszem a bőr felületen! Majd ennek végeztével lemosom a gélt és bekenem bőrfeszesítő krémmel.
 
ultrahangos zsírbontás, narancsbőr elleni kezelésEzek a kezelések sajnos nem 1 alkalommal fognak gyógymódot adni a narancsbőrre, tehát több kezelés kell hozzá, bármely módszert is kérjük. Viszont ha nem tartjuk be saját részünkről a helyes táplálkozást, sok folyadék fogyasztást, testmozgást akkor a kezelés önmagában nem fog sok mindent elérni!

Még egyszer említem, hogy mindenféleképp törekedjünk a megelőzésre, mint hogy majd a visszafordításra! Sajnos attól is függ, hogy mikor is kezdtük el a visszafordítást, hogy mióta áll fenn a méreg anyag megrekedtsége és, hogy mennyire fogjuk tudni betartani a diétát és saját magunk kezelését, akár szakemberhez való eljárást!

Szóval csajok testmozgásra, diétára fel! Éljünk, egészségesen előzzük meg mindezekkel a narancsbőrt és a sok betegséget!

 

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés


epilálás, pedikűr, gyantázás

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok


Mozgás és egészség


edzéstervek, étrendek, gyakorlatok

Bőrápolás házilag

Arcápolás házilag, Testápolás tippek, Lábápolás

Sokan állítják, hogy már mindent tudnak a bőrápolásról! A jól bevált testtekercselésről már biztosan sokat hallottatok, de esetleg érdekelne az is, hogy miért is jó és még is miként hat! Most belemerülünk ezzel együtt az ultrahangos zsírbontásba is, hisz mindkettővel szebb alakot kaphatunk! Miért is kell nekünk, nőknek ezt a módszert is bevetni a szép, feszes testért? Cikkeink között megtalálod a válasz erre is! Ezek mellett számos otthoni tippet adunk bőrünk különböző részeinek gondozásához. Az aloe vera jótékony hatása például már régóta ismert, ám használata csak az utóbbi néhány évben vált különösen elterjedtté. A legelső pozitív gondolat, amely mindenkinek eszébe jut róla, az valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatása. Nemcsak pattanásokra, hegekre, sebekre, bőrkipirosodásra, de szőrtüsző-gyulladásra is javasoltak az aloévera tartalmú készítmények. Ezek mellett fontos lábunk egészsége is: a bőrkeményedés, a visszér, és a száraz hámréteg leküzdése. Cikkeinkben további hasznos testápolási módszereket olvashattok, melyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlunk!

Címkék: bőrápolás, testápolás, arcápolás otthon, lábápolás, ultrahang, test tekercselés, aloe vera, cellulit, narancsbőr, bőrkeményedés, visszér, bőrbetegségek, hegek, sebek kezelése