kormok_sminkek.jpg
 

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra

Smink készítés otthon

Készíts magadnak elegáns és tartós sminket esküvőre! Ingyenes alkalmi smink tippekkel várunk! Hasznos tanácsokat adunk kezdőknek és a smink tetoválásról is szót ejtünk. Készítsd el a hozzád illő sminket és színezd be a napod!
 

Tökéletes smink fesztiválszezonra

Ha nyár, akkor bulik, ha bulik, akkor fesztivál. Persze ilyenkor is szeretnénk a lehető legjobban kinézni, mégis szembe kell néznünk néhány nehézséggel: egész nap a szabadban vagyunk, így meg kell védenünk arcbőrünket a nap káros sugaraitól, valamint fontos, hogy tartós sminket készítsünk, amit nem „izzadunk le”. Az sem árt, ha minél kevesebb kozmetikumot kell magunkkal cipelni a smink elkészítéséhez. Válasszunk olyan minőségű termékeket, amelyek már beváltak és amik tartósnak bizonyultak. Ezek segítségével könnyedén és gyorsan elkészíthetjük a tökéletes sminket nappalra és éjszakára:

Fesztiválsmink nappalra:színes nappali fesztiválsmink

Az alapozó használatakor mindenképp figyeljünk arra, hogy fényvédővel ellátott terméket használjunk, vagy az alapozó alá kenjünk fényvédőt, hiszen reggeltől-estig a tűző napon vagyunk, fontos, hogy óvjuk bőrünket. Amennyiben nem akarunk alapozót használni, egy színezett hidratálókrém is megteszi, természetesen a fényvédővel ellátott változat. Ha folyékony alapozót vagy hidratálót választottunk, akkor kerüljön rá egy kis púder is, hogy ne csillogjon az arcunk.

A szem festéséhez használjunk egy visszafogott, natúr árnyalatú vagy csillogó gyöngyházfényű szemhéjfestéket. Ha feltűnőbb szemsminket szeretnénk, akkor a krémes állagú szemhéjpúdert csillámporral is feldobhatjuk. Ezután a szempilla tövébe húzzunk egy vékony vonalat színes vagy fekete szemhéjtus segítségével, majd szempillaspirállal fessük ki a szempillákat is. Az ajkakra világos árnyalatú szájfény kerüljön.

Fesztiválsmink estére:fesztivál smink estére

Az arcbőr alapozása megegyezik a nappali sminknél említett folyamattal, esetleg kiegészíthetjük egy kis pirosítóval az orcákra. A szemfestéshez egy fekete színű szemkontúr ceruzára lesz szükség, lehetőleg olyanra, aminek szivacsos a másik vége. Ha nincs ilyenünk, akkor egy külön szivacsos szemhéjárnyaló ecset vagy fültisztító pálcika is remek szolgálatot tesz. A szem alá és fölé is húzzunk egy-egy kontúrvonalat majd a szivacsos résszel maszatoljuk el, hogy ne legyen olyan éles a kontúr.

Egy csillogó világosbarna vagy egyéb általunk választott színű szemhéjpúderrel emeljük ki a mozgó szemhéjat és a felette lévő részt is. Ezután jöhet a szempillaspirál (vagy ha megmaradt a nappali változat, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk), végül egy pink vagy rózsaszínes árnyalatú szájfénnyel zárjuk a sminkelést.

 

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok


Arcápolás


arcpakolások, otthoni fogfehérítés, pattanások kezelése

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Műköröm készítés videók


Smink videók


smink tippek, tartós smink készítés, sminkek kezdőknek

 

Smink készítés házilag

Smink tippek, Smink kezdőknek, Tartós smink

Egy jó smink elkészítése közel sem annyira bonyolult, mint amilyennek az elsőre tűnik! Igaz sok lépésből tevődik össze, mint például a bőrtípusunknak megfelelő krémes állagú alapozó megtalálása, jó korrektor és szemhéjpúder kiválasztása, valamint a szakszerű spirálozás. A tökéletes szemöldök elkészítése is elsajátítható otthon a tükör előtt némi gyakorlással, ha pedig tartós sminket szeretnél arra is van néhány gyakorlatias házi praktikánk! Cikkeinkben a 3D-s szempilla előnyeiről és hátrányairól egyaránt említést teszünk, valamint ingyenes videó tutorialjaink segítségével ötletes alkalmi sminkeket varázsolhatsz magadnak akár egy bálra, akár egy esküvőre készülsz!

Címkék: smink tippek, smink készítés, lépésről lépésre, tartós smink titka, alkalmi smink, 3D-s szempilla, smink videók, soros műszempilla, szemöldök festés, smink esküvőre