szepseg_logo.jpg

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok

Mozgás és egészség otthon

A szép külső elengedhetetlen feltétele a megfelelő testmozgás és a helyes táplálkozás. A sport és a mozgásmánia hívei állítják, hogy az egészséges életmód nem csak tested fittségéhez, de még lelki egyensúlyod megőrzéséhez is hozzájárul. Ezért javasoljuk olvasd el cikkeinket és mozogj rendszeresen! Szakértői tanácsokkal, otthoni edzéstervekkel és étrendekkel várunk! 

Formás fenék és láb titka avagy hogyan készítsünk lábsúlyt

Lábsúly készítése otthonElőző cikkekben írtam otthon található, készen kapott eszközökről és ezek használatáról. Most egy nagyszerű eszközt mutatok, amit használhattok futáshoz, popsi és láb formálásához. Egy nagyon egyszerű fitnesz eszközt alkotok házilag fillérekből. (Persze boltokban is beszerezhető 0,5 kg 1500ft körül van, a 1kg felettiek 2000ft-tól kaphatóak márkától függően.) Bárki számára elkészíthető lábsúlyt fogok mutatni. Lépésről lépésre fotókon fogom illusztrálni. Ez csak egy példa, egyéni igényekre lehet szabni (méret, súly)

Én varrógépet fogok használni, de lehet kézzel is varrni. Érdemes vízhatlan anyagot használni, hogy könnyen tisztítható legyen és ne nedvesedjen át a tartalma. Nézzünk szét használaton kívüli táskákon vagy ruhákon találhatunk tépőzárat vagy gumipántot. Gumis szalagból válasszunk jó erőset, hogy ne csússzon le mozgás közben a lábunkról a súly. 

lábsúly, feszes fenék, formás fenék, csinos lábak, lábsúly készítésLássuk a hozzávalókat:

- egy felesleges tornazsák
- széles gumipánt
- tépőzár
- rizs
- tű, cérna (varrógép)

lábsúly, feszes fenék, formás fenék, csinos lábak, lábsúly készítés
Első lépés az anyagot centire lemérjük, egyedien a lábunkhoz igazodva és hagyjunk rá egy-két centit az elvarráshoz. (Nagyjából 44cm és vegyük figyelembe, hogy ki kell még tömni) Kivágjuk az anyagból a kirajzolt mintát. (Egy kis segítség: gyorsíthatunk rajta, ha kész zsáknak egy összevarrt oldalát vágjuk ki.) Ezután bejelöljük a tépőzárak helyét, amit tűvel rögzítünk. Nagyjából meg kell becsülni, hogy kitömve is jól illeszkedjen.
lábsúly, feszes fenék, formás fenék, csinos lábak, lábsúly készítés

Miután rávarrtuk a tépőzárat és a gumipántot, megfordítjuk és a hosszabb oldalt és az egyik végét bevarrjuk.
Visszafordítjuk és bejelöljük 10 centinként. Egy kis részt kitömjük rizzsel és bevarrjuk.
(Négy kis tömést érdemes csinálni mert a lábhoz így igazodik a legjobban.)

lábsúly, feszes fenék, formás fenék, csinos lábak, lábsúly készítés

Végül bevarrjuk a végét és használatra kész is. A súlya kb 0,80 kg lehet. (Az enyém 3 rekesszel 0,60 kg.)


Ha már elkészült a lábsúly, akkor használjuk egy két gyakorlathoz:

1. Guggolás láb oldalemeléssel
Vállszélességű terpesz, behajlítjuk a térdünket majd nyújtjuk és oldalra emeljük az egyik lábat majd guggolás és jön a másik láb

2. Comb távolítás
Leülünk, kezünkkel hátul támaszkodunk lábak nyújtva és megemeljük kb 10°-ban és távolítjuk majd zárjuk a lábat

3. Popsi gyakorlat
Térdelő támaszban vagyunk egyik láb nyújtva , megemeljük keresztben érinti a lábfej a talajt, vissza emeljük és leérintjük

Jó edzést mindenkinek!

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Mozgásmánia és egészség

Otthoni edzés, Egészséges életmód, Otthoni fitnesz

Mi jut eszetekbe arról, hogy valaki fitt? Tornaterem, órákig tartó izzadás, vagyonok a fitnesz bérletre és még sorolhatnánk. Ezek nem éppen a legvonzóbb gondolatok számunkra, főleg, ha anyagi és időbeli korlátaink akadályoznak, valamint a kellő mennyiségű elszántság is hiányzik. Tehát ezeket most felejtsük is el és térjünk át az otthon is megvalósítható testedzésre. Oldalunkon változatos edzés tippeket olvashatsz, melyekkel a fogyás könnyebb a testformálás pedig még hatékonyabb lesz! Sportedző munkatársunk bemutatja, hogyan használd a különféle sporteszközöket. Fitball, gimnasztikai labda, fitnesz labda - számos neve van ennek a nagyszerű sportszernek. Előnye hogy otthonra könnyen beszerezhető, olcsó és a tárolása sem bonyolult. Sokoldalúan felhasználható, ugyanis a jógától kezdve a gerinctornán át az erősítésig mindenre jó. Megmutatjuk, hogyan készíts fillérekből lábsúlyt házilag, amit utána használhatsz futáshoz, popsi és láb formálásához. Legyen szó diétáról vagy csak egészségesebb táplálkozásról, étrend táblázataink nagyon hasznosak lehetnek, hogy hozzájárulj testi egyensúlyodhoz és fitt életedhez!

Címkék: otthoni edzés, egészséges életmód, mozgásmánia, otthoni fitnesz, étrend táblázat, otthoni étrend, otthoni edzésterv, páros edzés, gyakorlatok otthonra, fogyás otthon